Wednesday, 30 November 2011

nikmat

petang-petang ni amat nikmat dapat makan karipap panas sambil layan citer korea...

karipap ma makcik bawak dari terengganu...
selalu tiap kali ma ngn ayah mai penuh la peti ais dan kabinet dengan bekalan makanan...
waaa..nikmat sungguh jadi anak bongsu .. heheh cik long jangan marah tauuuu

owh tetiba teringat
semalam chewi jatuh motor..amat la kesian sampai lebam pipi

nampak tak biru kat tempat makcik bulat tu...

Tapi..di sebalik kesakitan




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Tuesday, 29 November 2011

makcik blagak kaya !

penah terdengar sipi-sipi kat telinga makcik nehhh orang duk kate..'blagak kaya', tak tau la ayat tu di tuju kat makcik atau pon rakan yang lain...tapi kekadang tu terasa jugak.. tapi dah makcik ni jenis tak ambik kisah sangat, masuk kanan kluar kiri la, selagi bende tu tak dtuju khas kepada makcik, memang makcik buat tak tau jer. *_*..hidup mesti enjoyyyyyy ye idak?

Entry kali ni bukan la makcik nak masukkan suami sendiri ke dalam bakul dan angkat sendiri...tapi hakikat sebenar, soulmate seorang yang amat rajin bekerja..buleh di katakan memang workaholic, dan suka minum ho ho holick...hhehehee...dan setimpal dengan usaha dia bekerja, apa yang di nak memang dia akan usahakan sampai dia dapat ape yang dia nak...Sebagai contoh, kalau dia nak sesuatu...dia akan ulang ke kedai tersebut sampai berkali-kali sampaiiii laa dia dapat beli..Tapi bila dah beli..guna skejap jer, pastu pandang sebelah mata .haaa itu perangai -ve..anak2 jangan tiru ye..

Lagi satu suka sangat ikut trend semasa..bukan trend yang k-pop smua tu, kalau ikut trend tu kire dah buang tebiat la laki makcik...Contoh, kalau musim orang pakai kamera canggih, dia pon sibuk la mencari..musim orang main helikopter control..dia pon kalut laa jugakkkk, mood datang ikut musim, sampai bilik belakang tu dah jadi stor

Kereta pon same...toksah la korang duk kate makcik berlagak macam orang kaya...makcik nak buat camna, dah kete tu yang soulmate bagi makcik naik, walaupun soulmate hanya naik kete tecik pegi keje, makcik terpaksalah gunakan kesenangan yang soulmate bagi..kang kalau tolak rezeki tak baik pulakkkkk...
Lepas ni jangan la duk kate makcik ni berlagak kaya ke apa, makcik tak mintak duit korang nak beli beras nak buat makan, jadi toksah la duk dengki ngan makcik..korang tau ke dalam beg makcik ade brape hengget...naik kete besar pon ntah ader singgit dalam beg pon korang tak tau kan... hehhe..

Moral of this story : Jaga diri sendiri lebih elok dari nak tulun jaga diri orang lain...Nak seribu daya tak hendak seribu dalih...Mulut bau l******g jangan duk syok2 hembus kat orang..

kang kalau bawak kete chewi..lagi lebih pulak korang mengata...




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

banyak berjasa...kini tinggal kenangan

2007- Jan 2011

 Febuari 2008 - April 2011

agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Monday, 28 November 2011

sampai bersemut

manis sangatkah makcik nih sampai bersemut...

sebenarnya wakti dan tika ini makcik blom mandi pagi..
hahhahahaha, dah pukul 2.30petang, tapi belom mandi2 lagi sebab tu la bersemut...


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Cuti Semester

Kalau dulu cuti semseter je berusung beg la balik kampung...tapi sekarang tak lagi..kalau dulu sibuk mencari tiket bas nak balik kampung ...sekarang tak lagi...kalau dulu selalu duk rindu family ngn buah hati bila duk jauh ..sekarang...umppp family tetap rindu tapi buah hati rindu gak walaupun kat depan mata..hahahha... ayat budak2 pulak makcik buat..

