Monday, 27 June 2011

Samsung Galaxy Tab ♥♥♥


Haduhhhh tak lena nak tido selagi tak dapat menatang Galaxy Tab nih..

Tolong2... ini wish makcik untuk Tahun ni...^_^
Tu la tengok citer korea sangat..pengaruh kuat..Tapi citer korea guna Ipad..
Memang tadi pon nak survey Ipad, tapi tertengok jugak Galaxy Tab nih, rase lebih senang nak bawak banding Ipad sebab lebih kecik..Ipad tu besar sangat dan mahal juge.
Fungsi sebijik cam laptop..lagi senang nak bawak ke mana2..maklumle makcik dah nak jadi student balik..tak cite lagi kan ?..tunggu nanti makcik citer pasal makcik nak jadi student...Pastu lak bende alah nih leh juga buh simcard..makne kate leh dijadikan sebagai telefon jugak laa..Ipad tak boleh..Tapi camera cuma 3mpixel aje..alahh tak kisah la..lagipon dah ade Nikon 90..tak guna camera Galaxy pon tak pe.
haduihhh kalau dan nakk..macam2 yang dipuji..macam orang jugak le..kalo dan hati duk bkenan yang ronggak pon nampak cun melecun..hahahha..

Kat kedai tadi soulmate tanya, confirm ke nak..makcik senyum2 ajer,,huhu tapi makcik tak suka buat keputusan cepat2..paling2 pon makcik balik pikir dulu..Bila dah ontheway balik kat dalam kete berkali-kali soulmate tanya..betul ke nak Galaxy tu..Makcik senyum aje..nak kate makcik nak, kang kesian pulak soulmate nak habiskan duit beli bende tu untuk makcik..dalam hati suka dan harap soulmate belikan.. *_^..
Makcik cakap tak ape la ..nanti kiter kumpul duit , cukup duit baru kite beli..Tapi kalo makcik nak kumpul duit sumber dari mane... T_T huhu..nak tak pon kene guna duit soulmate jugak..hohooo

Harap2 celik mata pagi esok ader la orang buang duit seguni depan rumah makcik... semata2 nak beli Galaxy Tab

agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Monday, 20 June 2011

Penang

amat membzkan diri sehari dua nih, maklumlah mak mertua datang..menantu harus buat-buat rajin, duduk di dapur..huwaaaaa..tipu..selalu mak yang duk di dapur..menantu hanya sibukkan diri buat2 basuh pinggan buat2 sapu lantai sebab bab memasak menantu sangat failed...hihi..nasib dapat mak mertua yang baik hati..

Sabtu lepas bawak mak, ayah dan adik2 jalan-jalan kat pulau pinang..Tapi sebab bertolak pon dah tengah hari sempat pegi Bukit Bendera ngan Padang Kota Lama je .jom layan gambar..nak melalut banyak-banyak nanti korang pulak yang nyampah.. tapi kalau tangok gambar pon mesti nyampah jugak ^_^..

Singgah solat di Masjid Besar Pulau  Pinang.. memang superb masjid nih...
*nampak x gadis manis kat tepi skali belah kanan gambar...hihi ^.^
makan langsat berkilo taraa nak sampai sinih..
GPrS pon sampai naik pening nak calculate jalan.,,hahha

canggih..4minit dah sampai atas

duk paling depan..best..
makcik ngn soulmate dan apih tukang urut..

