Monday, 5 September 2011

post fofular after RAYA...

Bila lepas raya jee memang sah-sah la orang update blog nak citer pasal raya kan kan kan...
makcik pon sameee...ngeh ngeh ngehhhhh...

Bercerita pasal raya nih la kan..raya tahun ni BESTTTT sangat ade pahit ade manis..

yang pahitnya sebab pegi dan balik makcik makan jem...kalo sebut jem memang manis kan...nak2 jem nenass..alah macam dalam tart nenas tuuu..manis kan .Tapi makcik rase jem yang agak kelat...sambil kelat-kelat tu tersimpan rase bengang..panas dan se angkatan dengan nya..mane tak nya..nak balik kampung makcik ter[erangkap dalam jem pahit maung tu selama 4 jam.., dek kerana lori kayu terbalik melintang jalan dekat dengan Tasik Banding...

ni setelah 3jam menelan jem

Makcik sampai kampung dah pukul 8lebih...berbuka dalam kereta dengan sisa-sisa pau chewi beli mase singgah RnR Gurun....sedih dan sadis rasenye...dugaann..

Raya tahun nih makcik beraya kat umah soulmate...sebab last raya dah umah ma makcik...padahal umah kami kat kampung dekat aje..selang 5km jer. Ikut giliran...hehehe,


chewi, soulmate dan makcik di pagi RAYA



Petang raya pertama makcik sekeluarga bersama Family sebelah soulmate bertolak ke Kuala Terengganu ke rumah nenek sebelah soulmate...Satu-satunya nenek yang kami ada sekarang

Pagi Raya ke 2



Tengah hari raya ke dua tu kami bertolak balik semula ke jerteh, sebab malam tu makcik ade reunion ngan kawan-kawan skolah dulu...
agak-agak ade tak korang rase macam terlebih kenal dalam gambar di atas
klu : pakai spek...^_^

Memang happening rasenye malam tu walaupun hanya makan ala kadar aje...Harap tahun depan kiter smua dapat jumpa lagi...wooo bajet kawan2 skolah bace blog -o-

Raya ke 3..open house kat umah ma...umah makcik laaaaaa... best sangat sebab semua dapat berkumpul..1st time raya dengan keluarga yang besar, sebelum ni merasa raya 2 beradik jer...tu pon kalau time kakak makcik beraya kat jerteh...kalo time kakak makcik beraya kat umah mak dia atau mak mertua dia..memang beraya 2 3 beranak aje lah makcik...

Tak nak tanya ke kenapa tahun nih ramai... hik3
Sebab makcik dapat ayah baru mase Raya Haji tahun lepas...jadi tahun ni 1st raya la makcik dengan ayah dan adik beradik baru...memang happening laa...dapat pulak ayah yang amat-amat baik dan 4 orang kakak dan 1 orang abang yang baik hati...dan di tambah pulak dengan anak2 buah baru...


BIG FAMILY
bergambar sakan kat depan umah makcik kat kampung...

kaletah anak-anak buah makcik...korang memang bestttttt
aunty leez tak sempat nak borak panjang ngan korang...

ni yang makcik cakap abang yang sorang tu...gambar family kat atas dia tak de sebab mase tu dia dah bertolak balik Rawang...so buh la jugak gambar nih...untuk tatapan semua...
chaittttt..macam la blog makcik femes...:p


makcik dengan ma dan ayah..kat atas tangga tu kakak2 makcik (x termasuk yang baju pink hihii)


ni adik ipar makcik..masih SINGLE...waaa promo pulak...hehheh


Raya ke 4, makcik bertandang pulak kat umah kawan baik makcik ..kalo korang perasan blog dia nih agak femes jugak la bagi kalangan2 B2B....cik emy opsss...dah tak de cik lagi yee..dah tukat tittle Puan dahhh

ucapan untuk emy : cepat2 kejar aku yeee....hehehhe

makcik bersama kawan2 skolah dulu..sama2 meriahkan majlis emi dan eman...


Hamboiiiii..sampai raya ke 4 makcik nak cerita...Raya ke 5 tak de ker? hahhahha, nanti bosan pulak korang baca blogmakcik nehhh..
Sebenarnya Raya ke 5 tu makcik dah bertolak balik ke Jitra dah...haaaa ni nak cerita jugak..tak kira tak kira...nak jugak cerita pasal Raya ke 5...isk isk iskkk...cerita sedih makan jem jugakkkkk...
Makcik bertolak dari kampung jam 12 tengah hari...agak-agak kalo Jerteh ke Jitra berapa jam dah sampai.. cu teka..
.
.
.
5 6 jam dah sampai kannnn.....tapi makcik 13 jam baru sampai ke Jitra....naik kebatu punggung makcik nih duk dalam kete, kalo selalu makan jem bercupak-cupak..memang maunya kene kencing maniss..manis manis maniss sampaiii...naik masam dah....masam mencuka menyirap ke muka soulmate ^-^..mane tak nye...soulmate kemain lagi bersengkang mata tahan ngantuk campur penat mengharungi jem-jem yang melimpah ruah...makcik pulak kemain jugakkk berhempas pulas menjana taik mata kat sebelah...kahkahkahhhhhh...memang Terbaekkkk la Raya tahun nih...ok
Sekian...
.
.
.
.

.ops...terlupa

gambar nih wajib buh untuk menjaga hati soulmate dan abang2 ipar kerana amat bersusah payah menggantung lampu lik lak...hehehehh..


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com