Thursday, 28 April 2011

Lazy Days...

Selalu je kalo mak cik bangkit awal mesti mood malas menimpa-nimpa, pagi tadi mak cik tak sambung tidow, ingat kalo tak sambung tido tu banyak la kerja rumah boleh setel..rupanya lepas aje soulmate mak cik hilang dari pandangan mata mak cik pagi tadi..mak cik terus on fb, lepas tu ntah ape mak cik search kat goggle pon mak cik tak tau..sedar-sedar dah kul 12 tengah hari...

 bawak kluar vacum tapi dup kat situ la sampai 2 3 jam

Dalam kemalasan yang amat sangat tu mak cik gagahkan jugak la vacum umah, kalo tak nanti soulmate mak cik membebel-bebel pulak kate umah tak bersih..Lepas siap smua, terus lapo...

Oleh kerana kemalasan mak cik masih menebal seperti ais di kutub selatan , mak cik ajak chewi makan kat kedai depan taman..
Muka keriangan sebab kat depan jugak ader kedai runcit...so paham-paham aje laaaaaa :P

ntah kenapa la mak cik sangat malas..badan mak cik pon sakit2 ajer, nak kata mak cik ngandung...Takkk!!!, nak kate mak cik buat keje berat..keje surirumah aje yang mak cik dup buat hari-hari...entah la..
ni esok nak balik kampung halaman tercinta, mak cik gagahkan jugak la kemas barang-barang., lipat kain yang bertimbun-timbun haduihhh...pikir nak baik kampung memg rase best, tapi perjalanan yang tak best sebab kadang-kadang mak cik mabuk...mane idaknye ber bukit bukau..



Kene buat 2 beg, satu umah opah dan satu umah tok, nanti tak payah dah nak berangkut beg tiap kali nak tido umah opah atau umah tok..beg kcik tu penuh u****w**r yang tak berlipat, mak cik main sumbat aje, 3 in 1 kat dalam tu...eheheh, beg tweety tu shawls mak cik, walaupon balik kg tak pegi ke mana pon at least bawak spare kot la nak g mane2..




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Sementara masih hangat

Entry ni mak cik tak mau panjang lebar...ust nak tunjuk Sebelum dan Selepas mak cik guna produk untuk hilangkan blackhead/whitehead tu..korang tengok la hasilnya..gambar tak edit ekk..

Alhamdulillah...

agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

BLACKHEAD ? huhh!!! semua wanita benci perkataan tu!!!

Semenjak dua menjak ni muka mak cik nih ternoda dengan kepala hitam dan kepala putih..eh ye la kann..kan ke maksud same aje..cuma yang tu kot omputeh, mak cik cakap tu kot melayu..heheh kalo kot melayu bintik hitam laaaaa...hampeh punyo mak cik!!! ngeh ngehh..

Dulu pon memang ade tapi banyak whitehead la, blackhead tak la ketara sangat..tapi semenjak dua menjak ni mak cik tak tau ape puncanya, tiap kali nak cuci muka je mak cik ngeluh tengok hidung mak cik yang menggerutu macam kulit limau purut dah..(limau purut yang tak bersalah jugak dikaitkan).. mak cik ader la jugak gonyoh2 ngan tuala tapi macam tak keluar pulak, buat sakit je, bukan takat sakit hidung, hati pon sakit menengok parasit yang menempel kat hidung tu..huhuh..

Jadi sebelom soulmate mak cik komplen, baik mak cik cepat-cepat carik jalan penyelesaian..hoii hati soulmate nak kene jaga beb, bukan takat hati, penampilan memg nak kene jaga laa...smua ni mak cik buat untuk soulmate mak cik laa..kang kalo tak jaga nye carik lain..parah mak cik..nangis tak berlagu le gayanyeee..hehehe, mintak jauh laa yee..^.^

Pastu mak cik pon sebey la produk untuk hilangkan blackhead, hari tu mak cik ader tgk kat belog Maria Elena, budak yang cun dan gile sempoi tu, ye la dah dia cun mak cik pon nak try la produk cam dia nak suruh cun jugak, walau buat camne pon hakikat mak cik tetap camni..syukur la..kang kalo cun sangat kang tak leh kluar rumah pulak asyik ader org mengekor je..kah kah kah..berbalik pada maria.. dia guna produk ni tau untuk tak mau ade blackhead

mak cik pon ajak la soulmate mak cik pegi Watson nak mencari bende alah nih, cari punya cari tak der..pastu balik umah mak cik goggle balik..mengong sguh mak cik nih..bende alah nih produk Cellnique..mane nak ader kat Watson atau Guardian..Nasib mak cik tak tanye budak kat kedai watson tu, kalo tak buat malu ajer..nampak sangat ketinggalan zaman mak cik nih, pastu mak cik pon terbaca la pulak ader satu produk dari cosway..Tadaaaaaa

