Saturday, 21 April 2012

Kabinet Dapur dan demam dan perkaitannya

DEMAM

Dua sebab kenapa demam,..satu sebab nak final..duanya sebab dapat rumah baru...

Mood nak exam kadang-kadang bercampur baur ngan excited duk rambang mata nak survey barang untuk rumah...kadang-kadang duk mengadap nota, sempat lagi duk pikir macam mana nak ubahsuai rumah la..nak kabinet dapur la..dan kadang-kadang jugak time ralik duk cuci mata tengok kabinet dapur, dan barang2 rumah tetiba pulak terpikir...aku ni nak exam..kenapa duk pikir bende nih -_- kasi lempang pipi kuat-kuat baru sedar... hahahahha...

Ni kalau dan bukak tenet, mula la mengoogle kabinet dapur, siling kapur..bla bla blaa dan blaaa... macam naik berpinor bijik mata duk tengok rumah orang cantik-cantik..Hari tu ada pergi survey kabinet dapur..omak kau..panjang 11 kaki dah 8999k...tu belum nak letak tiles lagi..nak buh lampu lagi..memang kopak la duit makcik soulmate..

Sebut je kabinet dapur, memang impian smua isteri aka surirumah la nak dapur nak cantik dan kemas..kualiti masakan adalah list yang terakhir..yang first..bila org datang rumah, orang kte..eh kiahhh cantik nya dapur kau!!! kan dah kembang kempis lubang hidung..

Tetiba jiran bagi satu madah berhelah yang sedap di dengar, macam panas-panas sambal je kat telinga... "lez... dapur buat cantik-cantik pon kalau hari-hari makan kat kedai, tak de guna jugak" 0.0... lalu insan yang digelar lez menjawab..'tak pe lah...at least bila tengok dapur cantik rase semangat nak masak walau pon masak air'..  hati berkata..oooowwhhhh pedasnya sambal ..lempang karang !!!
ah pedulikan mulut orang-orang itu...kah3 ..ketawa jahat...

ok.... Jom kita tengok dapur-dapur idaman surirumah se antero dunia...

My dream la kan..kalau nak buat kabinet dapur..nak lebih-lebih kurang cam gini..tapi bukan totally camni la..just ambik part yang minat pastu nanti combined la. hamboiii demand kau !


pintu kabinet tu memang cantik siottt

yang ni  bkenan tang pintu cermin tu...tapi takat letak pinggan mangkuk milamine je lah ;)


yang ni memang permintaan pertama..dapur nak letak sebelah sink dan kat atas sink tu nak letak penyejat pingan..


teringin jugak nak buat cenggini, tapi dapur hanya sekangkang kera...






ok  by...


p/s : terima kasih buat jiran kerana memberi kata semangat untuk sye memasak di  belakang hari..tapi nanti dapur sye siap la yeer... hohohooo




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com