Friday, 30 September 2011

TQ Tq tQ so MUCHHH

Ucapan di atas di tujukan khas untuk soulmate tersayang...

 leh teka tak kat mane soulmate duduk niiii ?

nak tau takkk...nak tau takkkk
( apsal gediks sangat ko makcik ? )

klu lagikkk...t
tengok la chewi duk kat ner  tuuuu...

.
.
. kedai apeeee ?
(nada seorang cikgu bertanya kat murid) ;P hik3

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a
a
a

a
a
a
a
a
a

yang tecikkk maroon tu ..jasamu makcik kenangg...kau tak mengenal erti jemu bersama makcik walaupun dah 3 4 kali terbang ke dinding akibat tekanan perasaan mama kesayanganmu...


"ini wa kasi utang dulu...balance lu kasik hujung bulan ni, kalo tak wa kasi cat lu punya lumah"
tokey tunjuk hutang kat kertas...
 (-_-)

...heheheh makcik gurau jerrr...
tokey kedai tu tunjuk laman web yang nak download video clip laaa...


 come to mama bebehhhh come to mama..








Apa motif post nih??? nak nunjuk ker...

nak tunjuk lagii lahhh (saje nak suh org sakit hatiii)
lepas nih tak de la orang bace blog ko mak cik ..
(perasan pulak ...padahal makcik sorang je duk bace blog nih...//// redhaaaa)

xtravaganzaaaaaaaaaaaaa


ok dahhh
nanti korang menyampah kat makcik
^_^




birthday soulmate tapi makcik yang dapat ganjaran...

agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Thursday, 29 September 2011

JOM TAMBAH FOLLOWER




makcik saja nak try join segmen  'JOM TAMBAH FOLLOWER' yang LULU PAGES anjur nih...sebelum tak biasa try pon...jom kawan2 join samaaa.
agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Wednesday, 28 September 2011

HEADER BARU BEB


Header kat atas adalah pilihan hati
manakala header kat bawah telah di reject
.
.
.
.
.,
,
,
,
,

.
.
.
.,
,
,


dalam stahun dah bertukar2 header ... spoloh taun lagi ntah berapa ratus header dah makcik buat...
waaa apehal ko makcikleez..bajet terer sangat wat header?
.
biaaa aaaaa....

hahahha padahal wat ngan photoscape je ponnn



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Rindu Kampung Halaman...


tetiba pulak ter merindu kat kampung...
kenapa?
mengapa?
bagaimana?



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Tuesday, 27 September 2011

HAPPY BIRTHDAY SOULMATE


SORRY TAHUN NI TAK DE HADIAH..MAKLUMLEE DHA JADI STUDENT NIH ASYIK KERING JE DUIT..HIK3



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Sunday, 25 September 2011

Header

dulu header nih

sekarang yg nih...






rase cam nak tukar lain jer...




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Friday, 23 September 2011

B.E.R.K.A.T

“ berkat “  ialah : BAHAGIA, BERUNTUNG, BERTAMBAH & BERKEMBANG .


Yaa.....manusia memang mencari keberkatan..tak kira dalam belajar, dalam hidup, dalam mencari rezeki...kan..

berkat ke kalo berniaga macam nihhh


nasik lemak ayam RM1.20...
cucur badak rase macam makan kulit badak...
 berpatutan kalo di lihat dari luar bungkusan...
cu tengokkkk dalam camna.

saiz ayam same besar ngn ibu jari chewi...cenoittt jer..
bengang btol makcik ..

LOKASI : KANTIN POLI

Berkat ke kalo carik rezeki nak untung lebih je tapi tak pikir kan pembeli...dah la mahal, kalo mahal lauk besar tak ape...dah la mahal, timun tak dak, telor tak dak...ayam pulak ibarat sekor ayam  boleh bagi makan seratus orang...

makcik memang bengang giler ahh .. oleh kerana bengang tahap gaban...makcik bungkus garfu ngn sudu dalam kertas tu..dengan harapan bila cleaner ambik kertas bungkusan tu terus buang dalam tong sampah...rugi satu garfu ngn satu sudu dia...padan muke....hahaha jahat tak makcik...tak kannnn???

