Thursday, 1 November 2012

KAK FARAH part 2

haaaa haa... sambung balik post Kak Farah...
 tadi brenti rehat jap...

ok, smpai kat KMC, Makcik story la yang macam duk sakit tu smua, pastu  doc suh scan tgk rahim dan ovari camna..bila dah scan doc kata rahim kosong, cyst pon dah tak de...pastu  makcik bagitau pasal upt yang check mula-mula tu +ve,doc kata tak valid kalau tak terang..makcik siap tunjuk lagi yang ade dua line tu, tapi doc kata kalau tak terang kira tak valid la..hadoi yaiii doc..kenapa kah begitu ..sedangkan makcik suh pakcik google cari, memang walau macam mana kabur sekalipun garis, memang sah +ve sebab alat akan kesan hormon ngandung..kalau tak de hormon tu alat tak kan sesuka nk tunjuk garis ke dua.. tak pe lah..dah doc mungkin lebih tahu apa yang tersurat..heeehe.. (doc sangat la baik dan sopan santun..bukan ampu tau... tapi dia memang soft spoken..suke2..)

lepas tu makcik disuruh check darah ngn ambik urine skali lagi untuk check kencing kotor ngn pragnant...dan check darah untuk check tiroid ngn pasal yang keluar susu tu.. urine ok la kan.. pastu bila part ambik darah tu memang makcik lemah sket...sebab makcik ni memang dari muda mudi lagi susah nk jumpa urat darah...Hambikkkk kau..jarum ke 3 baru dapat darah..tu pon punya la sakit... siap dibagitau lagi tempat yang nak ambik tu sakit sikit...sikit? hadoiii bapokkk sakit, sampai gigit-gigit bieber  bibir ...chewi tgk dengan muka kesian dan takut..nasib dia tak nangis..

 result darah akan keluar lagi 2 minggu, yang urine test, cuma air kencing kotor sikit je, pragnant pon -ve, hampa btol makcik, tapi makcik memang tak kan putus asa...lagi 4 5 hari nak check lagi sebab ye la kan masih awal untuk check lagipun makcik bukan delay piod pon lagi, cuma piod makcik terawal 10 hari...huhuh...

Tunggu la 2 minggu lagi untuk dapat result... nanti makcik akan hupdate adakah btol makcik preggy ataupun tak... yang nyata pasal sakit menyucuk di belah kiri tu doc tak kata apa, cuma dia suh tunggu result darah..



gayanya chewi makcik tak leh la nak pegang title KAK FARAH lagi... dia beriya cakap kat makcik mase tgk ada susu kat t** makcik tu, dia kata, mama nanti susu simpan kat adik farah tau... alaaaa cian farah.. x pe nanti mama ngn papa usaha lagi buat projek mega. hahahahhaha





agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com