Friday, 7 October 2011

Bila Rajin...Tapi

Bangun pagi tadi mood rajin nak masak membuak-buak macam lava gunung berapi... Tapi sebelum nak masak, settlekan kain baju yang nak baju dulu..tot tet tot tet krekkkk krekkkk - ini suara mesin basuh..

Pastu ambik cerek nak rebus air...kletak kletak- bunyi nak hidupkan api dapur gas..

pastu makcik pon jalan menuju ke ruang tamu...bukak tv, layan movie Dear John kat channel berbayar...

 giler hensyemmm hero dia...
kerana hero ensyem ngat...makcik pon ralik laa duk tgk citer tu sampai abiss


Dengan tidak semena-mena..ayat tulis karangan mase skolah, terrr teringat air yang makcik jerang tadi..nape tak bunyi lagi..hamboiiii masak satu periuk besar ka sampai 2 jam air tak masak-masak lagi..huhuh,
Makcik pon segera pecut ke dapur...larian ala-ala pelumba kebangsaan gituw-- cu bayang camnee makcik lari ek...hahaha, .Dan tengok api dapur tak nyala...try buka lagik skali tak nyala jugakk...urmm
Kenapa la gas nak abis time semangan rajin nak masak membuak-buak...damn !... oleh kerana soulmate masih tido, nak gerak suh beli gas , memang nanti makan berleter free pulak...ummm..buat kluar ape yang leh di makan aje lah dari peti ais..
Dan hasilnya, bila gas dapur tak ader berupa
Daging Kambing Burger
1st time makcik masak beger guna oven..

pizza ayam
ditambah mayoniss dan sos cili kcf.. hihi

menu utama
ayam bbq...


Sori ye soulmate..hari ni kuah ngan kicap la jawabnyeee....



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com