*KALAU SAPE YANG BELI NASIK KAT KANTIN TU...KORANG AMBIK LAUK BANYAK-BANYAK...CONFIRM KORANG AKAN RASE MURAH SEBAB KALAU KORANG MAKAN NASI LAUK AYAM DAN SATU LAUK LAIN PON DAH 4RINGGIT...SEMALAM MAKCIK AMBIK DAGING BEGER 2 KEPING..SUP FISH BALL MENGGUNUNG TINGGI, AYAM 1 KETUL, LEHER AYAM 2 DAN PEDAL AYAM 3 KETUL SKALI NGAN AIR BARU RM 4.90 JER...ahhahahaha..padan muka kau kak kaunter oiiii  aku pon nak untung jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
GAMBAR SEKADAR HIASAN...
^_*







agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Monday, 19 September 2011

Hari SINGLE but NOT AVAILABLE..

cerita pasal SINGLE...mak cik sah-sah bukan single kan..
hehehhehehehhe..tapi hari ni makcik jadi single tapi Not Available sebab telah di availablekannn oleh soulmate...ngeh3..

Sebenarnya tadi makcik kluar berhibur ngan adik-adik..ye lah, kat dalam kelas makcik tu makcik yang paling tua,, so selain dari makcik tu adalah merangkap adik2 makcik lah..

Oleh sebab kelas abis awal tadi makcik pon pegi la berkarok dengan adik2..Mulanya nak tengok :

kredit to en.google

Tapi memandangkan mase tu baru kul 2 pastu movie stat 3.45, so kami pon secara tidak sengaja pegi la menyumbangkan suara sumbang masing-masing...Karok Time...hoyeyyyy, walaupun suara tak la semerdu Siti NurHaliza, tak selunak Ning Baizura dan rupa pulak tak la semengah seperti artis2 Malaysia...Tapi dek kerana perasaaaaann perasan yang mengunung tinggi tu..sejam jugak la kami abiskan mase kat bilik karok tu..

Abis karok makcik pon sempat la bergambar ngan Jonggg inglihh


opsss...jangan tembak makcikkkkk


toyol nak bergambar ngan makcik -_-

Bini shaheizy gangster...
shaheizy kata "lu langsi wa kawen lagi"
tapi makcik kata :
"lu langsi wa kasi kerat" (statment 18thn ke atas)
hik3...haaa ambik kauu..kasik font paling besaq agar sesapa yang berniat tu terbatal la niatnyaa.. ^_*


Sape yang tak tengok lagi John English...sebenarnya makcik yang agak lambat tengok... Kunjungi lah pawagam2 berhampiran kerana citer ni memang best siottttt..nak terburai isi perut makcik duk gelak...memang lawak tahap giler kentang!!!


Harap pengasuh chewi tak baca blog makcik..kalo tak kantoiii la makcik pasal ambik chewi lewat hari nih...


*kredit untuk fb Amat Teamin for da pic.


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Wednesday, 14 September 2011

Super Bangang...

sape yang bangang ?
.
.
.
.
.
.
.
MAKCIK (SAMBIL MENGANGKAT TANGAN)

KISAH DI SUATU PAGI RABU DI BULAN SYAWAL YANG MULIA

Adanya bermula lah kisah makcik di pagi hari yang hening lagi suci...ayat buku cerita teladan ke nih...hehhehe

Sebenarnya makcik nak cerita kejadian yang amat bangang berlaku pada makcik pagi tadi..
Seperti biasa la rutin makcik sebelum g kelas makcik akan settlekan barang2 chewi yang nak bawak pegi umah pengasuh...sediakan beg baju dia semua..pastu pulak hari ni sepatutnya makcik ada presentation untuk kelas Bahasa Inggeris...Bahan untuk present tu makcik dah letak awal2 kat atas meja kat depan pintu rumah sekali ngan beg nota-nota kuliah..

Pagi tadi makcik pon terburu-buru la nak ke poli, ingat nak kene turun awal sket sebab bila sampai umah pengasuh, memang konpem2 chewi akan mengamuk tak mau turun kete, sejak balik dari kampung ritu laa...dan konon hari ni semangat lebih, nak masuk kelas awal...

Bila dah masukkan bahan nak present ke dalam bonet kete, ambik beg chewi smua, dan last skali angkat chewi yang sedang tido.. vrooommmm makcik menuju ke poli dengan penuh semangat dan sambil duk ingat ape yang nak di present mase b.i nanti..

