Thursday, 16 June 2011

Racun & Madu


NUR FARAH HAFIY
Name penuh si chewi makcik yang bucyuk macyammm pengarang jantung hati hempedu makcik dan soulmate..dia lah racun dia lah jugak madu...



NUR - CAHAYA
FARAH - KEGEMBIRAAN
HAFIY - YANG MEMULIAKAN
 tetiba cerita name anak pulak *.*

Ape yang makcik perati la kan..biasa ibu dan bapa akan bagi nama anak-anak ikut makna yang baik-baik, tapi ade jugak yang bagi nama anak ikut drama...setuju tak ? Ingat dulu mase tengah hot lagu Mamat Exist -Aliya Maisarah..mase tu ramaiiii la yang buh name anak Aliya Maisarah..pastu keluar pulak drama yang budak cumil kiut tu blakon..Mia Sara..Haaaa ramai pulak la buh name tu...ni sekarang tengah top crita Nora Elena..tak mustahil bakal-bakal ibu yang tunggu mase nak bersalin tu dah rancang nak buh name anak Nora Elena..jangan pulak anak laki di bubuhnye name Nora Elena..takot makcik..hihih. Kalau zaman polis tak reti menulis dulu memang jadi tau kejadian cenggini..tuan nye lelaki..tapi name pompuan..tu gara-gara polis tak reti nak mengeja dan polis sound trouble..hihi jahat makcik nih.

cth nye ( kejadian di zaman polis pakai sluar pendek ) :
dulu urusan pendaftaran di balai polis..bukan cam sekarang kat pej. pendaftaran..
polis : ni nak buh name anak ape ?
si ayah : Zaki ahhhh.. (ah tu sebenarnya tabiat bercakap..nak juge ade penyedap ayat kat belakang.konon)
 tup tup si polis tu tulis Zakiah ..huhu kesian si anak..

berbalik pada anak makcik , sebenarnya nama Nur tu memang sebab anak pompuan memang nak letak Nur kat depan.Kalau anak laki nak letak Mohd kat depan..Farah tu pulak ambik huruf F tu sempena nama soulmate, Faizul..dan Hafiy tu name makcik Hasliza.

Dan kalau murah rezeki anak-anak lepas ni kalau
Laki makcik nak letak Mohd Hafiy F..........
dan yang pompuan Nur Farah H........
F dan H tu akan dipikir kemudian samada Farhan ke..Faiz ke..Hana ke Hani ke..atau lain-lain.ok tak idea makcik tuh..hihihi...Kirenye name si chewi yang sulong ni tetap ader pada adik-adik dia nanti...

 ^_^  waaa tetiba terasa nak anak...Tapi tak boleh lagi...soulmate kate tunggu si chewi besar sket..baru pikir anak ke 2..


* farah-gembira...memang si chewi selalu aje gembira...terloncat-loncat kegirangannnnnn sokmoo




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com