BIOGLO BLACKHEAD LOTION- produk dari COSWAY

chewi mak cik nak tumpang glemer jugop..huhuhu

Cara nak pakai camni ye anak-anak..:

1. Semburkan BIOGLO BLACKHEAD LOTION pada kapas muka.
2. Letakkan kapas muka pada kawasan zone-T berminyak yang cenderung pada bintik-bintik hitam.
3. Basahkan tuala di dalam semangkuk air panas. perah sehingga kering dan letakkan di atas kapas muka.
    ulang sekerap yang perlu supaya tuala sentiasa panas untuk mengekalkan kesan saunanya.
4. Biarkan selama 15-20 minit, kemudian alihkan.
5. Gunakan kapas swab dan picit kulit dengan lembut untuk membersihkan pori-pori yang tersumbat.

lepas pakai bende alah nih..Fuyoooooooooo..licin giler hidung mak cik, dari kulit limau purut dah jadi licin cam kulit telor dah..
Nanti kalo ader sesapa nak cuba leh la cuba produk ni, harege pon dalam 38hengget je, mak cik rase yang B-liv tu harga 2x ganda ..so tepuk dada tanya la hati....SELAMAT MENCUBE





agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Wednesday, 27 April 2011

Anniversary

Petang tadi lepas soulmate mak cik balik keje, mak cik cepat bsiap-siap, maklumle kan hari nih anniversary kami, nak le jugak merasa makan kat luor sekali sekala..(padahal selalu je makan kat luor :p)

Elok dah mak cik pakai cun cun siot, skali soulmate mak cik singgah pulak kat bengkel..katenya nak tukar logo kete layan aje laahh kang macyam pulak ...




 sungguh bertungkus lumus si ayie tu buat keja...lepas tu tak ambik upah pon..pelanggan tetap la katakan..
ye la 2 minggu sebelum tu dah g tinted cermin kete kat dia..tapi memang soulmate mak cik selalu je pegi kedai dia, dari myvi dulu, kelisa dan kete yang ni jugak buat kat dia..
 chewi suka sangat la sebab sebelah bengkel ader kedai runcit..

 tengok !!!!.. suka sangat..cepat2 dia habiskan stock yang dalam plastik tu, konon nak pegi pulak kedai runcit tu
 Lepas ke bengkel mak cik teman soulmate mak cik p bayar kete , chewi sheebook nak main tekan-tekan butang tu...tapi kene marah kat papa, terus diam dan tengok aje...hihihi
bayar kete lagii...
Finally...

sampai jugak le kat Secret Recipe..tu pon dah lewat petang dah pukul 6 lebih, tak leh la mak cik nak bersenang lepak lama-lama kat situ sebab kul 8 soulmate mak cik nak kene pegi keja pulak..

mak cik yang hati tengah berbunga-bunga..
chewi mak cik yang macam teruja tengok keropok ubi kat depan mata...padahal kat rumah pon ada..sampai kat situ buat macam org kebuloq pulak makan keropok tu..

sempat manje-manje ngan papa sementara tunggu makanan sampai..bukan senang nak tengok chewi nak manje ngan papa macam ni...gambar makanan mak cik tak snap yee sebab tak sabar nak melantak..hehehe ^_^


bersama SOULMATE mak cik  ^_^

walaupun kadang-kadang mak cik hanginnn jugak ngn dia tapi mak cik tetap sayang dia...ye la kan..hidup berpasangan ni mesti ader keburukan dan kebaikan di kedua-dua belah pihak..sama-samalah bertoleransi..

agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

27 April


Semenjak kau hadir dalam hidupku..
Tiada lagi keresahan...
Kau mengetuk pintu hatiku...
Tanpa sedar hingga ku izinkan...

Tepat kul 12 malam tadi dengar la lagu Yang Terindah dari handphone mak cik ..tu tandanya soulmate mak cik yang call.."Happy Anniversary cyg" ..wow..soulmate mak cik ucap kat mak cik tu..hahahah bukan senang soulmate mak cik nak ucap mende2 alah gitu..birthday mak cik pon dia yang last skali wish..^o^...