Bila dah sampai umah pengasuh..memang seperti yang di duga lah..si chewi bucuk bangaa tu tak mau turun kete, ngamuk2..makcik pintas kot depan dia lari kot blakang...pening makcik tiap2 pagi nak kene memintas.. Pastu skali pengasuh chewi pon kata..
" mai turun meh..satg kita beli cokelat ngan pakcik motor"
makcik pon kalut la mencari beg nak bagi duit la konon nak suh beli cokelat..
s e k a l i..
tak ade beg makcik...dah la mase tu lagi 10 minit kelas nak stat...
cari dalam bonet pon xdak...
huargggggggggggggggggggggggggggggggg...
agak-agak korang kat mana makcik letak beg makcik ?
sape dapat jawab makcik bagi cokelat pakcik motor
jawapan dalam perenggan di atas 
.
.
.
.
.

dengan rase bangang dan bengong, makcik pon patah balik la ke rumah...jauh tak jauh pon dekat 4km jugak nak sampai ke rumah..kalo jalan lurus tak ape..ni masuk simpang kiri pastu simpang kanan pastu simpang pulak..haishhh bersimpang siurrr..macam makcik jugak...
tadaaaaa...beg atas meja depan pintu......

memang super bangang laa..makcik dah masuk kelas lewat 20 minit..nasib baekkk mama Rahimah tak kata ape2 tadi..



* duk kalut bahan presentation..padahal  terpaksa tunda ke minggu depan..HAMPEHH


-sumber en.google-


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Saturday, 10 September 2011

Bila Lepas Raya

Tadi ingat nak jemur kain..sekali hujan lebat pulak...huu ayat tak bleh blahhh tak de kaitan ngan tajuk post lansung... SILA ABAIKAN AYAT DI ATAS..

Bercerita selepas raya...korang dapat banyak duit raya tak???, semestinya bagi yang belum kawen dan tak kerje tetap lagi tu amatlah best menadah tangan sambil bersalam raya kan..makcik dulu pon macam tu gak..bila raya je seronokkkkk.,dapat kumpul duit raya, tapi bila dah kawen ni walaupun tak keje, terpaksa la jugak menghulur duit raya...caittt ayat tak ikhlas...(ihklas tak bleh gitau orang..bila dah gitau kita ikhlas..tu sebenarnya dah hilang ihklas...paham x paham x..^_^)

Bila lepas raya jer, budak2 bertepuk tangan keriangan..ye lahh dapat kumpul duit raya... bagi yang tak hingattt dunia mase beli baju raya, lepas raya telan maggi jer la jawabnya...makcik tak tergolong ek..makcik amatlah bersederhana dalam bershoppim...hik3..

Tahun nih chewi makcik pon seronok mengumpul duit raya..yang tak tahan tu, tiap kali pegi beraya umah orang...bila makcik, soulmate dan rombongan raya bersalam-salam nak balik si chewi buleh kate .. " mama, jangan balik lagi, mintak duit raya dulu.." bikin muka makcik malu2 kucin...tuan rumah yang tak sedia angpow raya pon pura-pura kelam kabut buat2 terlupa nak bagi..
.chewi chewi...buat mama malu ajeeeee...

Bila dah abis raya, makcik pulak yang seronok duk mengira duit raya yang chewi collect..teringat zaman tecik-tecik dulu...Habis satu perumahan makcik pegi beraya..nak kumpul duit raya pastu bertanding ngan sepupu yang duk sebelah rumah..tengok sape yang paling banyak..Yang paling tak boleh blahhh tu ade sorang jiran..punya la bakhil...bagi 20sen jerrr...Raye tahun selepas tu memang tak pegi dah la umah dia..haha jahat kannnn...ye lah mind budak2..bila raya jer memang akan ingat duit raya ..



 chewi kat Tabung Haji...menyimpan duit raya yang berjaya di kumpul..
Kurang lebih ader dalam 5 ratus jugakkk... tu pon rumah adik beradik sedara mara jeee
zaman makcik dulu nak dapat beratus2 memang tak lahhhh...ronda satu taman pon baru dapat seratus tu pon kalau dapatttt...

menyimpan untuk mase depan anak...
Kalau tak simpan awal2 kang tersimpan dalam wallet mak bapak pulak..









agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Monday, 5 September 2011

post fofular after RAYA...

Bila lepas raya jee memang sah-sah la orang update blog nak citer pasal raya kan kan kan...
makcik pon sameee...ngeh ngeh ngehhhhh...

Bercerita pasal raya nih la kan..raya tahun ni BESTTTT sangat ade pahit ade manis..

yang pahitnya sebab pegi dan balik makcik makan jem...kalo sebut jem memang manis kan...nak2 jem nenass..alah macam dalam tart nenas tuuu..manis kan .Tapi makcik rase jem yang agak kelat...sambil kelat-kelat tu tersimpan rase bengang..panas dan se angkatan dengan nya..mane tak nya..nak balik kampung makcik ter[erangkap dalam jem pahit maung tu selama 4 jam.., dek kerana lori kayu terbalik melintang jalan dekat dengan Tasik Banding...

ni setelah 3jam menelan jem

Makcik sampai kampung dah pukul 8lebih...berbuka dalam kereta dengan sisa-sisa pau chewi beli mase singgah RnR Gurun....sedih dan sadis rasenye...dugaann..