Cuti semester yang biasa-biasa jer, rase macam jadi surirumah sepenuh mase macam dulu balik...Hari ni terasa pulak boring gaban, sebabnya en.soulmate makcik dah kembali bekerja setelah 3 hari cuti..cuti hari minggu plus cuti tahun baru maal hijrah..owhhh SELAMAT TAHUN BARU...memang best abiskan mase ngan orang-orang penting dlm hidup, sebelum ni tak de mase sangat, makcik study, dia pulak keja..masa terluang di isi dengan tutorial/assigment..Tapi kannnnnnnn...kalau dulu mase jadi housewife sepenuh masa..tak heran pon soal luang2 masa bersama ni ye lah, bila soulmate balik keja je, memang duk terconggok kat rumah..buat keja2 rumah jer..sekarang lebih menghargai sebab time cuti la boleh spent time together-gether,heheh

Certa bab cuti semester...hari tu rancang nak balik kampung even baru minggu lepas ma ngan ayah datang sini...tapi tu ma ngan ayah..kesian pulak ngan mak dan ayah mertua yang dah lame tak tengok menantu cucu kesayangan mereka...Tapi selalu apa yang dirancang tak menjadi...cian pulak kat orang tua kat kampung, ntah terluka koyak rabak hati dan sanubari mereka...maaf ye mak...kami bukan tak mau balik, terkebetulan banjir..kalau kami balik pon ntah tersekat kat tengah jalan, kalau nak lalu kot tepi jalan, kami nak kene upgrade kete buh enjin speedboat dulu la...hehhehe <-- sila jangan melawak dengan orang tua dengan ayat begini ye, kang tak pasai2 orang tua tu tarik muka pulak..lagi sadis. Kebetulan pulak en soulmate standby minggu nih, kalau time banjir nih memang sah2 la tak de orang yang sudi nak ganti..so terpaksa la kami postpone nak balik kampung halaman tercinta...Tapi minggu depan pon jadual pack bajet bz sepanjang semester padahal bosan giler sebab sepupu soulmate yang duk di ...........mane ek...lupa dah tempat tu nak bertunang, so memandangkan masing2 family duk jauh, kami pon di jemput untuk meramaikan rombongan bertunang,,,tak sabar nak melaram
, Jadinya tak tau la bila boleh balik kampung...


*berdebar tunggu result Final Exam ritu..harap smua lulus


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Saturday, 26 November 2011

Ahli Mesyuarat Tingkap yang ke 100

Tahniah dan TERIMA KASIH buat ahli mesyuarat tingkap belog makcik yang ke 100....



tak sangka sampai jugak ke angka 100 ahli mesyuarat tingkap makcik...ye lah..blog tak semegah mane, dapat 100 follower pon dah kire cukup bagus...

buat tuan punye blog..nantikan sesuatu yang bakal sampai di pintu pagar rumah anda...kalo rumah tak de pagar tunggu kat pintu ye...hehhehe..
Sekadar cenderahati je sebab makcik memang dah niat nak bagi something buat org ke 100...kalau murah jangan komplen tau..hehehe

Jadi kalau korang nak jengah blog Ibnuismaini..sila la , jangan segan-segan pulak sebab dalam blog dia ader dia bagi tutorial untuk cantikkan blog...nak tau banyak-banyak pegi tengok sendiri..makcik pon tak abis lagi explore blog dia..hihihi





agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

'JANJI JANGAN DEGIL'

 ayat biasa yang tembus telinga chewi tiap kali nak kluar jalan ke mana-mana..
biasalah anak yang aktif macam chewi tu kene pesan banyak-banyak kali..dan kalau patuh dengan arahan maka si papa akan bagi ganjaran ...

