Wednesday, 8 June 2011

Jam - aksesori atau keperluan ?

Aksesori atau keperluan...itu terpulang kepada individu la kan..setengah orang rimas nak pakai jam, katanya tak selesa..berpeluh dan macam-macam..Bagi makcik jam tangan boleh dikatakan sebagai keperluan sekaligus sebagai aksesori..tak la tangan tu kosongggg ajer..Lain la kalau kat tangan tu dah berselirat 916... dah tak de tempat jam nak bertenggek..

ni kalo rompak nih, mau kayaaaaaaa makcik

rompak yang ni sah-sah 7 generasi leh senang..generasi ke 8 jadi cam man rajalawak !
(org tgk rajalawak conpem paham )
nape tunjuk gambar emas..kan ke sembang pasal jam ?
Teringat pulak jam makcik mase makcik mula-mula dapat keje dulu..gaji pertama makcik beli jam Alba AXTZ27X..sungguh teruja la mase tu dapat beli ngn duit titik peluh sendiri..selama ni asyik menge-pow duit makbapak ajer..Lagi pulak dapat beli jam mahal..selama ni pakai jam pasar tani 10hengget tu aje..(*tapi design jam murah cantik2 dan colourful-makcik suka!)


jam pink tu  alba jugak..^_*

Tapi kini dah tinggal kotak dan bil saje...Jam tu dah tercabut jarum, hari tu makcik letak dalam kerete, pastu cari dah tak jumpa...waaaaaaaa..sayangnyaaaaaa..


Sekarang nih, makcik mengidam nak jam nih..ala-ala vintage gitu..kesnya makcik tertengok kat fb, ada satu page tu dia tagged kwn makcik , harga  40hengget..bukan yang ori la kot, mula-mula cam nak order tapi teringin pulak nak survey dulu..Last2 dah tak jumpa dah page dia...cehhh, Sekarang kan dah timbul balik trend vintage nih..ala-ala kembali ke zaman dulu kala..nasib baik tak kembali ke zaman batu.
 
Semalam p survey kat kedai jam harga RM169..Tersengeh-sengeh kat soulmate..nak mintak tapi takut tak di approve..siap suh salesman kire lagi after less brape..soulmate pulak buat derk aje, buat-buat tak dengar..jam dia beli ribu riban tak pe plok..*dalam hati sedikit geram dan mengomel !..tapi tak pe la tu duit dia..makcik ni housewife aje..isk isk isk

Tapi yang pasti akan kumiliki jua dirimuuuuuu, lambat atau cepat ajer...*rela kumpul duit..*.*
Tapi kalo lambat sangat, kang orang dah tukar ke trend lain..ketinggalan pulakkkkk
Tak larat nak mengejar fesyen..Fesyen = Duit ..Setuju?



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com