Bukit Bendera  

 
my heart my soul

agak-agak kalau ambik pearl nih berapa boleh jual..kayo makcik




dengan adik-adik soulmate...
adik mak cik juge

kat Padang Kota Lama
ape motif duk lagu tuuu ?
misi menghabiskan duit papa ^0^
  
♥ ♥ ♥




















agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Friday, 17 June 2011

PUDING KARAMEL



8 biji telor

2 tin susu cair

¾ cawan gula

1 sudu kecil vanila

4 sudu gula untuk caramel..hanguskan di dalam loyang

Kacau semua bahan bia rata kemudian masuk dalam loyang dan kukus




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Thursday, 16 June 2011

Langit tak selalu Cerah

macamlah rumah tangga..tak selalu nya manis...
amat terasa hati ngan soulmate tika ni...
maklumle makcik nih hanya lah surirumah...
masuknya tak ada tapi keluar mencurah-curah..
keluar pon untuk isi rumah bukan untuk kepentingan diri semata-mata...
makcik kalo nak beli barang sendiri pon pk 100x tipu ar sampai 100x konon mood tgh hot, inikan pulak nak berjoli..tapi kalau org offer makcik cepat2 aje terima.
Tapi bila dah tengah bulan , poket makin nipis, kita pulak di salahkan nyaa..
Sedangkan purse kite pon kekadang tu ade syiling je...tu nasib kalo ader syiling..
kekadang tak de lansung... T_T


Merajuk pon tak de guna..
sebenar tengah merajuk juga..sanggup tak makan nasi malam nih..^.^
Melawan kang dapat dosa..
Mendiamkan diri lebih baik ..
Itulah hakikat seorang isteri...
Sabar tunjang segala-galanya...
isteri kat lua sana..jangan sesekali lawan suami walau sakit hati skalipon...- pesanan penaja ^_^






agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Racun & Madu


NUR FARAH HAFIY
Name penuh si chewi makcik yang bucyuk macyammm pengarang jantung hati hempedu makcik dan soulmate..dia lah racun dia lah jugak madu...



NUR - CAHAYA
FARAH - KEGEMBIRAAN
HAFIY - YANG MEMULIAKAN
 tetiba cerita name anak pulak *.*

Ape yang makcik perati la kan..biasa ibu dan bapa akan bagi nama anak-anak ikut makna yang baik-baik, tapi ade jugak yang bagi nama anak ikut drama...setuju tak ? Ingat dulu mase tengah hot lagu Mamat Exist -Aliya Maisarah..mase tu ramaiiii la yang buh name anak Aliya Maisarah..pastu keluar pulak drama yang budak cumil kiut tu blakon..Mia Sara..Haaaa ramai pulak la buh name tu...ni sekarang tengah top crita Nora Elena..tak mustahil bakal-bakal ibu yang tunggu mase nak bersalin tu dah rancang nak buh name anak Nora Elena..jangan pulak anak laki di bubuhnye name Nora Elena..takot makcik..hihih. Kalau zaman polis tak reti menulis dulu memang jadi tau kejadian cenggini..tuan nye lelaki..tapi name pompuan..tu gara-gara polis tak reti nak mengeja dan polis sound trouble..hihi jahat makcik nih.

cth nye ( kejadian di zaman polis pakai sluar pendek ) :
dulu urusan pendaftaran di balai polis..bukan cam sekarang kat pej. pendaftaran..
polis : ni nak buh name anak ape ?
si ayah : Zaki ahhhh.. (ah tu sebenarnya tabiat bercakap..nak juge ade penyedap ayat kat belakang.konon)
 tup tup si polis tu tulis Zakiah ..huhu kesian si anak..

berbalik pada anak makcik , sebenarnya nama Nur tu memang sebab anak pompuan memang nak letak Nur kat depan.Kalau anak laki nak letak Mohd kat depan..Farah tu pulak ambik huruf F tu sempena nama soulmate, Faizul..dan Hafiy tu name makcik Hasliza.

Dan kalau murah rezeki anak-anak lepas ni kalau
Laki makcik nak letak Mohd Hafiy F..........
dan yang pompuan Nur Farah H........
F dan H tu akan dipikir kemudian samada Farhan ke..Faiz ke..Hana ke Hani ke..atau lain-lain.ok tak idea makcik tuh..hihihi...Kirenye name si chewi yang sulong ni tetap ader pada adik-adik dia nanti...