Hari ni dek kerana perangai yang agak suci lagi murni, papa janji nak belikan tv yang tengok dalam kete tu...ntah la, makcik panggil tv jer, padahal bende alah tu leh jugak wat main game, tengok dvd, ntah ape lagi, makcik pon tak gheti..Kerana perjanjian yang lumayan..memang amat tertib dan terning la segala tingkah laku hari ini...Mula-mula keluar pegi ke Tasik Darulaman...

tarikan baru yang ada kat tasik...

soulmate yang teringin nak main jugak...

Bila dah ke tasik, chewi yang baik budi bicara hari ni terus menagih janji...

yeayyyyy dah dapat

menge'test'
tak dan sampai rumah dua beranak ni dah layan dvd kat carpark


dan makcik pon tumpang kebaikan soulmate yang murah hati hari ni...
hehehhehehe

di sponsor oleh soulmate....ni yang cayang lebih nihhhh

ni hasil menghabiskan $ hari ini...
pssttttt nakcik dpt perfume jugak...hik3




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Friday, 25 November 2011

Simple Tapi Sedap..*wink

tengok Title pon dah tau kan entry kali ini tentang sesuatu yang menyentap selera...

simple je kan.... tapi memangggg sedap..

sape yang free mai la umah makcik hari ni, makcik masak nasi ayam yang di beri name NASI AYAM SIMPLE TAPI SEDAP, sekarangkan musim MasterChef Malaysia..so seharusnya mengambil mood memasak dan memberi sendiri nama masakan, walaupun resepi di ambil dan di ciplak dari member2 dan kaum kerabat dan di campur aduk di gaul-gaul agar menjadi sesimple yang mungkin, tapi rasenye tetap mabbbbelesss maklumler bab-bab memasak yang rumit tu bukan makcik lah yer...heheh
kat sini makcik bagi resepi..kalau sape yang memang tak dan sampai nak mai umah makcik rini, pandai-pandai la buat sendiri kat umah yer...

Sorry Gambar ayam je buh sebab bila dah senduk nasi semua, tak dan nak ambik gambar sebab pelahap nak makan ..bila dah sampai sekerat pinggan, soulmate pon kate 'eh tak nak ambik gambar ke nasi ayam ayg nih..' *_*

Langkah 1
½   ekor ayam
1    biji bawang putih
 ½  inci halia

(halia dan bawang di tumbuk)

Rebus bahan di atas, sampai agak2 ayam tu masak...Lebihkan air sebab nak guna untuk masak nasi dan buat sup

Langkah 2
Bila ayam sudah masak, perapkan ayam dengan :
3   Sudu Sos Tiram
4   Sudu Kicap Pekat
sedikit Kicap Cair
sedikit garam
(makcik main campak tak ikut sukatan, sebab macam2 mane pon tetap sedap)

Langkah 3 (Nasi)
2   sudu mentega
     sedikit garam
1   ulas bawang putih
½  inci halia
(halia dan bawang putih di tumbuk)

*sukatan beras dan air bersesuaian dengan beras yang korang guna..macam masak nasi hari2 tu cuma
ni makcik guna 3cup beras + 6 cup air rebusan ayam

Panaskan mentega, kemudian tumis bawang putih dan halia, bila dah naik bau masukkan beras, gaul2 sekejap dan terus masukkan air rebusan ayam...dan masukkan garam secukup rasa.

Langkah 4 (Sup)
1    biji bawang besar
2    biji bawang putih
½   inci halia
(Tumbuk kesemua di atas)
    Sup Bunjut
    Ajinamoto
Daun Sup

Tumis bahan yang di tumbuk kemudian masukkan air rebusan ayam tadi dan masukkan sup bunjut, nak lagi sedap letak la kaki ayam/leher ayam...

