Monday, 31 October 2011

" Segmen : Jom Join Bloglist Ien ! "



Tadi mase bukak blog duk check ape yang member-member hupdateee, terbukak la blog cik ien, macam terpanggil-panggil jek nak join segmen yang di anjurkan..^_^

ni kali ke 2 makcik join segmen-segmen yang mengpemeskan blog gile glemer makcik ni. Harap-harap kali ni luck makcik ade untuk tersenarai dalam 10 blog pilihan ien, maklumler makcik ni blogger suam-suam kuku cagu lagi, dengan meng joingkan diri dengan segmen seumpana ini buleh la jugak makcik dikenali di dunia blogger ni...bukan nak kejar glemer yerrr...setakat nak memeriahkan dunia blogger, buleh la jugak bertukar pendapat dan meluaskan pengetahuan yang cetek nih...Lagi pulak tarikh tutup segmen ni jatuh pada birthday makcik..berapa haribulan ? ? ?  haaaa pandaiiiiii 2 November 2011... nah ambik cokelat p main jauh-jauh ...


Sape yang nak merebut peluang 10 orang yang cik Ien suke..cepat-cepat join segmen : Jom Join Bloglist Ien redha je kalo makcik tak terpilih...

cara-caranya :

1 . Mesti jadi FOLLOWER Ien .makcik dah lame follow ien, ien je tak perasan...isk isk T_T


2. Buat entry bertajuk " Segmen : Jom Join Bloglist Ien ! " dah buat tapi pendek je


3 . Copy picture kat atas untuk dijadikan banner . *hehe, maaf, banner x dek lagi* dah copy...cantik pic - ayat bodek


4 . Terpulang nak tag member korang .nak tag rakan hingusan makcik mama vogue ngn mama hot


5 . Tak kisah lelaki ke perempuan . Yang penting ada blog . pompuan dan sudah terang lagi bersuluh mempunyai blog sendiri


6 . Tarikh tutup : 2 November 2011 jam 11.59 PM
              ien macam tau je birthday makcik..ni mesti nak wat suprise kat makcik nih...susahkan ien pulak..hik3  


di copy paste aje dari blog Ien :



Tips :


1 . Blog mesti ringan . rase cam ringan kot, sebab kalo berat pon mungkin disebabkan berat makcik yang berada di dalam pic pic yang terkandung dalam blog ;P


2 . Blog mesti kemas , cepat loading , simple , colourful , or unik .yang Ien nilaikan, kang kalo makcik kate blog makcik emenuhi kriteria tu orang duk kate makcik perasaan pulak...memang jenis suka perasan pown,,


3 . Pemilik blog mesti aktif , mesra or rajin blogwalking . tak aktif bersukan tapi sangat aktif berada di depan keyboard, walaupun tidak menghupdate blog, xtvt wajib adalah meronda blog-blog orang dan sangatlah mesra alam...




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

HUDUH


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Saturday, 29 October 2011

Dari Pandangan Mata

Dah lama makcik teringin nak pakai contact lens semula...dah hampir 2 tahun tak pakai...duk giler tengok yang dup jual online tu la..ala-ala barbie doll gitu... Ingat first time pakai mase study kat Kuantan dulu, pastu pakai mase kawen bajet nak suh mata nampak besar.sedor la makcik, ko tu sepet.Tadi terkebutulan soulmate beli sunglases makcik pon saje je usha-usha contact lens...skali nak tak nak, nak tak nak terbeli juga yang promotion punya, 2 pairs + solution, only RM100, tapi untuk 2 bulan saje la..dulu kalo pakai pon selalu duk beli yang tak de power, tapi memandangkan kurang selesa bila pakai yang tak ader power sebab mate memang ber power rangers, maka beli yang ade power punyer, bila balik test memang rasa..."oh duniaaaa sudah lama aku tak melihat seterang ini" gaya orang buta baru dapat celik tengok dunia..ye la, ade spek pon duk lapuk ja dalam keta, kalo selagi nampak gedabakkk kete kat depan mase tengah drive tu slagi tu la tak de maknenye nak pakai spek,,,
Tadi makcik rembat Blincon ja, tanye yang Fresh Kon, jurujual tu kate dia dah tak ambik stok fresh kon sebab tak ramai orang beli..ye ek?