 ^_^  waaa tetiba terasa nak anak...Tapi tak boleh lagi...soulmate kate tunggu si chewi besar sket..baru pikir anak ke 2..


* farah-gembira...memang si chewi selalu aje gembira...terloncat-loncat kegirangannnnnn sokmoo




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Best Friend Forever @ BFF


susah sebaenarnya nak ada BFF ni..betol tak??? kadang-kadang kita aje anggap seseorang tu bff kite, tapi orang tak anggap pon kiter camtu..T_T

bagi makcik, kawan sesetengah tu depan kiter aje baik..mulut manis puji-pujian diberi kat kiter, cakap pon bende manisss ajer..sampai terkena kencing manis !! tapi blakang..harammmmm kejadah ..ngumpat mengata kiter..

Selalu bff ni memang rapat la ngan kiter kan..time susah senang dia ada bersama kita..dialah peneman dikala sunyi, dialah penawar dikala duka...aiseyyymennnn..ayat..macam ambik sastera pulak...Pastu pulak selalu nye BFF ni di jana semasa berada di bangku sekolah, atau di ipt..sebab kat situ lah kiter dapat ramai kawan..dan dari situ la bila dah kiter kawan pastu kawan pastu kawannn kiter pon jadi akrab..Bila dah akrab..jadi lah title BFF..tol kan ?

Tapi bagi makcik la kan...ni bagi mak cik tau..bukan bagi korang...
Bagi makcik...dulu makcik pon ader la BF..tapi tang F huruf ke tiga tu makcik tak mau guna pakai.B itu bukan Boy but Best ^_*...bila dah kawen ni makcik cam tak rapat dah ngan kawan-kawan mase skolah dulu..Dulu kemain lagi, mandi pon leh mandi skali tau..alahhh ape nak malu..same2 pompuan, bukan telanjang pon. Betul makcik cakap, mase tu kalau nak ape2 pon nak same ngn BF, segala suka dan duka kongsi bersama..nak-nak kalau crita bab2 cintan cintun..mesti nk kongsi ngn kawan kan..tak kan nak kongsi ngan parents lak..kang tak pepasal makan penampor..orang suh skolah ko pegi mengorat pulak..walaupun mase tu bercinta monyet.mase tu BF makcik emi ngan yeen..Yeen sekarang dah jadi muslimah sejati..Alhamdulillah... Sekarang bukan kate makcik tak mau BFF ngn diorang..F (friend) tetap friend, Tapi bila masing-masing dah ader kehidupan sendiri..dah ade kerjaya sendiri..dan di tambah dah ade family sendiri..dan jarak pulak penjadi pemisah .. Title BFF tu rase nye dah susah nak digunakan lagi.. haa terlupa...makcik ade sorang lagi BF,,budak depan makcik dalam kelas dulu.. paling lawak..hari pertama dapat lesen kete..pegi umah makcik dulu nak gitau dah dapat lesen..skali bila balik umah nak masuk garaj..langgar tiang rumah..ambik kau fobia tak bawak kete..sampai la bila dah ader awek baru leh bawak kete..konon nak tunjur terer kat awek la..Tapi sekarang dia dah kawen dahh,,,Jangan marah yee biila terbaca entry ini ^0^

pastu bila kat poli, BF makcik ader 2 orang..yang ni memang tahap gaban ah teman menagis dan ketawa bersama...Sumpah makcik kata..time makcik sedih..yang lebih feeling drama air mata diorang nih laaa, Tapi time makcik ketawa sampai terburai perut pon diorang nih lah jugak yang tolong buraikan isi perut diorang juga...i luv u lahhh Ida n Meza..

