Tuesday, 9 August 2011

Kali pertama kene saman

kasik besar bia berpinar mate menengok


memang lawak la...ni kali pertama dalam hidup kene saman atas nama sendiri...saman pulak bukan saman traffik atau saman polis..tapi saman Poli...hahah, "terima kasih buat puan-puan dan tuan-tuan yang menyaman saya pagi tadi"...ceh ayat berani sebab tau pensyarah tak de masenye nak bace blog student ..

korang nak tau cite makcik kene saman? nak tak nak ..tak kire..nak cite jugakk !!!

memula tu pagi tadi yang nyaman serta garing..makcik dengan semangat berkobar pergi la poli, kelas pukul 11 pagi..dek keranan terajin dan tersemaangat lebih walaupun hakikat hati amat la malas nak menjengah poli pagi tadi...makcik pon tersampai awal kat poli..sejam lebih sebelum kelas..sebelum tu duk feeling dengar lagu dalam kete kat carpark..hari ni bngkel so pakai sluar dan baju bengkel laa...seperti yang sesapa student poli*** tau..kat sini peraturan cam skolah menengah agama rakyat..seluar kene besaq..tudung kene labuh, baju kain cotton pon kena denda,,,wallaaweyyyyy baik tukar ke nama ke poli agama rakyat..heheheh
haaa sambung citer makcik..makcik pon lepas duk feeling lagu, rase la nak teruskan niat murni nak masuk kelas...keluar kete..melangkah longlai..maklumle pose..tetiba ade pensyarah ramai kat student mall..dia lambai-lambai tangan kat makcik...waaaaa bangganya pensyarah lambai tangan...nasib makcik tak lambai balik sambil senyum temewehh...last2 pergi kat pensyarah..
"ni apesal pakai sluaq ketat..dah takdak sluaq ka??? haduiiii haruskahhh aku menerima nasib sebegini malang di pagi hari di bulan mulia ini...arrggg tidakkkkkk....tapi makcik menjawab mulut juga sebarang dua tiga patah...last2 redha je kene saman..rm 20 hengget,,kerana pakai sluaq ketat...tapi makcik tanye balik..'ehh ketat ke sluar saye..rase cam biasa jee'...leh pensyarah jawab balik " mentang2 kurus nak tunjuk paha kurus keer"...itu ayat puji makcik kurus atau ayat perli...pk la sdiri...malas nk cakap banyak..kang nye cari kesalahan lain..parah makcik..heheh tau takot..ye lahh memang hakikat salah.satu pakai sluar jeans (poket tampal)..dua.sepatutnya kalo pakai baju bengkel belah dalam pon kene pakai baju lengan panjang, tapi makcik pakai lengan pendek.alahaiiii puan-puan dan tuan-tuan..takkan la puan dan tuan tak pikiq..hangattt la kalo pakai lengan panjang, baju bengkel tu kemain lagi tebal..kang tak pepasal 2 3 biji ambulans berulang alik ambik budak  pengsan sebab panas..ye lahh cuaca sekarang kan panas...-_-, kami dalam bengkel bukan ada econ macam bilik puan dan tuan sekalian..

Dan lepas makcik kene saman tu makcik melepak kat student mall tu, rupenye 5 6 org lagi adik2 kelas makcik kene saman sama...ciannn depaaaa... buka hari ni ngan esok kene baget la gamaknya nak bayar saman puya pasaiii
Moral nya..ikutlah peraturan yang di tetapkan...hihih ^_*


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com