Thursday, 21 June 2012

Extend Dapur

lame giler tak update blog, bukan tak de cerita nak bercerita, tapi tiap kali nak bercerita ade je yang mengganggu, taip2 pastu mati akal...pastu terperosok la dalam draft..lama-lama dalam draft, last-last delete jer, malas nak bercerita bende yang basi..semenjak tak update blog ni, banyak bende dah buat..jalan-jalan la..balik kg la... tapi malas dah nak bercerita..

Skarang ni makcik busy duk menyelia budak-budak myanmar duk buat keje extend dapur rumah baru makcik...feeling ala-ala penyelia projek gituw... kelasss kau !!!  heheheh ..ok..bagi yang tak tahu lagi, rumah baru makcik tu sebenarnya selang sebuah rumah je dari rumah yang makcik sewa sekarang ni..maknanya rumah tu tak la baru cuma baru untuk makcik je lah...hehehehe, baru lama pon mase makcik duk menyewa kat rumah sekarang nih, rumah baru siap..dalam sebaris rumah nih hanya 3 buah rumah yang berpenghuni termasuk makcik...ni cerita 5 tahun lepas la..sekarang ni memang dah penuh la orang duduk, pantang kosong mesti orang nak sewa..

Selalu orang tanya makcik, tak nak balik terengganu ke sampai beli rumah kat sini...jawapan tak pasti, kalau panjang umur murah rezeki, insyaAllah bila soulmate pencen nanti kami balik buat rumah banglo kat kampung..kebetulan ada la sikit-sikit tanah peninggalan arwah abah untuk makcik.. kalau tak guna, sape lagi nak guna..

Sekarang ni rumah baru makcik tu makcik extend dapur, eh tadi dah bagitau ... =_= ... hihihi... ha sebab extend dapur tu kerana nak  jadikan ruang dapur sekarang sbg ruang family, luas la skit....maklumle , family dari Terengganu dan Kelantan selalu datang.. Banyak jugak yang nak kene baiki balik...paip kena buat lain sebab paip yang sedia ada bocor..penyewa yang sebelum ni tak baiki.. pendek dan panjang kata, memang banyak lagi la nak kene baiki, siap semua baru makcik nak pindah ke rumah tu, sementara ni menyewa la lagi kat rumah nih..sayang jugak nak tinggal rumah sewa nih, ye lah..dah 5 tahun duk sini, dah buat macam rumah sendiri dah -.- tapi tak pe..nanti kalau rindu kat rumah nih, bukak pintu jeling-jeling je  hehehe..

nanti dinding tu nak pecahkan










agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com