Raya tahun nih makcik beraya kat umah soulmate...sebab last raya dah umah ma makcik...padahal umah kami kat kampung dekat aje..selang 5km jer. Ikut giliran...hehehe,


chewi, soulmate dan makcik di pagi RAYA



Petang raya pertama makcik sekeluarga bersama Family sebelah soulmate bertolak ke Kuala Terengganu ke rumah nenek sebelah soulmate...Satu-satunya nenek yang kami ada sekarang

Pagi Raya ke 2



Tengah hari raya ke dua tu kami bertolak balik semula ke jerteh, sebab malam tu makcik ade reunion ngan kawan-kawan skolah dulu...
agak-agak ade tak korang rase macam terlebih kenal dalam gambar di atas
klu : pakai spek...^_^

Memang happening rasenye malam tu walaupun hanya makan ala kadar aje...Harap tahun depan kiter smua dapat jumpa lagi...wooo bajet kawan2 skolah bace blog -o-

Raya ke 3..open house kat umah ma...umah makcik laaaaaa... best sangat sebab semua dapat berkumpul..1st time raya dengan keluarga yang besar, sebelum ni merasa raya 2 beradik jer...tu pon kalau time kakak makcik beraya kat jerteh...kalo time kakak makcik beraya kat umah mak dia atau mak mertua dia..memang beraya 2 3 beranak aje lah makcik...

Tak nak tanya ke kenapa tahun nih ramai... hik3
Sebab makcik dapat ayah baru mase Raya Haji tahun lepas...jadi tahun ni 1st raya la makcik dengan ayah dan adik beradik baru...memang happening laa...dapat pulak ayah yang amat-amat baik dan 4 orang kakak dan 1 orang abang yang baik hati...dan di tambah pulak dengan anak2 buah baru...


BIG FAMILY
bergambar sakan kat depan umah makcik kat kampung...

kaletah anak-anak buah makcik...korang memang bestttttt
aunty leez tak sempat nak borak panjang ngan korang...

ni yang makcik cakap abang yang sorang tu...gambar family kat atas dia tak de sebab mase tu dia dah bertolak balik Rawang...so buh la jugak gambar nih...untuk tatapan semua...
chaittttt..macam la blog makcik femes...:p


makcik dengan ma dan ayah..kat atas tangga tu kakak2 makcik (x termasuk yang baju pink hihii)


ni adik ipar makcik..masih SINGLE...waaa promo pulak...hehheh


Raya ke 4, makcik bertandang pulak kat umah kawan baik makcik ..kalo korang perasan blog dia nih agak femes jugak la bagi kalangan2 B2B....cik emy opsss...dah tak de cik lagi yee..dah tukat tittle Puan dahhh

ucapan untuk emy : cepat2 kejar aku yeee....hehehhe

makcik bersama kawan2 skolah dulu..sama2 meriahkan majlis emi dan eman...


Hamboiiiii..sampai raya ke 4 makcik nak cerita...Raya ke 5 tak de ker? hahhahha, nanti bosan pulak korang baca blogmakcik nehhh..
Sebenarnya Raya ke 5 tu makcik dah bertolak balik ke Jitra dah...haaaa ni nak cerita jugak..tak kira tak kira...nak jugak cerita pasal Raya ke 5...isk isk iskkk...cerita sedih makan jem jugakkkkk...
Makcik bertolak dari kampung jam 12 tengah hari...agak-agak kalo Jerteh ke Jitra berapa jam dah sampai.. cu teka..
.
.
.
5 6 jam dah sampai kannnn.....tapi makcik 13 jam baru sampai ke Jitra....naik kebatu punggung makcik nih duk dalam kete, kalo selalu makan jem bercupak-cupak..memang maunya kene kencing maniss..manis manis maniss sampaiii...naik masam dah....masam mencuka menyirap ke muka soulmate ^-^..mane tak nye...soulmate kemain lagi bersengkang mata tahan ngantuk campur penat mengharungi jem-jem yang melimpah ruah...makcik pulak kemain jugakkk berhempas pulas menjana taik mata kat sebelah...kahkahkahhhhhh...memang Terbaekkkk la Raya tahun nih...ok
Sekian...
.
.
.
.

.ops...terlupa

gambar nih wajib buh untuk menjaga hati soulmate dan abang2 ipar kerana amat bersusah payah menggantung lampu lik lak...hehehehh..


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

 
Blogger design by suckmylolly.com