Tapi kalo ikut betol2 mak cik diijab kabul 4 tahun lepas pade sebelah malam lepas solat isyak..Rase macam baru je lagi, tup tap dah 4 tahun usia perkahwinan kami..


Mak cik berdoa agar jodoh mak cik dengan soulmate mak cik
berkekalan hingga ke akhir hayat .. dan kalau boleh
mak cik dan sehidup semati dengan soulmate mak cik..
macam arwah tok ngn ki mak cik..(yg ni nnt next time mak cik story)
dan semoga mak cik dan soulmate mak cik dapat bersabar dengan
dugaan rumah tangga, harap
kami saling jujur antara satu sama lain...
mak cik sayang soulmate mak cik sampai akhir hayat mak cik










agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Tuesday, 26 April 2011

Bila Soulmate dapat gaji ^.^

 Hari ni soulmate mak cik dapat gaji...sekaligus mak cik yang beria-ia macam mak cik lak dapat gaji,hehehhe tapi bulan ni memg nak kene bajet2 sket blanje, almaklum laa, khamis ni nak balik kampung kat Terengganu. Nak tak nak dalam wallet soulmate mak cik tu paling kurang nak kene ade 5 6 ratus kalo nak balik kampung..takkan nak beli cikedis chewi pon nak mintak ngn tok dia..hiiii malu leee,

Pas pade balik kampung lak, mak cik nak poi langkawi ngn kakak-kakak mak cik..soulmate mak cik tu dah muncung dah, katenye mane buleh nak apply cuti banyak kali..dah mak cik dah rancang nak bercuti ni dari awal tahun lagi, tup tap bila dah dekat nak pegi bercuti dia nak balik kampung pulak, sbb kalo ikut rancangan asal minggu ni mak mertua mak cik yang nak datang, bukan kami nak balik kampung..tu yang jadi kucar kacir skit ..tak menjadi la plan mak cik..mak cik kate la soulmate mak cik balik kampung ambik la cuti sehari je sebab ahad dah memang cuti Hari Pekerja..ntohhh lee nye nak ambik cuti sampai 4 hari bagai...
Ni pon mak cik tgh dup pusing jadi ke tak jadi la mak cik nak g langkawi ngn kakak-kakak mak cik, kalo dia tak pegi, bio mak cik ngn chewi aje pegi..kan kan kan?

Urm..sempena ngn gaji soulmate mak cik ni jugak, mak cik pon chebok laa nak kene kumpul bil-bil bulan lepas..segala la, dari bil letrik, bil air, bil streamyx, bil astro + sewa umah + bayar kete kelisa + kete ala-ala mugen tu pulak..Total smua dah seribu lima ratus lapan puluh lapan ringgit shj.. -.- tak masuk pampers dan susu chewi lagi..aiseyyyy, nampak gaya bulan ni tak leh la mak cik nak songlap sket nak buat shopping..

Tapi mak cik syukur atas rezeki yang Yang Maha Esa bagi kat mak cik dan keluarga, dalam usia mak cik yang boleh dikira masih mude la walaupun dah berstatus mak cik..Mak cik dapat kesenangan dari usaha titik peluh soulmate makcik tu..hihihi, ingatkan hasil titik peluh mak cik kan.>-<.. tapi mak cik pon berpeluh jugak tau buat keje umah, cuma beza nye peluh mak cik tak bau macyam..peluh soulmate mak cik..___ ermm mak cik tak penah rase..hihihih

membebel2 aje mak cik ni....sampai mulut pon rase teringin nak makan kuih yang soulmate mak cik beli time balik keje tadi aje..jom, kite minum petang sama-sama...chewi ngn soulmate mak cik dup buat pertandingan berdengur kat bilik nun..ader cam mak cik nak rehatkan diri mak cik sambil santai-santai minum petang, tengok tv..waaaaa alangkah best setiap saat begini..hihihihihi


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Perfume ka Minyak Wangi ka Air Bau ka..sama sajaaa

Mak cik tulis tajuk entry ni dari dua jam lepas dah...
baru jaa mak cik nk menaip, chewi mak cik bikin hangat...
dup dap dup dap dada mak cik dup tahan marah..bukan pa
takut jadi kes dera laaa pulak..hihihi mintak jauh laa smua tu..
tu tiap kali solat mak cik slalu doa bia Yang Maha Esa bagi mak cik
kesabaran yang tinggi untuk mak cik layan karenah chewi mak cik yang
kadang2 diluar kawalan kemampuan mak cik..
Maklumlah dlu mak cik tak penah ader adik, jadi mak cik tak pandai nak control
budak2..
emm melalut ke lain dah,,,
Berbalik pada Title ..diulang yeee BERBALIK pada
Title : Perfume ka Minyak Wangi ka Air Bau ka..sama sajaaa..

