Saturday, 24 November 2012

sakit oh sakit

hi uols...

semenjak dua menjak ni perasaan nak hamil tu memang membuak-buak...hahahahha, ye la tgk kawan-kawan ada baby, padahal orang baru dapat anak sulong... kita pulak jeles macam la tak de anak lagi kan.. hihihihi,

Kalau sape yang ikut blog makcik nih mesti la tau kan pasal penyakit cyst makcik dulu.., Alhamdulillah cyst tu dah pon hilang... (dh story pon).. Lepas tu post makcik yang crita pasal upt positif tu..tapi positif mase mula-mula check je..bila repeat test smuanya hampa..memang sedikit frust, nak-nak bila jumpa pakar pon still dia kata memang tak ngandung..so sad..mase tu dia bagi ubat untuk hilangkan sakit di belah kiri yang kat tempat cyst tu, pastu makcik story jugak yang check darah kan...dan result tu pon dah dapat ..

Isnin lepas makcik pegi ambik result tu ngn chewi..menguji kesabaran betul kalau pegi hospital tanpa soulmate...KMC tu punya la susah nak cari parking..kang kalau park kat tepi jalan besar tu, terselit pulak surat cinta..nak tak nak makcik tunggu la kat tepi carpark tu lebih setengah jam..menunggu parking kosong.. dah la mase tu dah dekat jam 12 tgah hari dah.., kalau lambat memang nak kena daftar pukul 3 la pulak... Alhamdulillah lepas je dapat parking terus lari2 anak naik ambik GL sebelum jumpa pakar.. Menunggu lebih kurang 30 minit, nurse panggil masuk .. Result darah ok... tak de ape masalah kata pakar.. pastu makcik kata kenapa makcik still sakit lagi even doc dah bagi ubat cuci kencing hari tu.. memang still menyucuk kat sebelah kiri, Then doc (skali doc skali pakar - same je lah '.') scan.. bila scan doc kata smua clear, belah kiri tak de apa masalah, doc pon terkerut kening sebab makcik masih sakit..lama la juga doc scan sebab makcik duk mengeluh kata sakit.. bila check ginjal pon ok.. tak de masalah.. pastu doc beralih ke sebelah kanan pulak.. 'ummmm ada cyst kat sebelah kanan' ... lembut je nada doc bagitau...tak pe doc, sye redha je.. sebab belah kanan memang tak sakit pon..yang jadi persoalan nya saye memang sakit sebelah kiri..



haaaaa mase doc scan tu pon besar harapan makcik supaya ada titik kecik dalam rahim, tapi doc cakap clear, tak de apa.. :(

doc pon tak leh nak kata sebab musabab makcik still sakit kat kiri, maybe jugak kait ngn usus besar sebab makcik pon bukan selalu b.o , kadang2 tu 2 3 hari sekali.. then doc bgtau dia bagi antibiotik untuk 7 hari.. nk tgk camna.. dan nak jumpa balik after sebulan untuk pantau cyst sebelah kanan...saiz tak la besar mana lebih kurang yg belah kiri dulu ja.. Doc pesan siap-siap nanti kalau mai period mungkin sakit sikit kalau cyst tu nk pecah.. Yes doc, sye dah rase mase cyst belah kiri dulu...ehehhee...

Hari ni dah hari ke 5 makan antibiotik, still lagi sakit belah kiri, kadang-kadang sakit membawa ke ari-ari tengah..bila tanya pakcik google.. macam-macam fakta pulak keluar... termasuk la salah satu tanda awal mengandung...haiyoo...alangkah indahnya kalau betul hahahhaha ... sebab makcik pon kerap betul buang air kecil..kekadang tu tak sampai 30 minit dah nak terkucil lagi... perut pon macam kembung, angin macam tak lepas.. Ada jugak pakcik google kata peranakan jatuh..maybe la kan sebab makcik selalu duk gendong si debab chewi tu..berat tuu...dekat 25kg... mungkin la jugak kan, sebab kalau pragnant mesti makcik dah loya-loya... .. sedapkan hati tak nak taruh harapan..sebab piod baru delay 3 hari.., tak regular lansung cycle piod makcik, sedangkan hari tu doc dh bagi hormon nk stabilkan cycle dan secara tak lansung pil hormon tu mendebabkan makcik..isk3...

Esok ingat nk ke klinik dekat Jitra ni nak suh doc scan perut lagi skali sebab senak makin menjadi-jadi hari nih, sampai rasa ada ketul kat perut..maybe angin la kot... padahal asyik kentut je...hahahha... kalau confirm doc kata tak de apa-ape, memang kena carik bidan la jawabnya nak perbetul rahim..

Ni la perempuan...banyak penyakit..tapi redha..sakit tu Tuhan bagi nak ringankan dosa..selagi kita ikhlas menerima sakit tu.. :)





agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com