Langkah 5 (Sos Cili)
Blender:
 Lada besar
 2  Sudu Cuka
 2   Sudu Gula
Panaskan sekejap supaya lada masak, untuk jaga kesihatan peruttt

Langkah 6
Goreng ayam yang di perap dengan kicap, sos tiram tadi...Goreng dalam minyak yang banyak, dan jangan terlalu garing

Langkah 7
Ambil lebihan sos tiram dan kicap perapan ayam tadi di campur dengan sedikit sup, dan panaskan sekejap seperti sos cili..

Siappppppp

Memang nampak cam rumit, tapi bila korang try skali, memang akan rase tak susah pon, makcik buat ber langkah-langkah tu supaya senang korang nak follow...



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Thursday, 24 November 2011

now, forever and always...

agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Wednesday, 23 November 2011

syhhhhhh....*wink*

hip hip horey again n again n again....
hari tu kannnnn ader join segmen

Tak caye...plzzz trima kenyataan !!!






walaupun dalam banyak-banyak blog  yang terpilih..header makcik la yang paling tak boleh blah...header blog budak skolah rendah pon tak sesimple blog makcik...tapi budak skolah lebih advance tau sebab diorang rajin mengodek-godek segala isi perut usus besar dan kecik dunia IT  nih...kalau makcik ni bukan gheti sangat nak hias-hias blog...ala-ala kadar jer, maklum le orang tua lama ni tak celik it sangattt.
Isi blog makcik pon lebih-lebih kurang orang nak bace je...tapi tak pe lah..redha ajer,..follower pon tak le beribu lemon...redha lagi....Tapi berkat redha tu ..terpilih jugakkk..hehhehehe..

Apa pon thanks sangat kat tuan punyer blog sebab pilih makcik...name siyes cantik Siti Soffiena Syahsa,
mesti tuan punye nama pon cantik..chopppp ini bukan 'jet'...hihihi, buat ape nak 'jet ' lagipun dah terpilih kan...amboiii riak kau makcik!!.



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

acu cuba try test tengok...


seyes cantik kotak...
sebab kotak cantik makcik pon terbeli isi kat dalam sama..
foundation dan loose powder elianto...

BB cream dia memang rase cam puas hati - padahal baru skali pakai...
bedak tu makcik baru test sket je, sbb nak abiskan bedak Simplyct dulu..

Ingat mase balajar kat Kuantan dulu penah pakai foundation..dek kerana di promosi kan oleh budak umah..makcik pon try pakai maybelline punya foundation..memang elok tapi satu jer..cepat berminyak, maklumlah muka makcik ni kadang-kadang berminyak, tapi tak lerr teruk sangat...Tadi pakai bb cream ni macam tak berminyak ..tapi tengok dulu la hari-hari selepas ni camne...

Sebelum pakai foundation ni makcik duk pakai

Olay White Radiance
memang pakai bende alah ni ok..muka nampak lembab je tapi sebab bila makcik duk selalu berjemur kat tengah panas duk ulang alik p kelas, muka macam oily, pastu jadi cam sunburn kat pipi sket-sket.padahal dah spf24...ozon dah semakin nipis sebab tu panas terik ..betul ke fakta nih ?



tetiba IKLAN gadis KELABU asap


*Sekarang tiap-tiap pagi minum Suplement Vitamin C...



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Sunday, 20 November 2011

2 beban masih menanti

Seminggu tak update blog maklumle tengah berperang..perang yang tak memerlukan tentera yang ramai, cukup makcik sorang jer nak menumpaskan musuh-musuh..Final Exam !! huargghhh amat la ngeri bila di dengar oleh pelajar-pelajar yang malas dan malas dan malas seperti makcik nih.

