Wednesday, 2 January 2013

Semangat yang terbantut

assalamualaikum dan selamat tahun baru masihi...

tup tap tup tap dah 2013... chewi makcik pon dah start pegi skul balik... dah 5 tahun dah dia.. tahun nih dah memang kena and wajib ke skul..kalau tak ketinggalan laa... Soulmate siap ambik cuti lagi semalam ngn hari ni sebab excited nk hantar anak ke skul...hehehe this year makcik hantar Tadika Perpaduan je.. bukan kedekut nk menyekolahkan anak kat private skul tapi macam last year.. p chinese skul 3 bulan ja... pastu tak mau p sebab cikgu tak ambik berat sangat pasal dia.. bukan kata nk vakap isu perkauman.. tapi nyatanya anak kita kurang di beri perhatian oleh teacher.. bg pon kertas photostat ja sedangkan student lain dapat buku... sungguh tak adil..yuran abis dekat 1k.. ermm. tak pe lah bende dah lepas.. so this year PERPADUAN je la nak ekk.. mama dan papa dulu pon tadika perpaduan ja jugak..alhamdulillah boleh je pandai memabaca dan menulis.. hiiiii...

budak semangat nk skul

Tadi lepas hantar chewi ke skul, kami laki bini macam buntu..tak tau nk buat apa ..kalau nak balik rasa serba salah sebab kul 11 dh nak kena ambik kat skul, 2 minggu ni tecer kata balik kul 11 sbb nk biasakan student dlu... macam semalam jugak la..memusing satu jitra kami nk abiskan masa 3 jam sementara nk ambik chewi..last-last soulmate ajak pegi tgk kete kami yg masuk saloon.. 2 minggu ni patah kaki la makcik tak de transport,.. nk kena bergantung harap ngn ikan kelisa soulmate je laa..hiii


dah kena bogel..masuk saloon..nk jadi putih cam tuan dia yg jual NOUR AIN..heee ~~~

pose di nursery..kelas kau jahhh hahahhaa

Hari ni pulak kami buntu  jugakk smp pegi terlajak pegi Nursery, cari pokok bunga kertas...hahahha, punya lah kebosanan without chewi..kalau ada kan asyik bertekak aje... Sampai dalam kete makcik kata kat soulmate.. esok-esok kalau panjang umur dan anak dah besar dan kita pon dah tua.. macam ni la gamaknya..berdua saje duk memusing pekan sebab tak tahu nak buat apa ... heee...

Chewi pon tengah berkobar-kobar semangat nk skul... semalam mase makcik ngn soulmate nk pick up dia.. boleh pulakkk dia kata...'olooo awat mai awal sgt...' hahahha padahal dia tu dah ke3 last dh yg tinggal... punya la semangat...jgn kau semangat di awal2 dh la chewi oiii hehehe..., Semalam jugak bila balik skul makcik perasan dia macam naik merah2 kat muka..petang tu mase dia main beskal, makcik kata kat soulmate, chewi ni naik campak ka? soulmate kata tak kot maybe alergik ubat sbb sebelum tu makcik bg dia ubat selsema... then malam semalam, lpas maghrib makcik tgk makin banyak kat belakang.. makcik mmg duk ingat bijik gatal laa... pagi tadi pegi skul macam biasa, ,,smp2 cikgu tegur, chewi naik campak ka? makcik kata tak sure la teacher sbb tak banyak pon bijik..tecer pon pikir maybe alergik...then bila tgah hari nk pick up tu, kebetulan ada kawan soulmate pick up anak dia..dia kata chewi nih kena campak besar.. chicken pop la kan.. kalau kat kg makcik panggil 'bretih' .. terus bwak pegi Klinik Hj Ayad kat Alor Star, sebab org kata klinik tu mmg elok kalau budak kena campak..mse register tu pon 3 4 org budak yang kena campak tgu turn nk jumpa doc. Punya la oldskul klinik..meja doc pon macam meja kerani jek.., kerani yg jaga kaunter pon veteran je..mungkin la depa ni keja dari muda..hehe umur kerani pon dah macam 4 series  nak ke 5 series dah..tiga kerani sebaya jaa... heheh setia sguh ngan doc .. hahaha , doc pon dah pangkat tok dah..tapi tak pa laa..oldskul pon oldskul la, janji mujarab..insyaAllah..

tengah emo.. tak nak jumpa doc..

so, chewi kira cuti la dari pegi skul seminggu nih, takut jangkit kat org lain plak..cian chewi..kawan ni semangat tengah membuak nak ke skull.terbantut laaaa semangat tersebutttt.hehehhehe sabar la sayang... chicken pop nin baik naik mase kecik, sbb org kata parut mudah hilang kalau nk banding naik bila dh tua kertu hihih...
lepas p klinik..sempat menyebeyy katil idaman chewi..


lincah walaupun ade 'bretih'

katil idaman... sabtu ni tercapai la hasrat chewi nk ber hello kitty


makcik pon tadi singgah pos opis ambik stok NOUR AIN.. memang laris macam goreng pisang panas... dah beberapa kali ambik stok..licinnnn.. alhamdulillah rezeki Allah bagi.. dan tadi jugak sampai kiriman tudung yang makcik tempah ngn kawan baik makcik... tudung ala fareedaahhh gituw.. heheh time kasih kawan :)

tudung ala faredaahh - kawan makcik buat sendiri... hee ade aku kisah? hii


NOUR AIN memang terbaik :)

leh pm makcik kalau berminat.. hasil yang memang memuaskan hati sendiri dan hati orang tersayang heee..



agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com