Saturday, 21 May 2011

LANGKAWI

2 post yang lepas mak cik ade janji nak masukkan gambar-gambar mak cik kat langkawi...ni baru berkesempatan nak mengedit-edit gambar maklumlah tamu terakhir baru je bertolak balik pagi tadi.. lepas tetamu balik mak cik pon membz kan diri mengemas rumah...

Berbalik pada tajuk post...Sabtu lepas mak cik pegi Langkawi dengan kakak-kakak mak cik..memg best giler..satu je tak best. Soulmate mak cik tak ikut sama sebab minggu kami pegi langkawi tu soulmate mak cik standby keje, so telan air liur aje lah dia..eheh

Projek Langkawi ni mak cik ngan kakak-kakak dah rancang dari awal tahun lagi..mulanya mak cik dah suruh soulmate mak cik booking Kondo Istana,  kebetulan kawan dia ader yang keje kat situ...

Goggle - mak cik penah duk sini..selesa sangat..dan memang berbaloi


lepas tu cik su pulak shebok nk cari yang bajet dan murah-murah...kebetulan pulak abang ipar mak cik ade sorang kenalan kat sane, dia kate dia ader homestay kat sebelah umah dia aje..abang ipar mak cik ni terus la booking memandangkan homestay tu kawan dia punyer, lagipulak murah giler, satu malam 60hengget jer..dia siap kata la homestay tu dekat pantai...nk ke bandar tak jauh sangat..Kami pon ape lagi, terima aje lah memandangkan nak murah..

mak aihhhh bila dah sampai rupanya indah khabar dari rupa..kat atas tu mak cik ambik dari luar jer, kalo dalam mak cik malas nk cerita...huhuhuh..kate tuan homestay tu dekat  je ngn Pekan Kuah..ambik kauuuu, 30minit baru sampai..jenuh kami nak ke bandar cari makan..sampai rumah perut dah lapar balik dah...tapi tak pe lah..nak kate ape kan, dah nak yang murah sangat..cian pulak tengok muka abang ipar mak cik, macam serba salah pulak..ye lah abang ipar mak cik pon bukan nya tau kawan dia menabur janji manis... kami tak salahkan Pak Long yeee..hihihih

Kami mula jalan-jalan pagi ahad...

mak cik ngan chewi di pagi hari.

masa ni kami ingat nak naik Cable Car..skali rakyat jelata pulak kate nak breakfast dlu baru nak naik..so kami pon pegi la kat kedai makan kat depan Oriental Village ni...


lepas je makan Cik Su nak pegi bayar, budak kedai tu pon cakap. " kalu kak nok naik cable car, kak mari pukul 5 laaa..kalu maso nih tiket 30riya sorey, kalu pukol limo harga 15 jah "... kebetulan budak pelayan tu budak Gua Musang kelantan.. Kami pon tak pikir panjang laa...terus belah mencari destinasi lain sementara nak tunggu pukul 5..Bukan nak kate berkira..tapi rancang perbelanjaan...heheheh


mak cik bersama Cik Su dan Cik Long bergambar kat Telaga Harbour Park Marina

Cik Su buat aksi control ayu...krooiiirrrhhh tui..huhu


singgah kat Beras Terbakar di Padang Mat Sirat...



Lepas tu kami gerak pulak ke Makam Mahsuri
mase kat pintu masuk tu mak cik jumpa ngan  balak  abang ensyem nih...memang tertarik kau memang Daboom laaaaa

hihihihihi...tertarik kannnn

nape chewi muncung tu???..
iklan ubat gigi di tingkap..ngeh..

Lepas tu kami p ronda Pantai Chenang, ..pastu patah balik semula ke Oriental Village nak naik Cable Car
suka sangat sampai terpejam mata


Ahli rombongan che kiah...credit kat abang boroi yang tulun ambik gambar...hiihi
pak long tengah usha awek kat pantai chenang..

o/way nak turun, yang tengah tu bukak mate time nak bergambar aje

cik long yang penakottt !!!

mak cik melaram !!!

chewi bodek Cik Long ..Irshad pulak terpinga-pinga...


Hari Isnin, hari terakhir kat Langkawi...pagi tu sempat singah kat Telaga Tujuh...Rasenye mase mak cik kecik dulu mak cik penah ke situ, air nye panas...skarang lansung tak panas...pastu berlumut-lumut aje..nak sentuh pon rase geli aje, memandang kan tak sentuh air, so mak cik bergambar aje la kat situ

mak cik bersama kakak mak cik yang tersayang a.k.a Cik Long

alahaiiii...Cik Su buat aksi tergoda menggoda kat sini pulakkk.Pok Su Wa jadi tiang pulop...

Bila dah anta kereta, beli tiket feri, dan sementara nk tunggu feri kul 4 petang, kami ke Dataran Helang...
mak cik sempat buat aksi menggoda kat taman..hahahaha..
ni kes tengok sorang minah gediks tengah posing depan orang ramai ambik gambar pose nye ya ampumnmnm...semut tengok pon leh muntah..pastu kami buat2 tiru aksi ni..ader lagi yang pose lebih tapi mak cik malu nak letak kat sini..hahhah

ni sebenarnya mak cik bengang ke Cik Su..mak cik punya la lame berdiri cam tiang kat situ tapi tak ambik jugak gambar mak cik...rupanya Cik Su tak tekan punat elok2...last2 Cik Long tulun ambik kan memandangkan tengok muka mak cik dah bengang tahap gaban..hehehe, tapi mak cik tak marah pon kat Cik su

chewi ngn irfan dan irsyad...
3 ni pon dah macam jaga 100 orang...isk isk...penat

tu saje la gambar mak cik nak kongsi ngan korang..kalau nak tengok banyak tengok la dalam FB mak cik...:P

agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com