Tuesday, 14 June 2011

Part Time job

HA'ah..sekarang ni makcik giat buat part time job..
Tittle surirumah tetap disandang...


Keje senang ajer..kebanyakan surirumah mampu buat keje nih..
keje tak perlu keluar kemana-mana..
boleh buat kat rumah ajer, tanpa perlu mengeluarkan peluh, dan berpenat lelah...

cara nya bangun pagi masak best-best agak2 cukup 5 6 kali makan..
ataupun pilih bahan mentah yang banyak kandungan lemak, kulit ayam pon sodap !..
pastu bila ke pasaraya beli stok makanan ringan banyak-banyak, letak dalam kabinet dapur..
Time layan Nora Elena ke Cinta melody ke..capai barang seplastik dua..layan la cerita tu sambil habiskan bekal kat tangan..kalau tak cukup lagi, ambik lagi..ape nak risau kan banyak stok lagi...

Pastu bila dah kenyang, dah rase perut dah sendat dan padat..mata pulak lali...mintak disorongkan bantal... teruskan niat tu..Ganjaran dari part time job ni nanti korang akan dapat tayar spare...tapi tayar spare ni kalo kete pancit tak leh guna..hanya korang aje leh guna...ngeh ngeh ngeh ^_^..


kene kasik gambar besar-besar..bia sedar diri





ni la bak kata pepatah.. " dah terhantuk baru nak mengadah "..bila dah membela lemak tepu berlebihan, pegi sana-sini orang senyum temewek ajer...paham-paham la sdiri..lagi sadis mendengar bila orang menyapa " amboiii senang hati nampak sekarang..makin sihat "..sihat yang dimaksudkan tu maknenye dah berisi dah tembam makin kembung !! OMG, pastu bila dah kembung, penyakit pon tunggu turn aje nak singgah kat badan..yang paling penting jangan sampai suami tegur perubahan fizikal ...
bila dah semua menegur macam tu baru lahhh giat nak diet...sekarang  APA PON TAK BOLEHHH APA PON TAK BOLEHHH ( nada Jambu Raja lawak ) *_^

so, bagi surirumah dan yang bukan surirumah tak yah la wat part time job macam makcik nih...tak membawak ape-ape faedah..jom kira BMI korang kat sini -- > SAYA TIDAK OBES

Ni makcik punye !..masih selamat..



p/s : dulu sebelum kawen berat makcik 70kg +..., lepas kawen paling ringan berat makcik 56kg, dan mase ngandung paling berat 65kg


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com