Tuesday, 11 September 2012



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Thursday, 6 September 2012

Anak jadi korban

Cian anak mama dek kerana mama menghias rumah sampai leher anak jadi korban..
Tersangkut rantai kat langsir masa berlari.. Tercekik leher, macam org kena ragut dah.. Tu laa cuai sangat, org lain lalu tak de kena apa pon.. Huhuhu


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Wednesday, 5 September 2012

Mendeco


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Tuesday, 4 September 2012

assalamualikum dan haii buat cayunk-cayunk semua..makcik tau ramai silent reader kat sini..hiih perghhh perasan kan..tak pe..hidup kadang kala kena ada sifat perasan.. baru ada keyakinan diri...hahahah .. hidup mesti enjoy..bak kata Nora Danish hehehe...

malam ni makcik boring tahap gaban, boring sebab en soulmate tak pelawa pon nak suruh ikut dia keluar keje malam ni..isk3... dan juga boring melayan mulut kepohhh chewi..hadoii, nak tengok tv pon tak senang..asyik pot pet pot pet...nak layan fb pon asyik mai berkepit nk tgk gambar .. ni pon duk berpot pet lagi..hadoiyaiii,kadangkala makcik siap soal dia..' tak penat ke asyik bercakap jer'.. dia jawab tak.. hasihhh.. kalau dia tanya ..kita jawab A..kang nanti dia sangkal kata jawabnya B..last2 iyekan aje ape yang dia kata tu..malas nak melayan..Tapi sebenarnya makcik syukur sangat dikurniakan anak yang aktif, fasih bertutur dan alhamdulillah 'cepat tangkap'.. tapi ye la kann..kadangkala agak tensii jugak nak melayan..huuuuuuuuuu

haa.. hari tu terlupa nak buh gambar ni time raya..hihih nak jugak menyelit gambar nih..


menu raya pertama..macaroni makcik jadi permintaan ramai..waa bangga..

gambar kat pusara arwah abah ..
kat fb ada kawan soulmate komen ni 1st time tgk gmbr makcik tak renyeh..
exceli.. sebab baru lepas hujan air mata..huuuuu, malu kat anak..

haaa.agak2 korang perasan tak ape kelainan chewi makcik sekarang?.... perasan tak ? perasan tak?

daaaa tak de rambut awan nano nano.....hahahhahaah sekarang dah jadi rambut Dora ..

choppp bukan makcik yang paksa buat rebonding yee....dia request katanya nak rambut macam Dora Explorer..tak mau jadi Awan Nano Nano...huhuhuh sakan ye budak zaman sekarang...demand tinggi..baru 4 tahun dah mintak nak masuk saloon...



perasan tak ader retiss kat belakang...hehehehhe



owh ye... sekarang makcik dah duk kat rumah baru tau...dah tak duduk kat rumah sebelah 'nun'w lagi...hamboi. 'nun'  tu bermaksud sangatlah jauh rumah makcik sewa dulu ngn yang beli sekarang nih..hahahah selang sebuah je pon ..

Hari tu macam-macam rancangan untuk rumah baru..dari ceiling plaster...kitchen cabinet.. dan bla bla blaa..Last2 buat aje yang termampu memandangkan bajet amatlah ciput..heehhe...Sekarang pon KC tak siap pon lagi tapi dah duk kat rumah ni, pinggan mangkuk basuh je dalam bilik air..nak buat macam mana dah darurat.. tak pe la..bukan senang nak terus senang kan...alah mase mula-mula kawen dulu pon masuk rumah ada tilam sebiji je..pastu beli dapur..pastu beli almari dapur..tu pon beli yang orang dah tak nak..still boleh pakai sampai sekarang,.huk2,,macam sedih plak cerita awal2 kawen..hihi ..bukan sedih tau, nak kata..semua perkara kita mulakan dari bawah..bersusah susa dahulu bersenang senang kemudian..kan ?

sebelum pindah masuk rumah baru kami suami isteri decide buat majlis bacaan yasin..ambik berkat nak pindah barang..buat kecik-kecik je..tempah mee goreng, beli satey...


harusla berposing

lepas majlis bacaan yasin kecil kecilan tu terus la kami laki bini gigih mengangkat barang-barang secara beransur-ansur..barang yang berat-berat soulmate mintak tolong kawan-kawan dan jiran yang angkat..alhamdulillah ramai yang sudi menghulurkan bantuan.. sangat hargai jasa mereka..nak harapkan keluarga....ermmmmmmmmm..memang tak lah...heheh bukan diorang tak leh diharap tapi diorang duk jauh nun d terengganu...,

dah macam kapal pecah...
kat rumah lama nunnn di sebelah...


 mula-mula tengok rasa macam nk pitam sambil pikir macam mana la nak susun semula nanti

Akhirnya berkat kerjasama soulmate dan makcik dan si chewi yang menyibuk (sampai demam dia menolong mama) kami berjaya jugak kemaskan rumah step by step...

soulmate gantung langsir yang masih lembap baru kluar washing machine...

 wallcovering pon dah installed... lagi la semangat nk mengemas rumahh

hadoiii dah berjela entry nih..tu la lama sangat tak menghapdet blog..kan dah nak cerita semua sekaligus... 

nanti makcik update lagi la..perut ni nyanyi lagu ombak rindu pulak.






agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Monday, 3 September 2012

Hupdateeee guna ip

Makcik yang jakun baru nk manafaat hupdate blog guna ip hihihi


agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Sunday, 2 September 2012

Raya raya rayaaa...

assalamualaikum semua...

waaaa... lamanya tak bukak blog..maklum le bulan puasa hari tu tenaga pon kurang, maka automatik mood pon kurang...bila mood kurang rasa malas tu amatla menebal..

lagipun lepas raya ni makcik pon busy memunggah barang... penat sangat rasa..ni pon saje ambik kesempatan nak letak gambar raya..maklumle mood ngada-ngada hari ni sangat maksimum..hihihih...

sebelum tu nak hoyeyy sket..maklum le tahun ni pertama kali raya pertama kat rumah makcik..sebelum ni walaupun bergilir-gilir tapi after solat raya memang acara wajib balik rumah mak mertua..dan  melayan tetamu ..tapi tahun ni, raya pertama memang dimanafaatkan sepenuhnya untuk berada kat rumah makcik... yeayy lompat sambil angkat kaki.. -- tak senonoh !
raya pertama jugak dimanafaat untuk celebrate birthday chewi..walaupun dah belated tapi tak pe lah..cian dia duk teringin nk celebrate birthday, maklum le terkena bulan pose...huuu ciannnn.. Opah plak beria tempah sampai 2 biji kek untuk cucu kesayangan dia...siap beli hadiah pastu syok bungkus sendiri lagi..hahahha,


 kak long dan cik ta ngan ma dan ayah 
x aci smua akat pakai tema same..next year i pon nak sama ngan uollls


happy birthday cayunk..

sponsor dari opah.. tq opah..next year sponsor lagi ek huh

knp jadi bendera parti politik plak ni???

jom pegi beraya...

chewi dan anak-anak buah makcik..
mek zi yang gaun pink sambut raya 3 kali stahun, raya cina, raya puasa ngn raya haji.. hihi



makcik dan kakak tersayang love u so much....muachhh
makcik dan kakak bersama adik beradiknya...
merangkap sepupu2 kesayangan makcik :)

in law family :0
ni kami nak pegi beraya ... 2nd raya
ada story best untuk korang, tapi nnt makcik cerita lain kali


brgambar keluarga di rumah orang..peppppss ;p

kekasih hati  :D




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

 
Blogger design by suckmylolly.com