Tapi yang makcik nak gitau nih, makcik ader BFF yang betol-betol sejati punyer...memang betol2 sejati..makcik tak rase dia ngumpat kat belakang makcik..Mase makcik blaja dulu, dia la yang banyak support makcik..banyak kasik hadiah kat makcik..banyak habiskan duit kat makcik, walaupun makcik dah kawen nih, di taburkan bakti nya pulak kat chewi makcik...macam2 di belinya..tapi makcik tak beli apa pon kat dia ngn anak2nya..maklumlah makcik mane la ader pendapatan..isk isk T_T..tetiba tersedih..BFF makcik nih memang segala-gala makcik kongsi ngan dia...yang rahsia pon makcik ngn dia ajer tau..
ni dia orangnya,,,


peneman makcik dari duluuuuu sampai la nii

cu teka yang mane makcik ^.^
bapok skema makcik waktu nih..hahahah
selalu tergelak tgk gambar mase nih


ni diaaaa...my sweet sista..d only sista yang makcik ada
i luv u so muchhhh ^_^
sila jadi BFF makcik sampai mati !!!
plzzzzzz








agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Wednesday, 15 June 2011

ape yang penting kerjasamaaa

video
 tak reti nak pusing

agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Tuesday, 14 June 2011

Part Time job

HA'ah..sekarang ni makcik giat buat part time job..
Tittle surirumah tetap disandang...


Keje senang ajer..kebanyakan surirumah mampu buat keje nih..
keje tak perlu keluar kemana-mana..
boleh buat kat rumah ajer, tanpa perlu mengeluarkan peluh, dan berpenat lelah...

cara nya bangun pagi masak best-best agak2 cukup 5 6 kali makan..
ataupun pilih bahan mentah yang banyak kandungan lemak, kulit ayam pon sodap !..
pastu bila ke pasaraya beli stok makanan ringan banyak-banyak, letak dalam kabinet dapur..
Time layan Nora Elena ke Cinta melody ke..capai barang seplastik dua..layan la cerita tu sambil habiskan bekal kat tangan..kalau tak cukup lagi, ambik lagi..ape nak risau kan banyak stok lagi...

Pastu bila dah kenyang, dah rase perut dah sendat dan padat..mata pulak lali...mintak disorongkan bantal... teruskan niat tu..Ganjaran dari part time job ni nanti korang akan dapat tayar spare...tapi tayar spare ni kalo kete pancit tak leh guna..hanya korang aje leh guna...ngeh ngeh ngeh ^_^..


kene kasik gambar besar-besar..bia sedar diri





ni la bak kata pepatah.. " dah terhantuk baru nak mengadah "..bila dah membela lemak tepu berlebihan, pegi sana-sini orang senyum temewek ajer...paham-paham la sdiri..lagi sadis mendengar bila orang menyapa " amboiii senang hati nampak sekarang..makin sihat "..sihat yang dimaksudkan tu maknenye dah berisi dah tembam makin kembung !! OMG, pastu bila dah kembung, penyakit pon tunggu turn aje nak singgah kat badan..yang paling penting jangan sampai suami tegur perubahan fizikal ...
bila dah semua menegur macam tu baru lahhh giat nak diet...sekarang  APA PON TAK BOLEHHH APA PON TAK BOLEHHH ( nada Jambu Raja lawak ) *_^

so, bagi surirumah dan yang bukan surirumah tak yah la wat part time job macam makcik nih...tak membawak ape-ape faedah..jom kira BMI korang kat sini -- > SAYA TIDAK OBES

Ni makcik punye !..masih selamat..



p/s : dulu sebelum kawen berat makcik 70kg +..., lepas kawen paling ringan berat makcik 56kg, dan mase ngandung paling berat 65kg


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Sunday, 12 June 2011

KENANGAN TERINDAH

Teringat kenangan mase ngandung dulu..ni kes Fawwaz dan Huda la mai umah makcik tadi...Sweet sangat tengok depa..nak dapat anak sulong..

P/S : SILA KLIK GAMBAR UNTUK TUMBESARAN TULANG TEMULANG

comey sangat tengok ibu mengandung nih..dulu kecikkk ajerr
yang baju hijau tu dr. tak leh nak conpem due bile..