Contact lens case tu makcik beli kat kiosk yang jual china contact lens...ingat nak cari gambar pooh tapi tak de pulak....


makcik yang koya sedang memakai contact lens kaler brown..macam babi barbie doll tak?




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Thursday, 27 October 2011

Tak Cukup Kuat

Semenjak dua menjak ni makcik rasa tak cukup kuat nak layan karenah chewi sorang...Mungkin usia dia semakin meningkat perangai pon berubah, makcik pulak macam kurang ilmu dalam mendidik anak ...ni baru usia 3 tahun...belum 13 tahun lagi..haduihhh, memang amat memeningkan...Kadang-kadang makcik kesian pulak ngan chewi tiap kali makcik marah dia, kadang sampai kancing gigi makcik duk tahan marah tak mau bagi jadi kekasaran kat dia, ye lah makcik dulu tak de adik, so tak de la pengalaman nak handle budak-budak nih, belajar melalui orang lain jer, Ye la hati ibu, bila time nak marah tu memang tak tahan sangat-sangat nak marah, tapi 3 4 minit lepas tu cakap elok semula ngan anak..

Tiap kali nak marah, selalu duk selawat dalam hati takut ringan tangan kat chewi, kalau ada apa-apa kat tepi memang hancur makcik kerjakan dek kerana nak marah kat chewi...kalau ade bantal, bantal la makcik hempuk bagi nak lepas perasaan marah tu, tapi chewi yang lebih-lebih nanges tgk makcik macam naik hantu..hukhukk..

Betul, memang skarang compete set, degil, manja, tak dengar kata, pastu paling tak tahan smua nak kene dengar cakap dia ajeee, yang tu makcik panassss, macam perangai papa dia laaa...sejibikkkkk, tapi kalo cakap kat soulmate silap2 si sayang intan payung pengarang jantung peneman hidup tu pulakkkkkk yang terasa hati, touching lebih tak leh trima hakikat perangai anak sama ngan perangai dia..Lagi satu kes bila soulmate ngn chewi buat perangai keras kepala..masing-masing nak menangkan diri sendiri, tak leh jumpa dekat, mesti gaduh punya, orang kata muka anak pompuan sama ngan bapa , sejuk..mmmmmm... memang diorang berdua tak leh duk dekat lama-lama..memang conpem-conpem gaduh, kadang-kadang makcik rasa nak naik hantu, pasal berebut channel tv pon nak gaduh, si papa pulak tak mau mengalah...si chewi pun tak mau ngalah jugak, mula la menjerit-jerit, akibat dari situasi tersebut makcik la yang tensyennn gilerrr...

Lagi satu kalau si chewi suruh ambik something, pastu makcik cakap dah tak ader, memang terang-terang dah tak ader dan dia pon tengok bende yang dia mintak tu tak ader, tapi duk melalak lalak mintak jugak, makcik ni dah cakap elok-elok kate tak ade, esok kita cari, tapi duk nak jugak nak jugak...orang kata dengan budak kene pandai psiko pastu slow talk tapi dengan chewi memang tak menjadi cara-cara tu..Lagi satu kalau dia kata nak suh buat itu terpaksa juga kita yang buat sedangkan bende tu dia boleh buat sendiri..

Kadang-kadang makcik menangis, menangis sebab pikir cetek nya ilmu makcik untuk jadi seorang ibu, dan menangis sebab makcik pikir makcik gagal nak tangani perangai dan situasi dengan anak...

