Tuesday, 4 September 2012

assalamualikum dan haii buat cayunk-cayunk semua..makcik tau ramai silent reader kat sini..hiih perghhh perasan kan..tak pe..hidup kadang kala kena ada sifat perasan.. baru ada keyakinan diri...hahahah .. hidup mesti enjoy..bak kata Nora Danish hehehe...

malam ni makcik boring tahap gaban, boring sebab en soulmate tak pelawa pon nak suruh ikut dia keluar keje malam ni..isk3... dan juga boring melayan mulut kepohhh chewi..hadoii, nak tengok tv pon tak senang..asyik pot pet pot pet...nak layan fb pon asyik mai berkepit nk tgk gambar .. ni pon duk berpot pet lagi..hadoiyaiii,kadangkala makcik siap soal dia..' tak penat ke asyik bercakap jer'.. dia jawab tak.. hasihhh.. kalau dia tanya ..kita jawab A..kang nanti dia sangkal kata jawabnya B..last2 iyekan aje ape yang dia kata tu..malas nak melayan..Tapi sebenarnya makcik syukur sangat dikurniakan anak yang aktif, fasih bertutur dan alhamdulillah 'cepat tangkap'.. tapi ye la kann..kadangkala agak tensii jugak nak melayan..huuuuuuuuuu

haa.. hari tu terlupa nak buh gambar ni time raya..hihih nak jugak menyelit gambar nih..


menu raya pertama..macaroni makcik jadi permintaan ramai..waa bangga..

gambar kat pusara arwah abah ..
kat fb ada kawan soulmate komen ni 1st time tgk gmbr makcik tak renyeh..
exceli.. sebab baru lepas hujan air mata..huuuuu, malu kat anak..

haaa.agak2 korang perasan tak ape kelainan chewi makcik sekarang?.... perasan tak ? perasan tak?

daaaa tak de rambut awan nano nano.....hahahhahaah sekarang dah jadi rambut Dora ..

choppp bukan makcik yang paksa buat rebonding yee....dia request katanya nak rambut macam Dora Explorer..tak mau jadi Awan Nano Nano...huhuhuh sakan ye budak zaman sekarang...demand tinggi..baru 4 tahun dah mintak nak masuk saloon...



perasan tak ader retiss kat belakang...hehehehhe



owh ye... sekarang makcik dah duk kat rumah baru tau...dah tak duduk kat rumah sebelah 'nun'w lagi...hamboi. 'nun'  tu bermaksud sangatlah jauh rumah makcik sewa dulu ngn yang beli sekarang nih..hahahah selang sebuah je pon ..

Hari tu macam-macam rancangan untuk rumah baru..dari ceiling plaster...kitchen cabinet.. dan bla bla blaa..Last2 buat aje yang termampu memandangkan bajet amatlah ciput..heehhe...Sekarang pon KC tak siap pon lagi tapi dah duk kat rumah ni, pinggan mangkuk basuh je dalam bilik air..nak buat macam mana dah darurat.. tak pe la..bukan senang nak terus senang kan...alah mase mula-mula kawen dulu pon masuk rumah ada tilam sebiji je..pastu beli dapur..pastu beli almari dapur..tu pon beli yang orang dah tak nak..still boleh pakai sampai sekarang,.huk2,,macam sedih plak cerita awal2 kawen..hihi ..bukan sedih tau, nak kata..semua perkara kita mulakan dari bawah..bersusah susa dahulu bersenang senang kemudian..kan ?

sebelum pindah masuk rumah baru kami suami isteri decide buat majlis bacaan yasin..ambik berkat nak pindah barang..buat kecik-kecik je..tempah mee goreng, beli satey...


harusla berposing

lepas majlis bacaan yasin kecil kecilan tu terus la kami laki bini gigih mengangkat barang-barang secara beransur-ansur..barang yang berat-berat soulmate mintak tolong kawan-kawan dan jiran yang angkat..alhamdulillah ramai yang sudi menghulurkan bantuan.. sangat hargai jasa mereka..nak harapkan keluarga....ermmmmmmmmm..memang tak lah...heheh bukan diorang tak leh diharap tapi diorang duk jauh nun d terengganu...,

dah macam kapal pecah...
kat rumah lama nunnn di sebelah...


 mula-mula tengok rasa macam nk pitam sambil pikir macam mana la nak susun semula nanti

Akhirnya berkat kerjasama soulmate dan makcik dan si chewi yang menyibuk (sampai demam dia menolong mama) kami berjaya jugak kemaskan rumah step by step...

soulmate gantung langsir yang masih lembap baru kluar washing machine...

 wallcovering pon dah installed... lagi la semangat nk mengemas rumahh

hadoiii dah berjela entry nih..tu la lama sangat tak menghapdet blog..kan dah nak cerita semua sekaligus... 

nanti makcik update lagi la..perut ni nyanyi lagu ombak rindu pulak.






agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com