Monday, 28 November 2011

Cuti Semester

Kalau dulu cuti semseter je berusung beg la balik kampung...tapi sekarang tak lagi..kalau dulu sibuk mencari tiket bas nak balik kampung ...sekarang tak lagi...kalau dulu selalu duk rindu family ngn buah hati bila duk jauh ..sekarang...umppp family tetap rindu tapi buah hati rindu gak walaupun kat depan mata..hahahha... ayat budak2 pulak makcik buat..

Cuti semester yang biasa-biasa jer, rase macam jadi surirumah sepenuh mase macam dulu balik...Hari ni terasa pulak boring gaban, sebabnya en.soulmate makcik dah kembali bekerja setelah 3 hari cuti..cuti hari minggu plus cuti tahun baru maal hijrah..owhhh SELAMAT TAHUN BARU...memang best abiskan mase ngan orang-orang penting dlm hidup, sebelum ni tak de mase sangat, makcik study, dia pulak keja..masa terluang di isi dengan tutorial/assigment..Tapi kannnnnnnn...kalau dulu mase jadi housewife sepenuh masa..tak heran pon soal luang2 masa bersama ni ye lah, bila soulmate balik keja je, memang duk terconggok kat rumah..buat keja2 rumah jer..sekarang lebih menghargai sebab time cuti la boleh spent time together-gether,heheh

Certa bab cuti semester...hari tu rancang nak balik kampung even baru minggu lepas ma ngan ayah datang sini...tapi tu ma ngan ayah..kesian pulak ngan mak dan ayah mertua yang dah lame tak tengok menantu cucu kesayangan mereka...Tapi selalu apa yang dirancang tak menjadi...cian pulak kat orang tua kat kampung, ntah terluka koyak rabak hati dan sanubari mereka...maaf ye mak...kami bukan tak mau balik, terkebetulan banjir..kalau kami balik pon ntah tersekat kat tengah jalan, kalau nak lalu kot tepi jalan, kami nak kene upgrade kete buh enjin speedboat dulu la...hehhehe <-- sila jangan melawak dengan orang tua dengan ayat begini ye, kang tak pasai2 orang tua tu tarik muka pulak..lagi sadis. Kebetulan pulak en soulmate standby minggu nih, kalau time banjir nih memang sah2 la tak de orang yang sudi nak ganti..so terpaksa la kami postpone nak balik kampung halaman tercinta...Tapi minggu depan pon jadual pack bajet bz sepanjang semester padahal bosan giler sebab sepupu soulmate yang duk di ...........mane ek...lupa dah tempat tu nak bertunang, so memandangkan masing2 family duk jauh, kami pon di jemput untuk meramaikan rombongan bertunang,,,tak sabar nak melaram
, Jadinya tak tau la bila boleh balik kampung...


*berdebar tunggu result Final Exam ritu..harap smua lulus


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com