Sunday, 8 May 2011

Balik Kampung...

Jumaat lepas mak cik ngan family balik kampung halaman tercinta...btolak pun dah tengah hari..ader sikit gambar2 sempat di snap...layannnnnn

-Singgah kat Bukit Bunga, Kelantan...-
apa chewi mak cik buat tu...haishhhh
rutin kebiasaan bila singgah kat Bukit Bunga..menambah koleksi...

Sampai kat umah mak mertua lebih kurang kul 6 petang..malam tu rehat-rehat ajer...sabtu pagi tu mak (mak mertua) mak cik dapat call katanya sepupu belah ayah (ayah mertua) meninggal kat Kuala Terengganu, so kami pon bersiap-siap pegi Kuala Terengganu..Lepas melawat tu sempat jugak mak cik ajak soulmate mak cik pegi Pasar Payang..
 
- kat Pasar Payang -
soulmate mak cik tegok cincin ..ingat emas je mahal..cincin org laki pon celah ribuan ringgit..huhuhuh


sempat lagi beli cermin mata 10hengget..yang tak tahan tu chewi mak cik sampai ke tido pon tak dibuang spek hitam itu..ngeh ngeh


Lepas tu kami lepak-lepak sekejap kat Pantai Batu Buruk, sebelum bertolak balik


- Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu -
Mak ayah dan adik perempuan soulmate mak cik tengah merenung mak cik...haahaa
chewi pulak suka dapat main pasir..

haaaa..ni daya salah satu daya penarik Pantai Batu Buruk...
ada kuda..kalo yang chewi naik tu 2 round 3hengget jer, dewasa pon leh naik

mak cik bersama soulmate dan chewi tersayang...

Kebetulan mase mak cik kat kampung tu birthday mak mak cik...3 Mei..so , kami celebrate la kecik-kecik..makan-makan kek anak beranak ajer

Mak dan Ayah soulmate mak cik..merangkap mak ngn ayah mertua mak cik

Kebetulan pulak mase kat kampung kawan soulmate mak cik yang dup di Changlun datang nak melancong ke terengganu..

Bergambar untuk kenang-kenangan..

dan AKHIRNYA..sampai jugak giliran mak cik tido umah ma mak cik...

Di sini lah mak cik meniti arus kehidupan mak cik sebelum bergelar isteri ^_^

Tup tap tup tap kat kampung..dah nak balik Kedah smule...


anak sorang pon dah penuh bonet

chewi sempat bergambar ngan Opah dan Tok Ayah sebelum bertolak balik Jitra



Balik kampung memg suka sangatttttt..sebab makan terhidang, baju ma yang basuh..hihi walaupun dah jadi mak orang, skali skala bila balik kampung ape salahnya dilayan macam mase budak-budak dulu..ngeh ngehhhh...

tapi yang malasnya bila dah sampai umah sendiri, belambak-lambak kain baju nak kene basuh... umah nak kene vacum, nak kene mop...alahai..kan best kalo mak cik dup kampung...rileks je kan..hahahhaha


bermula la kembali rutin mak cik sebagai FULLTIME HOUSEWIFE

agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com