Sunday, 15 July 2012

Post pasal rumah lagi .. ^,^

korang smua sihat ker...?
makcik agak malas nak update blog. padahal duk kat rumah goyang kaki je hari-hari...tapi tak la sampai bjalan pon sampai kaki duk bergoyang-goyang..hihi.. actually sekarang ni amatlah bosan duk kat rumah..nak pegi menjenguk rumah sebelah pon rase malas, sebab kalau makcik pegi melihat buruh-buruh makcik buat keje, konpem la makcik tak leh pegi melenggang kangkong...paling melenggang pon bawak air satu jug, aiseyy tu yang malas tu..kan dah tau makcik ni memang pemalas..huhu...

hokey di pendekkan cerita yang sedia pendek..hari tu makcik pegi beli cat..konon berkobar-kobar semangat   nak mengecat...tapi memg betul bersemangat..tapi semangat untuk sekali sahaja...hehe, sebenarnya makcik memang rajin mengecat, maklum le kite ni ambik bidang buruh binaan..semestinya rajin la nak buat keje buruh nih, tapi soulmate pulak yang tak rajin...dah nak siap satu wall makcik cat, tapi soulmate belum sampai separuh, bila elok je tgk wall yang makcik cat dah nak siap..aihhh dia pon mai cat wall yang dah nak siap..nak tak nak, makcik siapkan smuanya.. tu baru cat putih alas tu..belom cat betul lagi.. last-last buat keputusan upah je budak myanmar ..

siling kapur pon dah mari pasang..just pasang cornice jer, cadangan awal nak buat 2 lapis, yang ada lampu kot dalam tu tapi atas nasihat kawan-kawan tak jadi buat sebab nanti cicak buat sarang..dan lama-lama akan kotor..so, buat aje simple..nak buh bunga bagai tu rasa macam veteran la pulok..maklum le i ni kan masih jiwa remaja trang tang tangggg... perasan..lempang skali !!!


eh cerita pendek dah jadi panjang...heheh hokey... bye..


































eh ada lagi.... hehehheheh.. hokey just gambar je  -.-

org plaster ceiling



acara mengecat shif malam

wall filla untuk lubang-lubang paku

hasil wallfilla
simple cornice..




ok  bye ..

conpem dah abis...






agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com