Tapi bila kadangkala perangai chewi ok, makcik rase syukur dikurniakan anak yang cerdik macam dia, usia 3 tahun, dia dah pandai bawak pinggan dari meja makan bawak terus ke sinki, kemudian basuh , pastu dah pandai skit2 cara ambik wudhuk dan semayang , walaupun pada rakaat ke 2 telekung semayang dah tak tau ke mana..Kalau bab mulut pot pet pun boleh puji, sembang macam orang tua lama, semua bende dia tau, daya ingatan pon kuat, contoh kalau pegi mana-mana, lalu jalan tu skali je dia dah boleh ingat jalan tu nak tuju ke mana... Alhamdulillah..  .Bila pikir balik perangai baik dia tu, rasa lega sikit, tapi bila dia mai perangai buruk dia..Tuhan je tau perasaan makcik nih...


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Wednesday, 26 October 2011

Perasaan apakah ini

tak tahu la tetiba makcik rase satu perasaan yang ragu-ragu pulak ...tak shuke nye rase macam ni, macam curiga, macam ragu-ragu...
Ya Allah seandainya ape yang aku fikirkan ini hanyalah mainan dan hasutan syaitan semata-mata, Kau hilangkanlah perasaan yang amat tidak selesa ini...dan seandainya perasaan ini untuk menunjukkan kebenaran maka aku pohon agar Kau tunjukkan kebenaran yang sebenar, agar aku merasa lega dan tidak kecewa di kemudian hari..Amin.

Doa orang yang mengalami kesulitan:



Maksudnya: “ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali apa yg Engkau mudahkan, sedang yang susah itu bisa Engkau mudahkan, apabila Engkau menghendakinya”

Doa ketika marah:


Maksudnya: “aku berlindung diri dengan Allah dari syaitan yg terkutuk, ya Allah, ampunilah dosaku & hilangkanlah kepanasan hatiku & lepaskanlah aku dari syaitan yg terkutuk”

Doa memohon kesabaran:


Maksudnya: “ya Tuhan kami, limpahkanlah kesabaran atas kami & tetapkanlah pendirian kami & bantulah kami akan golongan yg mengingkari”
 

agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Happy Diwali



-feeling di hari Deepavali-




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Sunday, 23 October 2011

Kongsikan Rezeki yang ada

-suasana senja di Kuala Perlis-

Alhamdulillah bulan ni soulmate ada rezeki lebih, soulmate ajak la adik-adik sekelas makcik makan-makan kat kuala perlis...Lagipun diorang banyak sangat tolong makcik, tolong buatkan assigment, tolong anta assigment,buli adik-adik... Dan kadang-kadang diorang tiru assigment makcik - ayat sebenar adalah sebaliknya .. *_*..  oleh kerana soulmate menyedari keterlanjuran makcik yang selalu menganiayai adik-adik sekelas, so sebagai balasan soulmate kate nak blanje diorang makan-makan...

-soulmate tengah tunggu adik-adik-


antara ahli rombongan che kiah


huuuu kenyang sampai sebu perut...Bila perut dah kenyang kami p melalak kat karaoke pulak....Suara tak semegah mana pon smua tapi perasan jadi artis...maklumla nak masuk rancangan realiti tv memang sah-sah isi borang pon tak lepas...hahaha... Really enjoy bersama adik-adik makcik ...




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Thursday, 20 October 2011

4 Hari 3 Malam

bace tak post sebelum nih, makcik ade crita pakej baikkk punyaa kan...
4 Hari 3 malam...

hehehehhe.., makcik tak mau buat suspen, sebab memang tak pandai nak buat suspen...

Sebenarnya makcik berpakej lengkap selama 4 hari tu kat sini :



sumber pakcik google
tak de makna nya makcik nak berjemur tengah panas semata-mata nak ambik gambar bangunan ni. ^_*



Last week chewi pengsan...kali ni sakit lagi...Dugaan betul bulan ni, tapi makcik tetap syukur, mungkin ini dugaan untuk kita lebih ingat pada Dia atau dugaan agar kita menjadi lebih sabar...Dia lebih mengetahuinya...

