Sunday, 29 April 2012

B.E.R.K.I.R.A nya KAMU...

tak tahu nak kata apa , memang geram jugak le rasenye...
kalau ada yang baca then terasa...
sorry sangat la yer...
nak kata depan-depan kang jadi bersih 3.0 pulak...
kalau soulmate memang suh bagitau depan2 jer, tapi ye lah..dah kiter ni jenis suka nak jaga hati orang walau org tak jaga hati kite ponn...wek..

ini lah luahan hati untuk malam ini...

" che adeq oi...sye tak berkire lansung pasal duit sebelum ni kalau bab nak study ni kan.. tapi kalo che adeq dah berkira memang geram la jugak...bayangkan kalo akak claim smua minyak kereta duk nak pegi mana-mana semata-mata nak siapkan projek...mau makan ratus jugak..akak bukan tuang ayaq dalam tangki minyak che adeq oiiitttttt, servis pulak baik punyaaa... bukan naik kete kechiq...bawak che adeq p mana-mana tu naik keta standart punya...skali p sana jarak 30km tu mau pegi balik dah dekat 50hengget minyak...kalau dah pergi dan balik berkali-kali cuba darab tengok total brapa..pastu kire la bahagi dua supaya adil dan saksama...tapi che adeq tak pernah duk nak tnya..so akak pon senyap la..sebab akak ni memang jenis susah bab nak mintak duit nih...tu akak tak kira lagi yang akak duk p cari bahan tiap kali hari minggu kat kawasan kajian nuh...harap jugak supaya che adeq pegi cari bahan, tapi tak pon...try kira tengok brapa kali che adeq pegi kawasan kajian ? .sebab tu kalau penyelia tanya che adeq nampak blur, tapi pandai che adeq cover nyampuk2 seolah-olah che adeq yang buat keja tu..tapi akak tak kisah pon..sbb Tuhan tahu sapa yang betul..

akak bukan nak mengungkit, kalau ikut purata buat keja, tulun kira tengok brapa helai yg che adeq buat? tapi akak malas nak kata apa, sebab akak pon dengan hati terbuka nak buat..ye lah, kalo akak suruh che adeq buat, kalau tanya dah siap ke tak, conpem tak siap lagi, so, bg mempercepatkan kerja, akak terpaksa la jugak bersekang mata tak tido sekaligus mengabaikan anak dan suami untuk siapkan kerja tu...sebab akak tahu che adeq last minit baru nak kalut. Lepas tu kalau nak buat apa-apa akak je yang duk selalu duk p menyembah duli mengadap che adeq kat sana, che adeq agaknya tak kenal jalan nak datang rumah akak kot, kalau kata alasan tak de transport, mmm...sat nak pikir .. *,* buleh pulak che adeq duk p merendek rata-rata ngan member-member...ok fine.akak terima alasan tak de transport...haa tu akak tak claim pon jugak duit ayaq minyak yang akak tuang dalam tangki ayaq..

Yang duk print untuk tunjuk kat penyelia sampai 3 4 copy ..akak tak claim pon jugak .., ink tu pon akak guna yang jenis minyak, mahal tu...bukan guna yang jenis air..dan bukan sesekali jugak akak guna air sirap, oren dan anggur..sampai nak kene beli refill .. .90 hengget che adeq tau..., print selai pon akak tak kira pon..kalau che adeq print kat kedai mau kalau yang ader gambar sampai satu ringgit sekeping, try kira tengok berapa puluh helai yang ader gambar dan warna? berpuluh-puluh jugak..kalau akak claim dan bahagi dua mau sampai 2 3 puluh jugak...akak tak kira jugak pon yang tu...tu akak tak cas elektrik lg..melampau..huhu

tengok dah berapa akak tak kira ? minyak kereta, harga print,

tadi pegi binding report..total 40, bahagi dua, so 20 sorang, then akak mintak la kerjasama nak mintak duit lagi 20 untuk beli cenderahati nak bagi kat pegawai di jabatan yang banyak tolong dalam siapkan projek yang banyak bagi bahan-bahan nak siapkan projek, tapi terus che adeq kata tak dak duit...ada duit untuk binding ja...hamboiii la che adeq...tak kan 20 hengget ja bajet che adeq untuk siapkan projek akhir untuk satu semester....che adeq tak tengok banding ka ngn budak lain yang duk print kat kedai abis sampai beratus-ratus...akak dah bagi banyak kemudahan kat che adeq, tapi che adeq masih nak berkira dengan harga 20hengget yang akak mintak untuk bagi kat org tanda time kasih dah banyak tolong kite dalam siapkan kerja kiter nih...alahaiiiiii, adakah che adeq masih tak matang untuk pikir macam mana nak membalas budi orang..ngn akak tak pe la kalau tak mau balas budi pon sebab akak memang tak bagi budi akak kat orang..erk ../// .. akak memang hangin la jugakkk...

adakah akak ni baik sangat sampai org mempergunakan akak...mulut akak ni boleh tahan cili api jugak sebenarnya sebab tu akak tahu ramai budak kelas tak suka akak...tapi ade aku kisah.?
hahahha ketawa dengan nada jahat..

kepada budak kelas yang terbaca dan membaca, sila jangan nak buat-buat mulut yer...baca, paham dan diam saje... kalau yang termakan cili tu baca, harap maaf la yer, akak bukan nak aibkan sesiapa sebab akak tak sebut pon nama dalam post nih...


ok babai...

lega hati aku!!!


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com