Monday, 10 October 2011

Kisah semalam 9.10.11

semalam kan makcik ade post gambar chewi kat hospital...
Actually semalam Chewi admitted ke Wad Kecemasan...
ceritanya macam ni...

Chewi dah 2 3 minggu demam, jap kebah jap demam balik pastu semalam badan panas sket2 ja la..makcik ngan soulmate tak risau tu sebab dia aktif tau..mulut pon pot pet aje, kat dalam rumah pon dia duk main cam org tak demam la...Pastu petang soulmate ajak kluar sambil nk beli pampers yang dah kehabisan stok...
So, kami pon pegi la Yawata(pasaraya kat Jitra - dulu mase awal2 duk Jitra selalu je tersasol sebut Yamata).Beli barang rumah sket , then chewi pn memang tak sah la kalo tak naik menatang yang telan duit tu..

 
selagi tak naik semua menatang yang ader kat situ memang tak leh balik dengan senang hati


Bila dah o/way nak balik rumah, tetiba soulmate kate nak pegi beli motor kat chewi..urmm..ingat nak ambik LC la , tak pon Kriss pon dah okey...^_^ no no no..sila jgn tertipu ye follower dan silent reader selalu bajet ramai org bace blog
budak dua tu buat iklan pulakkk...

test drive dulu...

Hamboiii kauu, mahal siot kalo nak banding kami beli kat Kelantan, dulu dah beli kereta kat chewi, tapi bila balik sini, selalu tak berkesempatan nak main

beli bulan 5 taun lepas...chewi tecikkkk lagi
kat umah tok

Selalu tiap kali bawak kluar nak main depan rumah..mesti ade yang lebih2 nak menumpang.. aku beli kat anak aku, bukan beli kat kau laa budakk!!!, pegi suruh mak ko beli...barang kau kedekut! .

Ok...berbalik pada pangkal...

Lepas pegi tengok motor kat chewi, kami pon terasa kelaparan yang amat sangat..bukan kat rumah tak masak, tapi tak dapat masak, gas abis..haa tengok ..rajin nye makcik sampai tahun ni da 2x gas abis -padahal gas tu duk guna wat jerang air jer..

berselera tengok lauk


soulmate berselera makan...

TIBA-TIBA


"MAMA, GELAP...FARAH TAK NAMPAK MAMA, GELAP NI"
makcik memang nebes gilerrr...tengah duk berselera makan terus potong stim
bila makcik tarik chewi duk kat makcik, dia duk kata gelap, pastu tiba-tiba lembik...

Pengsan ...

Jantung makcik memang dup dap la mase tu..air mata nak ngalir dah nih..tapi tahannnn sebab takut soulmate marah sbenarnya malu kat org skeliling...terus makcik ambik ais letak kat kepala chewi...tetiba je badan dia sejuk..berpeluh-peluh..makcik memang cuak giler ahh..Terus suruh soulmate gitau waiter suh bungkuskan lauk -cettt sempat lagi , .Pastu terus ke Hospital Jitra...Mase tu chewi dah sedar dah...Then, masuk kat emegency room tu, nurse masukkan air...

tengah keletihan

cian syg mama

budak baik tak nangess pon kena cucuk..


Bila dah masukkan air pastu ambik sample darah, terus kene xray nak tgk paru-paru, doc takut ade jangkitan kuman...Bila dah settle smua, Alhamdulillah doc cakap paru-paru okey dan sample darah pon okey, syukur sangattt..so, nasib baik sangat la tak kene tahan kat wad...sebenarnya semenjak dia demam dia tak makan nasi, bila makan je kluar bali..mungkin sebab tu dia pitam dan pengsan

*bengang ngan juruxray pompuan...macam taik layanan...kalo aku kayo aku saman dah kau...ape kes nak marah2 anak aku ...dah tau budak, pandai2 la psiko mase nak xray...bengong!!!



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com