Sabtu lepas chewi cirit dan muntah-muntah, start tengah hari dia bangkit tido lewat sebab makcik pon bangkit lewat, Pastu dia mintak susu , makcik pon buatkan la sebotol susu kat dia, tetiba jer macam pili bomba tersembur balik susu yang dia minum, pastu duk ulang muntah, sampai 5 6 kali, dia pon sampai lembik, makcik pon punya la gabra, ye la, last week baru pengsan, takut sejarah mungkin berulang laa - macam lagu newboys..huwaaa makcik minat dulu kat tomok, cumill tapi itu duluuu laa, la ni minat kat soulmate dah...hik3

Makcik pon bawak chewi p Hospital Jitra, pukul 11 malam , masuk drip , giler lame duk menunggu, macam nak )(*&^%$# jer, tapi nak wat camne kan..makcik ni baekkkk sebab tu tak leh )(*&^%$# masuk drip just 200ml jer, tapi punye la lame n lambat servis, pukul 3 pagi baru siap...jenuh kami menunggu.. macam nak bagitau je nurse tlg cepat sket buleh x?.. bila makcik gitau drip dah abis, pandai pulak dia iyakan, tapi tak bertindak pon, nak kata org ramai, tak de pon..nampak duk menyembang je kat kaunter tu.*&^%$# skali lagi !!!!

ni kat hospital- kene cucuk 2 kali sebab kat tangan tu tak kene urat, ..cian chewi  ~_~

Pg ahad makcik nak p kelas, chewi tak brenti lagi muntah, bila tepon pengasuh dia, pengasuh dia kata anak dia pon sama, masuk KMC 1 mlm sbb kene jangkitan virus, mak cik pon cuak la...terus tak pergi kelas, ajak soulmate pegi KMC jumpa pakar yang sama yang check anak pengasuh. Mase tu pegi tu makcik pergi kat pesakit luar...kami tunggu la, sebab ramai sangat orang, tunggu punya tunggu chewi pon nampak macam weak sangat, terus nurse suruh bawak ke emergency room, sebab duk muntah2 sampai demam 39.9C. Panas giler, terus kene tahan kat wad, lagi satu sebab suspek kena virus yang sama ngan anak pengasuh chewi..
budak mengamok nak balik rumahhh


Makcik ngan soulmate ambik bilik single sebab senang soulmate nak jaga chewi sama, kalau bilik yang dua org soulmate memang tak leh tunggu...makcik kan tak leh berenggang ngan soulmate... *blushing*

agak selesa...memang selesa


chewi memandang serong ke arah papa yang syok duk makan...




selama 4 hari kat sana...ini antara pelawat yang bertuah kerana disiarkan di blog makcik..
hehehhehehehehhe...
 sebab bertuah tuuu kerana:

chewi dapat bunga....
tq shidi, wa, ana, atien dan ida sebab bersusah payah luangkan masa melawat chewi
chewi dan-dan je sihat dapat bunga..


agak-agak award papa mithali dapat kat soulmate taun nih *wink*
amboiii papa yang sakan duk kaler buku angry bird...

Layanan kat KMC memang amat-amat la memuaskan..ye la dah namenya private...kalo layan cam !@#$ kat atas tadi memang sah-sah la orang tak pegi dah lain kali,  yang tak leh tahan nya, soulmate rajin menunggu sebab katenye kat situ nurse ngan staf semua lawa-lawa, duk lame pon tak per..haishhh gatai ..

yeayyy sya dah sihatttt
ni malam sebelum discaj

4hari 3malam berada di KMC amatlah berpuas hati dengan layanan yang diberikan...sekalung penghargaan dan ucapan terima kasih kepada nurse dan staf KMC sebab sanggup menadah telinga dengar tangisan chewi tiap kali je bukak pintu bilik kami...huhuhu, sampai orang kutip sampah nak masuk pon si chewi menangis...duk ingat nurse nak masuk cucuk dia...cian anak mama.Tq jugak buat dr syarifah, sweet je doc


haduihhh berjela panjangnya post makcik nih...harap korang tak jemu la nak menyinggah lain kali ek...

