Thursday, 16 June 2011

Best Friend Forever @ BFF


susah sebaenarnya nak ada BFF ni..betol tak??? kadang-kadang kita aje anggap seseorang tu bff kite, tapi orang tak anggap pon kiter camtu..T_T

bagi makcik, kawan sesetengah tu depan kiter aje baik..mulut manis puji-pujian diberi kat kiter, cakap pon bende manisss ajer..sampai terkena kencing manis !! tapi blakang..harammmmm kejadah ..ngumpat mengata kiter..

Selalu bff ni memang rapat la ngan kiter kan..time susah senang dia ada bersama kita..dialah peneman dikala sunyi, dialah penawar dikala duka...aiseyyymennnn..ayat..macam ambik sastera pulak...Pastu pulak selalu nye BFF ni di jana semasa berada di bangku sekolah, atau di ipt..sebab kat situ lah kiter dapat ramai kawan..dan dari situ la bila dah kiter kawan pastu kawan pastu kawannn kiter pon jadi akrab..Bila dah akrab..jadi lah title BFF..tol kan ?

Tapi bagi makcik la kan...ni bagi mak cik tau..bukan bagi korang...
Bagi makcik...dulu makcik pon ader la BF..tapi tang F huruf ke tiga tu makcik tak mau guna pakai.B itu bukan Boy but Best ^_*...bila dah kawen ni makcik cam tak rapat dah ngan kawan-kawan mase skolah dulu..Dulu kemain lagi, mandi pon leh mandi skali tau..alahhh ape nak malu..same2 pompuan, bukan telanjang pon. Betul makcik cakap, mase tu kalau nak ape2 pon nak same ngn BF, segala suka dan duka kongsi bersama..nak-nak kalau crita bab2 cintan cintun..mesti nk kongsi ngn kawan kan..tak kan nak kongsi ngan parents lak..kang tak pepasal makan penampor..orang suh skolah ko pegi mengorat pulak..walaupun mase tu bercinta monyet.mase tu BF makcik emi ngan yeen..Yeen sekarang dah jadi muslimah sejati..Alhamdulillah... Sekarang bukan kate makcik tak mau BFF ngn diorang..F (friend) tetap friend, Tapi bila masing-masing dah ader kehidupan sendiri..dah ade kerjaya sendiri..dan di tambah dah ade family sendiri..dan jarak pulak penjadi pemisah .. Title BFF tu rase nye dah susah nak digunakan lagi.. haa terlupa...makcik ade sorang lagi BF,,budak depan makcik dalam kelas dulu.. paling lawak..hari pertama dapat lesen kete..pegi umah makcik dulu nak gitau dah dapat lesen..skali bila balik umah nak masuk garaj..langgar tiang rumah..ambik kau fobia tak bawak kete..sampai la bila dah ader awek baru leh bawak kete..konon nak tunjur terer kat awek la..Tapi sekarang dia dah kawen dahh,,,Jangan marah yee biila terbaca entry ini ^0^

pastu bila kat poli, BF makcik ader 2 orang..yang ni memang tahap gaban ah teman menagis dan ketawa bersama...Sumpah makcik kata..time makcik sedih..yang lebih feeling drama air mata diorang nih laaa, Tapi time makcik ketawa sampai terburai perut pon diorang nih lah jugak yang tolong buraikan isi perut diorang juga...i luv u lahhh Ida n Meza..

Tapi yang makcik nak gitau nih, makcik ader BFF yang betol-betol sejati punyer...memang betol2 sejati..makcik tak rase dia ngumpat kat belakang makcik..Mase makcik blaja dulu, dia la yang banyak support makcik..banyak kasik hadiah kat makcik..banyak habiskan duit kat makcik, walaupun makcik dah kawen nih, di taburkan bakti nya pulak kat chewi makcik...macam2 di belinya..tapi makcik tak beli apa pon kat dia ngn anak2nya..maklumlah makcik mane la ader pendapatan..isk isk T_T..tetiba tersedih..BFF makcik nih memang segala-gala makcik kongsi ngan dia...yang rahsia pon makcik ngn dia ajer tau..
ni dia orangnya,,,


peneman makcik dari duluuuuu sampai la nii

cu teka yang mane makcik ^.^
bapok skema makcik waktu nih..hahahah
selalu tergelak tgk gambar mase nih


ni diaaaa...my sweet sista..d only sista yang makcik ada
i luv u so muchhhh ^_^
sila jadi BFF makcik sampai mati !!!
plzzzzzz








agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com