Makcik pulak terlebih excited mase depa datang, siap tunjuk buku checkup ngandung dulu..bukan apa, tujuan sebenar nak tunjuk gambar yang makcik scan chewi dulu..scan kat swasta...

mase ni 25minggu..tengok hidung sebijikkkk ngan dia keluar minggu ke 31 tu..


sebenarnya makcik lahirkan chewi dulu tak cukup bulan..minggu ke 31 lahirkan dia..Hari Jumaat 1 Ogos 2008...memang kenangan terindah la bagi makcik, walaupun sakit tapi  amat  bermakna.

haaa ni nak stat meleret dah crita nihhh...

Imbas balik kenangan tersebut...ececeeyyy skema ayat

Minggu ke 30 tu makcik balik kampung buat upacara lenggang perut kat umah mak..Teringat pulak mak bidan yang urut perut tu kata.." tengok gaya nih, mudah bersalin nih "..

3 4 hari lepas balik dari kampung, mak cik perasan chewi kat dalam perut tak bergerak / x aktif seperti sebelum-sebelum ni..
Hari khamis malam tu makcik pon ajak soulmate p check kat klinik, bila dah check kat klinik doktor tu kate klinik dia tak de alat nak cek, so transfer ke Hospital Besar Jitra..Segera la kami laki bini ni ke Hospital..maklumlah anak pertama, tak de pengalaman...gabra ader, nervous pon ada dan perasaan yang semaksud dengannya lahhh mase tu..Bila sampai hospital nurse cek jantung baby.CTG kan alat tu..makcik bab medikal ni kurang cerdik sikit.. Bila cek jantung chewi tak berdegup..tapi bila nurse bagi oksigen kat makcik jantung chewi berdegup. Depa tak sure, depa cek lagi skali..dekat 2 jam jugak makcik dalam bilik bersalin tu..feeling macam orang nak bersalin dah rase..dah duk dengar kat bilik sebelah orang duk meneran nak bersalin..Sumpah takottt mase tu..si soulmate pulak duk menunggu kat luar..bukan main cuak lagi.

Pastu nurse bagi satu injection kat bontot...amatlahhh sakittt...
nurse: tahan ye dik, cocok ni sakit sikit...
makcik mase kene cocok : aduyaiiii kak oiiiii..sakit sikit kebendenye cenggini...nak terkeluar kencing. nasib tak terkentot

Sepatutnya makcik kene tahan kat Wad, tapi makcik bkeras nak balik umah..
kene sain surat risiko ditanggung sendiri...
kakak nurse bukan tauuuu..kiter tak leh tau nak tido kalau tak bau ketiak macyam soulmate kiteee

Sain tu sain jugak tapi dengan syarat hari jumaat tu pagi2 lagi nak kene pegi Hospital, nurse nak cek jantung yang dalam pewutt..
Pagi jumaat kami pegi Hospital Jitra, nurse buat ctg lagi...pastu tunggu Doktor masuk check..Sekali bila doktor masuk check makcik,

Dr : kenapa awak balik semalam...risiko besar awak tak tido kat hospital..ni nasib baik jantung anak masih berdegup, kalo tak menangis dah awakk
makcik : ni kire jantung bdegup kire ok la doc..
Dr : aku pelempang kanggg
(sila abaikan ayat bergaris di atas )

Terus makcik kene transfer ke Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah Darul Amannnnn
Nak masuk bilik bersalin kene salin pakai baju hospital..makcik yang bangang lagi tak ketahuan ni buat la ape yang disuruh..dalam hati kate..eh nak cek jantung pon kene buang smua ker..nasib baik tak pakai yang kendur getah..haha

Discharge Summary kat situ ade tunjuk kul 3.17ptg makcik masuk..selepas 2x buat ctg..
lepas tu dan-dan kene cocok ubat sakit bontot tu lagi skali..sumpah sakit.

