Thursday, 9 June 2011

Menatang Kuning yang sangattttt la kiut !

sangat kiut kan menatang ni..agak kasar bahasa makcik tapi hakikatnya memang ia adalah menatang..tapi sangat la kiut miut, geramnye nak cubit-cubit..menatang ni name POOH....tipu kalau sape yang tak kenal !

Makcik cukup fanatik ngan Pooh nih, ingat mase blaja dulu, smua bende nak yang Pooh...sebab
pertama : pooh ni cumil dan kiut miut
kedua : sebab dia warna kuning..makcik minat kuning..(pink pon, unggu pon ^_* )

sebahagian koleksi zaman muda

koleksi


Dulu zaman sekolah dulu makcik ada jugak kumpul sket2 yang termampu barang pooh nih..pastu ada yang ma ngn kakak kasik, dah dia tau makcik minat pooh, kawan pon ader yang kasi..Tapi bila dah kawen dan tinggal bilik bujang, dah ader sekor dua yang lesap..tak tau la sape rembat..anak-anak buah la kot..tapi tak ape lahhhh..tak berkira pon..dulu sampai bilik pon nak kuning...

Bila masuk poli, fail pon nak yang pooh..sebijik cenggini..rasanye masih ade kat dalam almari kat bilik bujang kat kampung..


bantal pooh hadiah dari soulmate mase couple dulu..

Pastu mase bila dah kawen dan ade anak nih, anak pon jadi mangsa kegilaan makcik terhadap menatang kuning nih..Ingat pulak mase makcik bsalin dulu..dah makcik lahirkan chewi tak cukup bulan, p hospital tu terus makcik kene operate sebab chewi kat dalam pewut dah tak bergerak..(nasib bertindak cepat, kalo tak chewi dah tak wujud dlm dunia ni )..yang lawaknya, nurse suh sediakan pampers untuk baby, pakaian tak perlu sebab dia akan dup dlm inkubator sebab terlalu kecik lagi..soulmate makcik melilau cari pampers Mamypokko...tau kenapa???

sebab gambar Pooh.. ^_^


sampai la tilam pon nak pooh
sarung kaki ngn tangan pon....huhuh

ololoooo cian anak mama jadi mangsaaa


blanket pooh..so sweet..


tilam ni tempah khas sekali ngan bakul kain dan bakul susu...Tempah semata-mata nak design Pooh..

Makcik ada satu buku Pooh, tapi lupa letak kat mane, gara-gara tak mau kasi chewi jumpa, makcik ingat2 lupa kat mana makcik simpan..buku tu soulmate belikan mase kami belum kawen lagi, baru tulis 2 3 helai mukasurat sebab sayang nak guna...
Hari tu mase jalan-jalan kat Jitra Mall..jumpa beg pooh...

rase sayang nak guna !!!



Tapi sekarang ni makcik dah stop kumpul pooh..sekarang menjurus kepada chewi pulak..tiap kali balik kampung memang sah-sah singgah kat Bukit Bunga, Kelantan...semata-mata nak beli mainan..tapi sebenarnya si mama yang lebih-lebih..

mainan anak pon suh papa beli yang pooh


gigih kumpul koleksi untuk chewi campur yang mama punya






Nanti sementara chewi besar penuh satu bilik..hihihih





agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com