Jom kita berpakej lengkap sama-sama...hahahhahahahahhaha


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Wednesday, 19 October 2011

pakej lengkap 4 hari 3 malam....

nak tau cerita ? ? ?
x nak tau sudah....bia org yang nak tau je tau... ;P

Best wooooo... Pakej complete 4 Hari 3 malam...

tq en.google
Coming Soon
 bajet macam filem plak ber coming soon soon nihhh

 
sebab malam ni makcik nak stady., sok ada test, tadi Final Paper B.I pon tak baca pa...pasrah ajer...maklum la ber pakej 4 hari 3 malam sampai banyak kerja nak nak kene cover..


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Friday, 14 October 2011

Manis di depan ..Kat belakang macam kentut.....

sila tutup hidung anda semasa membaca entry ini..kerana entry ini berbau busuk macam makan telor rebus 10 bijik pastu kentut...

Manusia  ohh manusiaa...

nak kata talam 2 muka, muka tak macam talam pon...
Tapi makcik cukup hanginnnn bukan hangin  kentut yang jenis depan kita ni puji la , cakap manis-manis saja, tapi tak sedar pon kat belakang sumpah seranah kat kiter ... weyyy nak kata, mai depan-depan la wey..ape kes ko duk cerita kat member-member..duk sok sek soksek kot blkang....ibaratnya kalau nak kentut, kentut depan-depan laa...bau busuk pon tak per, janji aku tau kau yang kentut !

Malas nak sembang banyak...nanti pengsan pulak duk hidu bau kentut...hahhahah

Hidup mesti Rock.!!!
 " Ade aku kisah " yang penting aku happy !


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Monday, 10 October 2011

Kisah semalam 9.10.11

semalam kan makcik ade post gambar chewi kat hospital...
Actually semalam Chewi admitted ke Wad Kecemasan...
ceritanya macam ni...

Chewi dah 2 3 minggu demam, jap kebah jap demam balik pastu semalam badan panas sket2 ja la..makcik ngan soulmate tak risau tu sebab dia aktif tau..mulut pon pot pet aje, kat dalam rumah pon dia duk main cam org tak demam la...Pastu petang soulmate ajak kluar sambil nk beli pampers yang dah kehabisan stok...
So, kami pon pegi la Yawata(pasaraya kat Jitra - dulu mase awal2 duk Jitra selalu je tersasol sebut Yamata).Beli barang rumah sket , then chewi pn memang tak sah la kalo tak naik menatang yang telan duit tu..

 
selagi tak naik semua menatang yang ader kat situ memang tak leh balik dengan senang hati


Bila dah o/way nak balik rumah, tetiba soulmate kate nak pegi beli motor kat chewi..urmm..ingat nak ambik LC la , tak pon Kriss pon dah okey...^_^ no no no..sila jgn tertipu ye follower dan silent reader selalu bajet ramai org bace blog
budak dua tu buat iklan pulakkk...

test drive dulu...

Hamboiii kauu, mahal siot kalo nak banding kami beli kat Kelantan, dulu dah beli kereta kat chewi, tapi bila balik sini, selalu tak berkesempatan nak main

beli bulan 5 taun lepas...chewi tecikkkk lagi
kat umah tok

Selalu tiap kali bawak kluar nak main depan rumah..mesti ade yang lebih2 nak menumpang.. aku beli kat anak aku, bukan beli kat kau laa budakk!!!, pegi suruh mak ko beli...barang kau kedekut! .

Ok...berbalik pada pangkal...

Lepas pegi tengok motor kat chewi, kami pon terasa kelaparan yang amat sangat..bukan kat rumah tak masak, tapi tak dapat masak, gas abis..haa tengok ..rajin nye makcik sampai tahun ni da 2x gas abis -padahal gas tu duk guna wat jerang air jer..

berselera tengok lauk


soulmate berselera makan...

TIBA-TIBA


"MAMA, GELAP...FARAH TAK NAMPAK MAMA, GELAP NI"
makcik memang nebes gilerrr...tengah duk berselera makan terus potong stim
bila makcik tarik chewi duk kat makcik, dia duk kata gelap, pastu tiba-tiba lembik...