Dr Taneswari yang check makcik mase tu..dengan tenang panggil makcik duduk kat kerusi ..
Dr : adik..ni anak sulong kaa?
makcik : Dr rase ?..(sempat lagi nak bergurau..)
Dr : macam ini adik..siapa ada datang dengan adik ?
makcik : suami ader kat luar..
Dr : nanti adik keluar panggil suami..tapi dr nak bagitau adik..anak dalam perut dah tak bermaya, dr tak sure  kenapa, tapi buat masa sekarang adik terpaksa buat pembedahan..
makcik : nak bedah ape dr. saye tak sakit apa pon..( bodoh nye akuuuu )
Dr : ayoyooo..adik punya anak sudah lemas, jantung dah tak kuat..kalau tak buat sekarang mungkin adik hilang anak..sila panggil itu suami, bincang elok-elok..

Bila dah panggil soulmate, Dr Taneswari tu cakap la bla-bla blaaa kat soulmate...Sementara tu makcik dah tandatangan surat nak operate..Nurse sibuk la urus makcik buang segala bulu- yang sepatutnya..
Soulmate sibuk telefon ke kampung, telefon ma dan mak...ma makcik pulak mengisak-ngisak menangis..maklum lee ni la satu-satu anak yang dia ader..pastu tak penah lagi dalam family makcik bersalin operate..
Mase nak ke dewan bedah tu soulmate bjalan seiring ngan makcik, makcik dah terlantar kat atas katil tu..nurse tolakkkk...mase tu feeling macam dalam drama pulak..ye lah salalu tengok drama je nurse tolakk sambil suami pegang tangan kat tepi jalan sekali...hahahhaha, gilee, sempat pikir cenggitu..soulmate pulak menagis..takut. jambunye... maklum le 1st time alami tambah pulak, kami kat sini tak de sedara mara..kami berdua aje..

masuk dewan bedah kul 4 petang..
4.25 petang.dengar satu suara baru..

makcik sedar tak sedar aje mase tu, yang makcik ingat makcik lalok...sebab kene bius, yang pegang mase nak bius tu pulak nurse lelaki..muda pulak tu..amboii best la ko leh tgk show free..mase operate tu makcik dapat rase perut makcik macam di tonyoh-tonyoh..setiap 5 minit makcik terlelap..Tapi bila chewi dah keluar tu terus tak sedar ape..sampai la pukul 8 malam nurse kejut makcik nak pindah masuk wad..

Haaa..mase tu dah rase sakit yang amat kat perut..sumpah sakit...memang sakittt, nak batuk tak boleh, nak bersin apetah lagi..memang giler ah sakit..makcik tak rase sakit nak bersalin tapi makcik rase sakit lepas bersalin...
Oleh kerana tak cukup bulan, chewi kene tahan kat NICU..Hari ke 4 baru la makcik leh bertentang mata ngan chewi..2 hari sebelum tu nak bangun pon takleh..seyeess makcik cakap, memang sakit.. saje takot-takotkan orang nak bersalin..hihihihi












 berulang alik la makcik selama sebulan ke Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar menghantar susu ke chewi..(besar seksok kalau tak dengar kate mama tipas kepala..huhu)..Time kasih tak terhingga buat soulmate yang jaga makcik mase berpantang..memang Terbaikkkkk la..makcik hargai sampai akhir hayat..

Hari pertama berada di rumah..Home Sweet Home :)

haaaaaaaaa ambik kau makbidan...senang sunggulah nak  bersalin..tak sakit ape, tup-tup keluar baby...
tapi sakit yang lepas keluar baby yang tak tahannnnn...


p/s : sori entry terlalu la panjang...





agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

TERENGANU ... peteh Ganu peteh

syukur syukur syukur ke hadrat Allah...sebelum game bermula, makcik dah update kat fb, makcik sokong Terengganu negeri kelahiran makcik walaupun ramai orang besut sokong Kelantan, makcik tetap sokong negeri makcik...