Amat stress minggu lepas bila stat isnin sampai khamis ade paper tiap-tiap hari..beban masih menunggu 2 paper hari selasa dan khamis...yang last week memang giler kentang putar kfc (tetiba kecur teringat kfc)..
Makcik memang stress giler laa nak study, stress sebab bila pegang buku je mata ngantuk..paper yang last hari khamis tu memang paling sempoi..hari rabu tu makcik abis paper pastu balik ngantuk giler..nak kata tak tido semalaman memang tak ar...pastu makcik bangun petang sekejap pastu makcik tido balik sampai ke pagi...bila tkejut pagi tu..Oh God...saya ada paper hari ini.....!!

memang baca alakadar la sambil drive p anta chewi umah pengasuh pon makcik duk jeling-jeling baca nota, masuk dewan..Alhamdulillah makcik dapat jawab sampai penuh kertas soklan..wow amat bersyukur padamu Ya Allah kerana beri ilham kepada makcik...

Ni untuk paper lusa dan khamis tak study pon lagi, harap jangan la jadi macam last week...tak mau dah...


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Friday, 11 November 2011

ASSALAMUALAIKUM

buat silent rider, follower sekalian... ayat ini mungkin terlalu skema bagi orang macam makcik..tapi dek kerana hati yang memang tengah HOT dan MEMBARA dan seumpama dengan nya ni..maka makcik mengambil keputusan untuk berlagak skema nak mamposss hari ni...ayat post kali ini mungkin mengandungi maksud dan perkataan yang amat tidak manis untuk di baca oleh budak-budak yang baru nak naik tadika...sebab kita tak patut ajar depa cakap ayat-ayat yang tak manis..umpanyanya..bodoh, bangang...dan lain-lain..

Nak tau kenapa makcik bengang sangat ..???
ceritanya macam ni..ayat tetap skema..

2 hari makcik dan group makcik bersekang mata, tido jam 3 4 pagi semata-mata nak siapkan Mini Prohek untuk subjek Design...bende alah tu patut kene submit petang khamis 10 nov 2011... Maka seminggu sebelum tu kami dah berhempas pulas buat segala-gala yang perlu dikira untuk menyiapkan sebuah bangunan setingkat...2 hari sebelum submit memang real kami tido 3 4 pagi pastu bangun pagi tu sambung buat kat library...

makcik dengan rakan sekelas tengah siapkan mini final projek design di library,,


sila abaikan gaya tudung makcik...


makcik  dan muka di sensored yang nak tumpang glemer blogmakcikleez...

ni ahli kumpulan makcik

shidi, ayu dan
paad
(gambar kat bawah)

..
gambar di atas kemain happy sebab Final Projek dah siap...

Punya la kami bertungkus lumus menyiapkan kerja tersebut dan amat la sukacita bila jam 3 petang kami pon submit la Mini Final Projek tu di atas meja pensyarah di saksikan ahli kumpulan kami dan geng2 kelas kami... ...
KU SANGKA PANAS HINGGA KE PETANG RUPANYA HUJAN DI TENGAH HARI KHAMIS...

Jam 5 petang makcik dapat panggilan telefon dari shidi dan ayu yang mengatakan Final Projek kami tu di jumpai di atas meja di library...terkontang kanting keseorangan di atas meja yang tandus ituu,,,

Jadi ape yang kami sumbit jam 3 tadi??? adakah.... ? adakah...? dan adakah..?
ade kaki ke bende alah tu ?

makhluk Tuhan yang mana kah gatai tangan dan *tut* pegi ambik Final Projek kami tu?.Bukan nak menuduh tapi kami tahu ada lagi kumpulan yang tak siap mase kami submit jam 3 petang tu..Woiii kalau korang nak ambik buat rujukan pon pegi la hantar balik kat tempat kau ambik..bengok punya spesis manusia..bila aku tanye smua tak mau ngaku..haa kang dah kuar 'aku'... Tak mau ah sembang kosong woi, tak puas hati mai la depan-depan, jangan duk buat pasai nak curi Final projek tu ..hangpa jangan buat pedajal ngan aku..kang jumpa buku ngan ruas, ka hangpa nak rasa orang suap nasi dengan sudu...Hangin betoi laaaaa....