Pengsan ...

Jantung makcik memang dup dap la mase tu..air mata nak ngalir dah nih..tapi tahannnn sebab takut soulmate marah sbenarnya malu kat org skeliling...terus makcik ambik ais letak kat kepala chewi...tetiba je badan dia sejuk..berpeluh-peluh..makcik memang cuak giler ahh..Terus suruh soulmate gitau waiter suh bungkuskan lauk -cettt sempat lagi , .Pastu terus ke Hospital Jitra...Mase tu chewi dah sedar dah...Then, masuk kat emegency room tu, nurse masukkan air...

tengah keletihan

cian syg mama

budak baik tak nangess pon kena cucuk..


Bila dah masukkan air pastu ambik sample darah, terus kene xray nak tgk paru-paru, doc takut ade jangkitan kuman...Bila dah settle smua, Alhamdulillah doc cakap paru-paru okey dan sample darah pon okey, syukur sangattt..so, nasib baik sangat la tak kene tahan kat wad...sebenarnya semenjak dia demam dia tak makan nasi, bila makan je kluar bali..mungkin sebab tu dia pitam dan pengsan

*bengang ngan juruxray pompuan...macam taik layanan...kalo aku kayo aku saman dah kau...ape kes nak marah2 anak aku ...dah tau budak, pandai2 la psiko mase nak xray...bengong!!!



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Sunday, 9 October 2011

9.10.11





agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Saturday, 8 October 2011

KALO RASE GUMBIRA SEBUT HOREY...HOREY...

 ghupe tengah gumbira...
ishhh buruk benor aih..bini sape laaa kiut nihhh

"saya makcik leez, dengan rase penuh kesyukuran dan amat bertuah kerana telah terpilih dalam senarai jowm-join-bloglist-eyryn-bercerita ... Dengan rase amat berterima kasih kepada eryr selalu silap eja name  eyryn kerana memilih belog makcik yang hina lagi daif ni sebagai senarai pilihan hati..." gaya ucapan guru besar sekolah rendah *_^

copppp sila jangan jeles dan terkezut
tadaaa


 OMG
kan sesuai makcik lompat beruk matyeh awal2 tadi...
(puk pak-puk pakkk - sound tepuk pipi sendiri)
 macam mimpi laakk kan dapat tersenarai 10 blog pilihan eyryn
ye lahh blog makcik ni memang tak seberapa sangat,
Alhamdulillah...
(ni nak kene buat pulut kuning bagai ke..hihi)

eyryn...
(dan-dan tak sila eja name mentang2 tersenarai )*.^

makcik ucap time kaseh sangatttt
gaya ucapan orang tak penah popular dan tetiba jadi popular...

makcik tau amat susah untuk eyryn memilih 10 blog tersebut tapi makcik tau eyryn lebih pandai menilai apa itu intan apa itu permata
?
ape kaitan intan ngan permata dalam kes ni


owhhh ayat tulisan puple telah membuktikan makcik sudah lupa daratan akibat popular shock .. bukan culture shock ye...hik3...

apa-apa pon tq ya Eyryn...semoga kita sama2 memeriahkan dunia blogger...jangan terasa apa yang makcik taip kat atas...

*kalau ikut hati semua tulisan post kali ni nak Largest pastu nak Bold pastu nak Underline...

gelojoh kau makcik!!!
agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Friday, 7 October 2011

Bila Rajin...Tapi

Bangun pagi tadi mood rajin nak masak membuak-buak macam lava gunung berapi... Tapi sebelum nak masak, settlekan kain baju yang nak baju dulu..tot tet tot tet krekkkk krekkkk - ini suara mesin basuh..