TERENGGANU..

soulmate makcik awal-awal sokong Kelantan..tapi bila Daudsu sumbat gol Terengganu..dan-dan aje terus sokong Terengganu..hahahahah...time kasih ye Daudsu..jangan salahkan diri sendiri ye, dah tu rezeki Terengganu...i lap yuuu la daudsu...


penyu dah tak menagis lagiiiiiii....


Syukur...makcik bangga jadi anak Terengganu !!! Piala FA milik kita..hahahaha , walaupun duduk kedah, semangat terhadap negeri tercinta begitu menebal...punya la bising makcik ngn chewi tadi mase Terengganu sumbat gol..jiran-jiran conpem dah tau rumah akan riuh malam nih..nasib tak dibalingnya dengan botol macam kat stadium tuu...syabas pemain Terengganu...pada Kelantan jangan putus asa, game lain usaha lagi...


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Friday, 10 June 2011

Hadyai...

saje nak update pasal hadyai, padahal pergi nye bulan febuari hari tu..

Tapi tak puas hati sangat, tak banyak tempat sempat pergi, lagi pulak pemandu pelancong kawan soulmate makcik tak larat nak jalan banyak2 tempat..maklum lee..keringat orang lama.mane la leh nak lawan karenah orang muda yang suka jalan-jalan...hihi..

Banyak gambar kali nih..kalau rase nak tengok layan kan ajer...jangan sampai termuntah dah lerr


kami masuk mlalui Padang Besar


orang sana mencari rezki di kesesakan lalulintas

telur salai...tak selera makcik nk try..huhuhu

cu teka ape makcik pegang ?
predator !!!

predator dah jadi menu santapan..
ni Belangkas la cayanggg !!!
best, mesti cuba

melepak kat Pantai Songkla, 

makcik ngn chewi- peniaga kat sini ramai yang Islam...

chewi dan soulmate..belakang yang orang duk kerumun tu Patung Duyung..simbol Songkla

check-in Hotel..murah sangat..satu malam baru RM60, sangat selesa,
chewi : 'eh mama, dalam bilik air ada kolam' *.*..tab mandi rupanya

jakun .. 1st time chewi dup hotel..
mase kat dalam pewut dulu tiap2 minggu duk hotel..

naik Tut-tut..tgk..siap ader sound system lagi

depan makcik, kawan soulmate dan wife..wife dia org Thailand

rumah urut..*_*..
urut kaki ajeeee...urut lain pon ader..tepi belakang bincang aaa...hihi

nampak...degil lagi..kang dah kene sepit ketam.
(chewi kesakitan di dera)

tengah bandar Hadyai

Ice Dome...sejuk beb..rugi kalo tak masuk kalo pegi Hadyai


makcik naik gelongsor ais...best sangat...try skali pasti tak nak try dah...
gambar blur sebab terlalu laju..soulmate tak setting leklok!

klcc pon ada kat ice dome..actually dalam ni ader mercu tanda sesebuah negara..

very amazing

bapa borek anak rintik...

kamera tengah kelabu sebab keluar dari ice dome

keriangan dan kepenatan...
lepas tu balik Hotel...

Yang tak bestnya...esok tu pagi-pagi terus balik Malaysia (ceh..bunyi cam ke luar negara yang jauhhh sangatttt, padahal sejam jer dari Padang Besar..)..Ikut hati makcik nak aje jalan-jalan lagi, nak pegi tempat yang orang beniaga atas perahu tu..tapi kawan soulmate makcik kate jauh sangat..Bila balik Jitra, tanya kawan-kawan, katenye dah dekat dengan Hadyai..aiseyyyy..Tapi nak kate ape kan..dia dah bawak kenal Hadyai tu pon dah kire ok..



Makcik dup rancang nak p lagi ngan soulmate, tapi ntah la biler...

agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

 
Blogger design by suckmylolly.com