Wednesday, 8 June 2011

Perokok tegar

alahaiiii lamanya tak meng-update blog..bukan ape..mak cik ni saje mnyibukkan diri dengan kerja-kerja yang tak tau kerja apa..paham tak ayat mak cik ?? .. Mak cik sibuk sket seminggu dua nih, urus pak menakan mak cik nak bercuti ke langkawi..sibuk meng-google cari homestay..call situ sini nak cari kereta nak sewa..waaa..leh jadi agen pelancongan dah mak cik nih..Pastu pulak menyibukkan diri dengan tetamu yang datang bertandang..Alhamdulillah tahun ni sakan sungguh orang mai bertandang umah mak cik nih...tak putus-putus sedara-mara dan sahabat-handai datang..mak cik sukeee!!!


-jeti kuala perlis, anta pelancong naik feri ke Langkawi-

Dahhh lari tajuk pulak dahhhh..ni la akibat lame tak membebel..

Malam 3 4 hari lepas makcik ngan soulmate dan juga chewi jalan-jalan p uptown alor star..,waa uptown gitu..walaupun tak sebesar macam kat k.eyyl bagai nuuuun..tapi kalo pegi sah-sah rabak jugak wallet..ader saje yang bkenan di hati..Nak di jadikan tajuk entri...si soulmate makcik nih terrrr beli la Rokok Elektronik..

goggle ajeeee, tapi sebijik camni la ghupenyeee

Maklumlah soulmate mak cik nih perokok tegar...demam, batuk, ape aje penyakit datang..rokok tak boleh dipisahkan...teringat pulak ayat bekas pakwe mak cik mase skolah dulu.. " putus kasih boleh di cari..putus rokokkk peningggg woooooo"...boleh pakai ke ayat tu..? Lelaki lelaki lelaki dan lelakiiiii...itu lah lelaki... ( Tapi tak semua lelaki hisap rokok tau !! )

Mase mak cik start ngandungkan chewi...penah dengar soulmate makcik kate nak berhenti merokok...tapi hampaaaaaa....sampai la sekarang..masih lagi merokok walau chewi dah nak masuk 3 tahun..Maknanya  3 tahun la soulmate mak cik nih tak tunai janji. Konon dulu teruja la kot nak dapat anak sampai janji nak berhenti rokok. *_* ..mak ayah kat kampung pulak tak putus2 ikhtiar cara nak suh anaknya berhenti rokok, jumpa ustaz..buat itu buat ini..doa tu tak yah kate laa..tak putus2..Tapi dah namenya perokok tegarrrr..macam tu lah jugakkk..

Hari tu tengok iklan tv yang polident..eh..polident ??? bukan ke polident tu untuk gigi palsu??

Iklan ape ek..yang dia kate dapat atasi masalah merokok?? lupa pulak dah...lupakan *.*.. hahhh pasal iklan tu, mak cik ader suh cuba..tak try lagi dah kate iklan tu tipu..huwaaaaaaa...mak cik pon dah habis pujuk rayu dahhhhhh...isk isk iskkk...

Sampai laa malam pegi uptown tu yang kate terrrr beli rokok elektronik tu...Alhamdulillah..so far nampak cam kureng sket dah hisap rokok yang real...kat tempat keje tu mak cik tak tau la, tapi di bawak nye jugak ke tempat keje, katenye soulmate ..bila dah hisap yang palsu tu dah rase macam kurang nak hisap yang real..
Mintak-mintak la cara rokok tiruan ni berkesan nak atasi masalah si perokok tegar..

Mak cik pon cuba rokok ni..best sangatttt sebab dia ader flavour tau..ader cherry, strawbery, grape..macam2 la..skali rase macam syisya pon ader...bestt, sweet je rase, kat bibir pon rase manis-manis gituw..tapi sekadar cuba aje lah..kang dan2 pulak makcik yang ketagih rokok tu..huhu..Paling best tak yah dah nak buang habuk rokok yang masam kejadah tu...kalau nak tau lanjut..korang goggle la ek..

-ni pon stat kumpul akhir tahun lepas-


*ha ahhhhh..iklan nikotin...tiba-tiba teringat pulak iklan tu..

kepada perokok tegar kat luar sana..leh la try cara rokok elektronik nih..mane tau berkesan...tak yah laa nak kate merokok tu macho..kalau macho tapi ada penyakit nak buat apa beb !!!


jom ikut seruan kerajaan..





agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com