kalau pagi ahad ni makcik dan group makcik tak jumpa Final Projek tu balik dan sumbit sebelum 9 pagi, memang kemungkinan besar group makcik kene ulang subjek Design,,,tadi dimaklumkan ade org tulun antar Final Projek tu kat Jabatan, tapi letak kat kaunter..ape pon time kaseh la yang tulun antar tu..tapi kalau sape yang terlibat dalam komplot mencuri mengambil Projek tu...korang bersedia la..Kalau rase tak mau dapat sakit secara halus ...Tolong ngaku..kalo malu nak jumpa dengan ahli group..tulun mai jumpa makcik..kita face to face...mungkin kami 1 group boleh maafkan kalau hangpa ngaku...

*makcik tau ade budak kelas bace blog ni..so tulun sebarkan ..


Tetiba nyanyi lagu Bengang-Akim...


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Monday, 7 November 2011

Aidil Adha tak abis lagiiiii

Semalam selepas boring yang melampau dek kerana tak tau nak pegi mane di raya yang mulia..tetiba dapat msg dari sorang adik ajak pegi braya kat umah dia..Ape lagi , memang tengah kehausan nak beraya, makcik pon segera la memecut ke sana menaiki pesawat kecik..nak bawak pesawat besar takut terbabas pulak maklumlah nak ke umah beliau tu kene lalu jalan yang sempit dan berliku...tambahan pulak hujan .. soulmate memang tak bawak la flight kesayangan dia tu kluar, sebenarnya naik pesawat kecik tu lebih selesa sbb blh mencelah-celah, nak parking pon sonang..huhuh..sambung cerita raya..sampai kat sana, dah ada adik pompuan ngan suami dan anak nya kat sane menunggu makcik...

makcik control ayu raudhah disamping ana dan anaknya,
chewi pulun makan ais ketul

*baju raya haji tahun lepas,-_-


kelihatan shidi selaku tuan rumah dan soulmate di gambarajah di atas


soulmate dan suami ana

note : dalam kelas, makcik ngn ana dan ketua kelas yang dah berumah tangga..
dalam kelas makcik paling tua..so rakan sekelas dianggap sebagai adik-adik...cuma ade yang sejati ngn tak sejati je...hehhehe..paham?

Itu lah rumah pertama dan last makcik beraya di aidiladha tahun ni ini...tak ape lah..at least pahala sunat tu ade la jugak tahun nih...


*tadi buat Kari Kepala Ikan..tapi jadi macam kuah Satey...




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Sunday, 6 November 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

korang tengah makan ketupat ker...atau dah kenyang makan gulai lembu...
mak cik ? isk isk iskkkk... maklumlah beraya di perantauan...macam la duk kat london bagaiii...

Semalam memandangkan makcik tak balik kampung..nak merasa suasana kekalutan dan kemeriahan orang nak sambut raya, dan mengubat hati yang  laro lara makcik ngn soulmate dan chewi pon berjalan-jalan ke alor star sementara menunggu barang yang ma makcik kirim malalui pos bas express..Senang kirim ngan bas...hulur je 10hengget walau seberat mane pon barang..

chewi keriangan kat Rasamas..
soulmate tengah menyembang ngan member..
makcik ??? tak gile glemer



layan karenah anak tersayang

^_^

Dah agak-agak dekat bas nak sampai jitra , kami pon memecut la balik jitra,,menunggu bas dari jerteh ke jitra name blog lame ...

sungguh tak sabar menunggu  ..apekah yang bonda tersayang kirimkan...

 sungguh excited...balik rumah terus bukak


Ketupat, karipap segera, kerepek, kek, macam-macam adaaaaa

untuk chewi memang tak luper..suka sangat opah bagi cekelattt

TIME KASIH BUAT AYAH DAN MA...
sayang mereka...



