Thursday, 20 October 2011

4 Hari 3 Malam

bace tak post sebelum nih, makcik ade crita pakej baikkk punyaa kan...
4 Hari 3 malam...

hehehehhe.., makcik tak mau buat suspen, sebab memang tak pandai nak buat suspen...

Sebenarnya makcik berpakej lengkap selama 4 hari tu kat sini :



sumber pakcik google
tak de makna nya makcik nak berjemur tengah panas semata-mata nak ambik gambar bangunan ni. ^_*



Last week chewi pengsan...kali ni sakit lagi...Dugaan betul bulan ni, tapi makcik tetap syukur, mungkin ini dugaan untuk kita lebih ingat pada Dia atau dugaan agar kita menjadi lebih sabar...Dia lebih mengetahuinya...

Sabtu lepas chewi cirit dan muntah-muntah, start tengah hari dia bangkit tido lewat sebab makcik pon bangkit lewat, Pastu dia mintak susu , makcik pon buatkan la sebotol susu kat dia, tetiba jer macam pili bomba tersembur balik susu yang dia minum, pastu duk ulang muntah, sampai 5 6 kali, dia pon sampai lembik, makcik pon punya la gabra, ye la, last week baru pengsan, takut sejarah mungkin berulang laa - macam lagu newboys..huwaaa makcik minat dulu kat tomok, cumill tapi itu duluuu laa, la ni minat kat soulmate dah...hik3

Makcik pon bawak chewi p Hospital Jitra, pukul 11 malam , masuk drip , giler lame duk menunggu, macam nak )(*&^%$# jer, tapi nak wat camne kan..makcik ni baekkkk sebab tu tak leh )(*&^%$# masuk drip just 200ml jer, tapi punye la lame n lambat servis, pukul 3 pagi baru siap...jenuh kami menunggu.. macam nak bagitau je nurse tlg cepat sket buleh x?.. bila makcik gitau drip dah abis, pandai pulak dia iyakan, tapi tak bertindak pon, nak kata org ramai, tak de pon..nampak duk menyembang je kat kaunter tu.*&^%$# skali lagi !!!!

ni kat hospital- kene cucuk 2 kali sebab kat tangan tu tak kene urat, ..cian chewi  ~_~

Pg ahad makcik nak p kelas, chewi tak brenti lagi muntah, bila tepon pengasuh dia, pengasuh dia kata anak dia pon sama, masuk KMC 1 mlm sbb kene jangkitan virus, mak cik pon cuak la...terus tak pergi kelas, ajak soulmate pegi KMC jumpa pakar yang sama yang check anak pengasuh. Mase tu pegi tu makcik pergi kat pesakit luar...kami tunggu la, sebab ramai sangat orang, tunggu punya tunggu chewi pon nampak macam weak sangat, terus nurse suruh bawak ke emergency room, sebab duk muntah2 sampai demam 39.9C. Panas giler, terus kene tahan kat wad, lagi satu sebab suspek kena virus yang sama ngan anak pengasuh chewi..
budak mengamok nak balik rumahhh


Makcik ngan soulmate ambik bilik single sebab senang soulmate nak jaga chewi sama, kalau bilik yang dua org soulmate memang tak leh tunggu...makcik kan tak leh berenggang ngan soulmate... *blushing*

agak selesa...memang selesa


chewi memandang serong ke arah papa yang syok duk makan...




selama 4 hari kat sana...ini antara pelawat yang bertuah kerana disiarkan di blog makcik..
hehehhehehehehhe...
 sebab bertuah tuuu kerana:

chewi dapat bunga....
tq shidi, wa, ana, atien dan ida sebab bersusah payah luangkan masa melawat chewi
chewi dan-dan je sihat dapat bunga..


agak-agak award papa mithali dapat kat soulmate taun nih *wink*
amboiii papa yang sakan duk kaler buku angry bird...

Layanan kat KMC memang amat-amat la memuaskan..ye la dah namenya private...kalo layan cam !@#$ kat atas tadi memang sah-sah la orang tak pegi dah lain kali,  yang tak leh tahan nya, soulmate rajin menunggu sebab katenye kat situ nurse ngan staf semua lawa-lawa, duk lame pon tak per..haishhh gatai ..

yeayyy sya dah sihatttt
ni malam sebelum discaj

4hari 3malam berada di KMC amatlah berpuas hati dengan layanan yang diberikan...sekalung penghargaan dan ucapan terima kasih kepada nurse dan staf KMC sebab sanggup menadah telinga dengar tangisan chewi tiap kali je bukak pintu bilik kami...huhuhu, sampai orang kutip sampah nak masuk pon si chewi menangis...duk ingat nurse nak masuk cucuk dia...cian anak mama.Tq jugak buat dr syarifah, sweet je doc


haduihhh berjela panjangnya post makcik nih...harap korang tak jemu la nak menyinggah lain kali ek...

Jom kita berpakej lengkap sama-sama...hahahhahahahahhaha


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com