Tuesday, 3 January 2012

Hari Pertama Chewi ke Tadika

tajuk pon memg dah nyata makcik nak cerita pasal chewi makcik yang kiut miut tu ke sekolah....Semalam punya la excited sampai tido pon tak lena. Tak lena punya pasai, pagi tadi punya la liat nak bangun, nak bangun tu dah satu hal..nak mandi pulak satu hal..makcik pon turut la teruja, maklum le kali dan hari pertama anak nak pegi sekolah...

di pagi hari yang penuh excited... ^_^


Tadika Kosmos Bestari


actually makcik anta chewi ke tadika cina, sebab makcik nak suruh dia blajar Bahasa Cina...Dalam family makcik tak de lagi yang boleh berbahasa cina, lagipun nak tunaikan hasrat arwah abah makcik yang nak anta makcik ke skolah cina dulu...tapi bila nak pegi register dah penuh, so makcik pon sekolah rendah biasa je lah...ni makcik capaikan hasrat arwah abah makcik..bia cucu dia la skolah cina..

Kelas Daisy untuk 4 tahun..


chewi ngan kawan-kawan
kelas 4 tahun , dia je budak melayu..kelas 5 dan 6 tahun ada la 2 3 orang budak melayu..
Cikgu pon ade yang melayu, dan ade xtra kelas agama..

haaaaaaaaaaaaaaaa....yang paling paling paling tak shukeee, macam dlm drama-drama tu.kalau kat sekolah mestinye ade kaki buli...memperkenalkan kaki buli kelas chewi ..
budak-budak biasala degil semacam...
yang baju putih ni makcik tgk selalu duk buli yang baju hitam tu...
cian budak baju hitam tu...harap jgn la buli chewi makcik...
harap mak bapak dia tak la terbuka atau terbaca blog makcik nih...nayaaa

Sebelum nak tinggalkan chewi tu, ibarat berbuih dah mulut pesan kat chewi kalau nak kencing bagitau cikgu..tup-tup
balik skolah pakai sluar pendek....
sebab kencing dalam seluar..hahhahahahahha

Tadi dah dapat t-shirt..esok memang lebih teruja la chewi tu nak pakai t-shirt skolah...Habis skolah tadi terus ajak pegi beli sluar track, tumbler ngn bekas bekal...Esok nak kene bekalkan dia ngan sosej bakar.


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com