Thursday, 1 November 2012

KAKAK FARAH

 AMARAN : Hanya sesuai di baca bagi yang ingin tahu..
kanak-kanak yang belum akil baligh dilarang sama sekali ..(kalau baca pon korang tak paham ^,*, kalau kalau degil jugak bace je lah huhu)



Syukur Alhamdulillah , masih syukur atas dugaan yang bertimpa-timpa yang Allah bagi kat makcik, DIA  x akan uji umatNya jika dia tahu uamtNya tak mampu untuk di uji...

ok ready yee nak bukak cerita dah nih.. kalau nak melepaskan hajat sila lah dulu ye..kot ada yang nk bancuh kopi sambil baca pon, silakan lah membancuh dulu..hehehe..

makcik masih mampu senyum gelak sebenarnya sakit ni makcik aje yang menanggung..org lain memang tak akan rasa apa yang kita rasa kan...

macam ni ceritanya.. dulu kan makcik ada story pasal kena Ovarian Cyst , dan alhamdulillah lepas sekali je doc bagi ubat, cyst tu hilang..memang mase makcik piod tu ada something yang berketul keluar, ade la sebesar jari kelinking, makcik bagitau soulmate dan kami agak itu adalah cyst.. syukur dengan mudah saja keluar menantang bende tu, dan lepas doc scan kata dah tak ade cyst tu (mase tu hari ke 14 after piod) doc ada bagi ubat hormon kat makcik..paham-paham je lah kalau dah namenye hormon, sinonim dengan ubat tersebut adalah berat badan yang bakal meningkat bertingkat-tingkat..seia sekata la dengan makcik..makin bam bam bum ler, tapi redha je lah demi nak regulate kan semula cycle piod..

Tapi apa yang memeningkan , tak sampai tarikh sepatutnya, makcik dah mai piod..hamboiii tak sabar bff nak keluar  yee., ye bff, sebab dah dari belasan tahun lagi dah kawan ngn makcik..itu lah dinamakan bff..hehehe,tapi tak la forever sangat bff tu...kih3.. ok.. piod makcik terawal 10 hari dari tarikh yang sepatutnya, pastu pulak yang keluar sikit je warna koko gelap..sehari 3 4 titik je..makcik pon macam tak pikir ape-ape pon pada awalnya..haaaaaaaaaaaaaaa tapi yang tempat ada cyst hari tu still sakit tau, mase jumpa doc hari tu makcik dah bagitau makcik masih sakit kat situ, dia kata maybe angin.. so dia bagi ubat angin, ubat tahan sakit tu smua.. tapi abis ubat pon masih lagi sakit sampai la ke saat makcik menaip entry nih sakit tu tak lega..

berbalik piod makcik awal tu kan..disusuli jugak dengan keluar susu..waa..lamanya tak kluar susu, susu masa bf kat chewi pon tak sampai 50 hari dah kering...eeeeeeee kenapa keluar susu..makcik pon rajinkan diri google jenis ubat yang doc bagi, oooo maybe sebab ubat kot yang keluar susu.. ayat nak sedapkan hati..ataukah pragnant...aiyooo..apekah bilakah iyekah... so, dengan nekad makcik pon menonong la mengheret chewi yang super manje tu ke klinik kat area Jitra ni nak check pasal kluar susu...Masuk je jumpa doc makcik story la kat doc bedtime story..eh silap story la doc..kah3..tak de pon makcik nak ber bedtime story  ^,^ ..makcik bagitau la tarikh last piod, pasal cyst pasal ubat bla bla blaa... pastu doc suh check upt tgk kot ada 'isi'...so makcik pon terus la menurut arahan doc, bila dah siap bg urine, makcik pon duk la kat kusi tunggu doc nak check urine tu..doc pon keluar la dengan muka kuciwa...haishhh doc pon nak kuciwa ke.. ye lah kire dah regular costumer kan... Doc kata result -ve, tak pe lah..tak de rezeki lagi la tue.. makcik pon kata it's ok la doc..next time la kot ada rezeki, pastu makcik tanya la doc, why still sakit kat bah bawah perut sebelah kiri (tmpt cyst hari tu).. doc pon macam tak tau nak jawab maybe dia bukan pakar OnG.. so dia suh refer ke pakar kat KMC.. tapi dia suh jumpa doc lain..tak bagi dah jumpa doc lama..Dia pon konon nak buat surat refer la, pastu dia bagitau makcik,
'ambikla bawa balik pragnancy test tu'
makcik pon koyak la satu tisu kat meja tu nak balut, ye lah najis tuuuuu tak kan nak pegang cenggitu..kih3.. tapi bukan la najis mugholazoh...bila makcik pegang je matematik   automatik berpinor mato den

selasa 

eh doc, knp ada 2 line...
haaa laaaaa.... baru je lebih kurang 5 minit kan, ni kira valid nih.. boleh guna nih result nih..
hamboiii doc plak yang gumbira lebih..tahu doc dah lama tak merasa pegang anak sye..heheh, doc bg asid folic then suh pegi pulak minggu depan..lepas kluar bilik doc, terus msg soulmate bgtau tapi tak nak confirm lagi sebab garis masih tak terang.. makcik pon dengan perasaan tak puas hati dan berkobar nk confirm betul ke tak, rela mengheret chewi ke klinik lain...

Di klinik lain nih pulak makcik crita yang makcik buat upt sendiri ( tak pe tipu olok-olok) tak kan nak kata g check kat klinik lain, nnt ape pulak kata dia..hiiii.. menipu demi menjaga hati diharuskan..hehe.. , 
pastu nak confirmkan betul2 doc suh wat upt lagi skali... hampa...result -ve.. 
makcik pon tanya la doc knp sye check +ve.. then doc terangkan maybe alat dia tak leh kesan kalau terlalu awal..ye lah, sebab mase p check tu makcik bukan delay lagi piod, niat awal p check pon  pasal keluar susu.. kalau ikut lagi 10 hari next piod, so doc kata mungkin terlalu awal, so alat yg klinik dia mungkin leh kesan bila hormon dah banyak..so doc suh la makcik pegi lagi dalam masa 2 minggu..means mase tu memg betul dah la  waktu yang sepatutnya kan.. pastu makcik bagitau pasal sakit belah kiri tu, so, dia suspek makcik 'mengandung luar rahim' atau bahasa omputeh 'ectopic pragnancy'..suspek je lah. so dia bagi ubat tahan sakit... nanti lagi seminggu pegi check ngn dia lagi sekali...Dengan perasaan kuciwa dan berbaur sedih duka makcik pon balik la... 

semalam sakit menyucuk makin kuat..bila makcik google pasal ectopic pragnancy tu tanda-tanda tu sama je yang makcik alami..pastu tak tahan sampai sejuk kaki, makcik pegi pulak klinik lain untuk ambik surat refer nk ke KMC...

so hari ni makcik pepagi buta bangun check skali lagi upt dengan harapan +ve ..memang perasaan nak baby tu berkobar sekarang ni, ye lah chewi makcik dah besar..4tahun dah pon, makcik just nk tambah sorang je lagi sebab soulmate tak nak anak ramai..at least ada 2 orang anak dah ok katanya...

khamis

frust menonggeng jugak ....

Makcik pon lepas siapkan chewi pegi la ke KMC tadi..




to be continue........................



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com