Wednesday, 14 September 2011

Super Bangang...

sape yang bangang ?
.
.
.
.
.
.
.
MAKCIK (SAMBIL MENGANGKAT TANGAN)

KISAH DI SUATU PAGI RABU DI BULAN SYAWAL YANG MULIA

Adanya bermula lah kisah makcik di pagi hari yang hening lagi suci...ayat buku cerita teladan ke nih...hehhehe

Sebenarnya makcik nak cerita kejadian yang amat bangang berlaku pada makcik pagi tadi..
Seperti biasa la rutin makcik sebelum g kelas makcik akan settlekan barang2 chewi yang nak bawak pegi umah pengasuh...sediakan beg baju dia semua..pastu pulak hari ni sepatutnya makcik ada presentation untuk kelas Bahasa Inggeris...Bahan untuk present tu makcik dah letak awal2 kat atas meja kat depan pintu rumah sekali ngan beg nota-nota kuliah..

Pagi tadi makcik pon terburu-buru la nak ke poli, ingat nak kene turun awal sket sebab bila sampai umah pengasuh, memang konpem2 chewi akan mengamuk tak mau turun kete, sejak balik dari kampung ritu laa...dan konon hari ni semangat lebih, nak masuk kelas awal...

Bila dah masukkan bahan nak present ke dalam bonet kete, ambik beg chewi smua, dan last skali angkat chewi yang sedang tido.. vrooommmm makcik menuju ke poli dengan penuh semangat dan sambil duk ingat ape yang nak di present mase b.i nanti..

Bila dah sampai umah pengasuh..memang seperti yang di duga lah..si chewi bucuk bangaa tu tak mau turun kete, ngamuk2..makcik pintas kot depan dia lari kot blakang...pening makcik tiap2 pagi nak kene memintas.. Pastu skali pengasuh chewi pon kata..
" mai turun meh..satg kita beli cokelat ngan pakcik motor"
makcik pon kalut la mencari beg nak bagi duit la konon nak suh beli cokelat..
s e k a l i..
tak ade beg makcik...dah la mase tu lagi 10 minit kelas nak stat...
cari dalam bonet pon xdak...
huargggggggggggggggggggggggggggggggg...
agak-agak korang kat mana makcik letak beg makcik ?
sape dapat jawab makcik bagi cokelat pakcik motor
jawapan dalam perenggan di atas 
.
.
.
.
.

dengan rase bangang dan bengong, makcik pon patah balik la ke rumah...jauh tak jauh pon dekat 4km jugak nak sampai ke rumah..kalo jalan lurus tak ape..ni masuk simpang kiri pastu simpang kanan pastu simpang pulak..haishhh bersimpang siurrr..macam makcik jugak...
tadaaaaa...beg atas meja depan pintu......

memang super bangang laa..makcik dah masuk kelas lewat 20 minit..nasib baekkk mama Rahimah tak kata ape2 tadi..



* duk kalut bahan presentation..padahal  terpaksa tunda ke minggu depan..HAMPEHH


-sumber en.google-


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com