Juadah pagi raya kami 3 beranak di Aidil Adha...

lepas balik semayang raya, makan dan..







agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Friday, 4 November 2011

Today is Friday


Jumaat yang memuaskan bila dapat bangun lewat setelah 3 hari tak cukup tido semata-mata menyiapkan assigment yang nak kene submit...Giler kentang...tak penah bz giler sampai berjaga kul 4 5 pagi semata-mata nak siapkan assigment..bukan buat keje last minute tapi memandangkan minggu selepas raya adalah minggu Final Exam...lecturer pon kalut nak penuhkan column markah untuk PB...Bayangkan berjaga sampai kul 4 5 pagi, kul 6 lebih dah nak kene bangun, kelas kul 8, kul 5 petang baru balik rumah..pastu berjaga pulak..naik rabak biji mata tapi still boleh senyum...

Korang balik beraya kat kampung ker..???
tanye sape? ko je bace blog ni makcik woi

Makcik tahun ni nampaknya beraya di sini aje lah..tak balik kampung memandangkan Final Projek untuk Rekabentuk Bangunan tak siap g..pastu dah dekat nak final..harus merajinkan diri untuk lepas semester ni...tak mau ulang modul...Kalau balik kampung memang sah-sah tak siap Final projek untuk di submit next week...dan sememangnya kalau balik kampung tak study mudyyy laaa,Lagipun raya tahun ni ma ngn mak mertua tak ambik bahagian...
Raya kat kampung tentu-tentu la meriah..makcik duk sini orang selalu tanyer, betol ke ibadah korban kat Pantai Timur meriah..? Sambutan tu same aje kat mane-same cuma terasa kemeriahan bila lepas aje sembayang raya, ramai-ramai pergi tempah sembelih lembu pastu kat padang tu riuh rendah la dengan gelagat orang kampung...bila dah siap sembelih, bawak daging balik rumah dan agih-agihkan..Bila ramai sanak saudara tu lagi la meriah, sambil besiang bawang ade la gelagat makcik-makcik yang duk bergosip..tambah dosa kering padahal baru je bermaafan... hahaha.. Tapi selalu nya makcik pon join same..huhuhuhuh...

ni Raya Haji tahun lepas...
di kampung haaman tercinta..
.kampung soulmate


ma makcik mak dan ayah mertua dan jiran serta makcik duk buat persiapan nak jamu tetamu


ni pulak raya makcik di sini 2Tahun lepas..di tempat yang soulmate mencari rezeki sesuap nasi ,

selepas balik semayang raya , ambik gambar sekeping dua dan bentang toto nampak tak toto kat sebelah tuuuu  dan
melayan movie-movie kat tv...sedih dan sempoi beraya di tempat orang..nak ke rumah saudara mara, memang tak ader kat sini...beraya la kami 3 beranak..


Nanti sehari dua lagi makcik update pasal beraya kat sini untuk tahun ni...
ntah-ntah petang ni balik kampung...hihihi




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Wednesday, 2 November 2011

Today is my day

Makcik amat terharu sangat ...Adik-adik buat suprise party kat makcik..konon nak mai melepak , duk sembang-sembang tetiba bawak masuk kek...amat terharu..tadi nak nanges malu...hihihih, Time kaseh banyak-banyak buat korang--tu pon kalau korang baca blog ni hehehhe

dah 26 Tahun rupenye ek...rase macam baru 16..




birthday girl ^_^

pepandai je korang bedakkan makcik dengan bedak AIKEN ek... lain kali taruk la SimplyCT ke..MAC ke...taste tinggi -_-










Semoga makcik sentiasa dirahmati Allah...dan berbahagia bersama soulmate dan chewi...
ape kes buat ucapan untuk diri sendiri..

TQ buat SOULMATE sebab ni semua rancangan dia, tapi dia tak ader sebab ada breakdown, so tak dapat celebrate dengan isteri tercinta...tahun lepas pon keja jugak time birthday makcik..





agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

 
Blogger design by suckmylolly.com