Tadi mak cik dup sembang2 ngn kawan satu opis laki mak cik..olosss, kasar pulak mak cik rase dup panggil laki mak cik..kite tukar la yer...kalau mak cik mention soulmate tu..mak cik maksudkan laki a.k.a husband mak cik la ye..soulmate tu dengar macam sweet plok..hihih..haa kan lari tajuk pulak doss...

ok ok ok  ..dup tgh sembang2 ngn depa tu, ye lah orang pompuan kan..tak de bende lain nak sembang, kalau x mengumpat, dup cakap pasal handbag la, fesyen la..tapi tadi mak cik dup sembang pasai perfume.. Dlu zaman skolah mak cik panggil minyak wangi jaa, sampai la mak cik masuk poli, ade kawan mak cik kata , kalo sebut minyak wangi tu macam air mawar org mandi jenazah..eh ye ke??? lepas tu mak cik pon up2date la sket mak cik sebut la perfume...
Depa ada kata coach wangi...pastu mariah carey pon wangi..Semalam mak cik saja dating2 ngn soulmate mak cik, pastu kami singgah kat kedai perfume..budak kedai tu bagi la mak cik try Britney spears.fullaweyyyy sweet nye bauuu..cam cokelat lollypop pulak..


mak cik pon gitau member yang dup sembang tadi pasal perfume kat atas ni,  mak cik dah gitau mak cik suka bau yang manis2 gitu macam perfume Paris Hilton yang mak cik pakai sekarang
dan dan mak cik kate kat dia suka yang sweet, nye suh usha pulak Mariah Carey


haa yang ni sah sah dah bau sweet....mak cik nak kene usha yang ni nih... sembang punya sembang punya sembang mak cik pon teringat la nak snap gambar sebahagian koleksi makcik ngn soulmate mak cik...Tapi yang banyak perfume nya soulmate mak cik laa..memg dia terlalu minat perfume, kadang2 pakai tak habis lagi dan dan dah beli baru..sampai chewi mak cik pon la ni kalau nak kluar nak pakai perfume..haishhh budan zaman sekarang..mak cik dapat merasa perfume mahal ni pon lepas mak cik kerja dlu.mase skolah dlu mak cik pakai Avon aje..tu pon kire dah eksyenn tahap gaban....tapi la ni dah tak keja soulmate mak cik la pulak nk kene blanjer...hihihii,, ye la, kene la berkorban skett..mak cik ni sanggup berkorban benti keja untuk dia..kan kan kannn?..








agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Monday, 25 April 2011

Assalamualaikum Membuka Bicara

haaaa..jawab tak lagi salam kat atasssss..
tuing tuing tuing...
actually ni belog mak cik leez yang ke berapa pon tak tahu dah..
maklumlahhh bila dah pangkat mak cik ni selalu jeee pelupa.
duk sedut semut banyak sangat la kot sampai password pon leh lupaa..
nasib baik anak ngn laki mak cik tak penah terlupa..hahahhahaha

blog ni mak cik buat nak hilang boring ajer..maklumlah
makcik ni seorang surirumah sepenuh mase...bak kate omputeh tu
fulltime housewife..aiceh.pandai jugak mak cik speaking london..tui tui
tengok la ape kehidupan hari2 mak cik, insyaAllah mak cik catit kat belog nih,
tu pon kalau la mak cik ader mase..maklumlahh mak cik ni nak kene layan karenah
anak mak cik si chewi tu lagi...tak habis nak layan anak..nak layan bapak anak tu lagi..
haaaa..jgn pk bukan2 naaa...layan laki mak cik tu dari segi makan minum pakai, sembang2..
haa tak mau pikir bukan-bukan..tak mau tak mauuuu.. ^.^

ok la setakat petang yang penuh barakah ni, mak cik stop sini dulu laaa..lain kali  mak cik ngomel2 lagi naaaaaaa..
haaa lagi satu ..lupa nak kate..kalau sape rajin bace blog mak cik ni bace la yee,
tapi kalau kase cemuih nak bace, tak apee..mak cik tak marah...
......
selamat petang semua....


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

 
Blogger design by suckmylolly.com