Pastu ambik cerek nak rebus air...kletak kletak- bunyi nak hidupkan api dapur gas..

pastu makcik pon jalan menuju ke ruang tamu...bukak tv, layan movie Dear John kat channel berbayar...

 giler hensyemmm hero dia...
kerana hero ensyem ngat...makcik pon ralik laa duk tgk citer tu sampai abiss


Dengan tidak semena-mena..ayat tulis karangan mase skolah, terrr teringat air yang makcik jerang tadi..nape tak bunyi lagi..hamboiiii masak satu periuk besar ka sampai 2 jam air tak masak-masak lagi..huhuh,
Makcik pon segera pecut ke dapur...larian ala-ala pelumba kebangsaan gituw-- cu bayang camnee makcik lari ek...hahaha, .Dan tengok api dapur tak nyala...try buka lagik skali tak nyala jugakk...urmm
Kenapa la gas nak abis time semangan rajin nak masak membuak-buak...damn !... oleh kerana soulmate masih tido, nak gerak suh beli gas , memang nanti makan berleter free pulak...ummm..buat kluar ape yang leh di makan aje lah dari peti ais..
Dan hasilnya, bila gas dapur tak ader berupa
Daging Kambing Burger
1st time makcik masak beger guna oven..

pizza ayam
ditambah mayoniss dan sos cili kcf.. hihi

menu utama
ayam bbq...


Sori ye soulmate..hari ni kuah ngan kicap la jawabnyeee....



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Thursday, 6 October 2011

Majlis Kawen

Titile macam blog B2B gituw...auuu

makcik saje duk berblogwalking kat blog-blog B2B..alah...bride 2 be..yang bakal-bakal nak kawen mawen tuu pastu yang baru lepas kawen..Blog diorang shume duk tunjuk persiapan nak tawennnnn..pastu yang dah kawen pakat duk review gambar2 kawen...sonoknyaaaaa jadi pengantin jaman sekarangggg...ader outdoor photoshoot la..ada prewedding photoshoot la.-waaaa makcik jeles jelesss jelesss-. macam artis dahhhh...Zaman makcik dulu tak gituw...paling2 ber photoshoot kat dalam bilik, pusing kot tu pastu pusing kot ni..abis penjuru katil kami posing, meniarap, mengiring, nasib tak menonggeng je...huhuhuh.

Tapi ma makcik tawen tahun lepas pon tak de prewedding ngn outdoor photoshoot ..hik3
ops... ^_^

Dan bile tgk gambar org tawen...makcik pon dah gatai tangan (tangan ade kurap) nak selit gambar tawen jugak kat blog..Tapi jangan pulak korang bajet ramai follower gelak ...sebab bila makcik tengok pon makcik nak tergelakkk...hahahhaha..
dah tau gambar tak lawa tapi nak jugak buhh..at least korang leh gelak sakan tgk gambar makcik dulu...dapat dah pahala kat makcik sebab buat korang happy...*_^

Jom tgk makcik tawenn 4 tahun lepas...


cover cd
makcik di ijab qabul sbulan sebelum majlis resepsi


pelamin
kalo zaman makcik ni dah kire gempak dah
caitt perasan !

 ^_^
soulmate dan makcik di hari penuh bermakna...
nak kate di hari bahagia, bukan hari tu je bahagia..


-_-


haa ni acara menarap mengiring macam makcik kata tadi...


acara mengiring
-_-
 nasib tak de aksi kuak lentang tu semua...




koya jadi artis bollywood, walhal muka cam org pfilipina yang duk keja kilang elektronik...


posing gaya brehim pendek dalam cite Pendekar Bujang Lapok...
opss..jgn gitau soulmate tau makcik ngumpat dia..hik3



Isteri tinggi dari suami, orang kate murah rezeki kan kan kan...Amin..
alahhhh kang dah terbongkar rahsia makcik tinggi dari soulmate ;)

Perasan tak soulmate macam nampak budak2 lagi time kami tawen.pastu cikedinggg ..hik3, tapi bila lepas kawen

 <3 u so much much muchhhhhhhh

ok..dah abiss



amboiii koranggg gelak sakan tgk gambar makcik naaa....



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

 
Blogger design by suckmylolly.com