Tuesday, 4 June 2013

Assalamualaikummmmmmmmmmmmm

wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
 lama siotttt tak update blog...dekat 3 bulan dah rasanya...
kalau rumah  tak duk 3 bulan dah bersawang dah...

lama tak update blog sampai tak tau nk mula dari mana...kalau ikut banyak yang nk story tapi asyik tak berkesempatan aje.. maklum le kureng sihat sket semenjak dua menjak ni..

dalam 3 bulan ni pon macam2 memori dah terhasil tapi sayangnya tak dapat diabadikan dalam blog sebab banyak dah lupa.. tu la akibatnya asyik makan kepala ikan..memori pon jadi low..hahha

cerita pertama : kakak chewi

actually cerita ni memang saja tak story awal2 ..


Alhamdulillah akhirnya hajat chewi nk jadi kakak tercapai... memang tak sangka..lewat piod 5 hari mase tu ..makcik pon saja gatal tangan beli pregnant test.. alah..saje ngade2 beli, lagipun sejak ready nk tambah aset ni bleh kata tiap bulan beli, beli untuk bazirkan duit hahahha... mase tu pulak ikut soulmate pegi opis belah malam..lepas beli terus makcik test..org test pagi..tapi kerana tak sabar..malam pon malam laa.. mula2 test tu memang ada satu line ja.. bila lama baru nampak lagi satu line.. tp tak yakin sbb kes sebelum ni pon dah penah timbul 2 line tapi pegi check kat klinik tak de ape pon.. so tak nak la nanti frust pulak kan.. duk skejap rasa gatal tangan nk guna tester satu lagi.. makcik punya perangai camtu la..kalau ada 5 dalam kotak tu smua makcik nk guna terus.. hehe.. lepas tu test skali lagi, timbul 2 line.. eh bia btol.. terus blari pegi kat soulmate..dia pon mcm tak konfiden je.. ye lah.. takut frust.. duk lama tu line makin terang.. terus ajak pegi beli yang clearblue sebab org kata kalau clearblue memang dia punya result tak tipu kan....

alhamdulillah mase ni 5weeks




ni mase 12 minggu...



alhamdulillah sekarang budak tecik dalam womb mama ni dah nk masuk 15 minggu...dah tak de sangat dah pening2 mabuk...cuma makan masih nk memilih lagi..
kalau ikut moning sickness makcik start bila masuk minggu ke 6..ALLAH saja tau macam mana... macam kain buruk dah rasanya..masa ngandungkan chewi dlu ada jugak alahan sampai kena drip 5 botol tapi alahan nya skejap saja... selera pon ok.. tapi mai yang ni start 6w sampai la ke 13w alahnya.. makan je terus bluekkk.. sampai berat pon turun 2kg..letih, ngantuk, tak larat dan seumpama dengannya smua ada.. nasib la soulmate banyak bantu buat keje rumah..dan chewi pon alhamdulillah tak la banyak songeh sangat..mungkin dia tau dia nk jadi kakak sebab tu dia matang sket.. bagi yang belum merasa memang tak tau kan.. bagi yang dah merasa tu pasti anda akan lebih menghargai ibu anda..bukan senang nk lahirkan seorang anak ke dunia ni..macam2 dugaan ada, start dari mengandung, membesarkan dan mendidik anak..bila anak dah besar tak nk dengar pulak cakap ibu..nauzubillah la ..

cerita ke dua : birthday ma & mak

Balik kampung masa PRU 13 hari tu sempat la kami sekeluarga celebrate birthday ma dan mak..kebetulan ma punya birthday 21 april , mak pulak 3 mei, so kami ambik peluang celebrate je skaligus.. jimat bajet hihihi.. tapi buat simple je..suprise la konon, ajak diorang pegi pantai.. diorang memang tak tau pon nk celebrate birthday diorang... sampai je kat pantai terus kami keluarkan kek.. waaaaa memang nampak terharu diorang..
besan potong kek


Alhamdulillah.. memang mak dan ma makcik dan soulmate memang mesra :)


hadiah tak seberapa dari kami :)
jenuh mencari yang design sama.. 
memang makcik dan soulmate tak akan berat sebelah kalau bg hadiah kat ma atau mak.. 
selalu kami memang akan cari benda yang sama.. tak nak berat sebelah ;)


cerita ke 3: Sambutan hari ibu 

Balik dari kampung pulak ada pulak sambutan hari ibu kat tadika chewi.. walau pun masih tak sihat.. gagahkan jugak la pegi ..ye lah nanti rasa kejam pulak kalau tak join skali kan...ksian kat chewi takut la rasa tersisih mentang2 nk dapat adik..huhuhuhu...

teacher tengah ajar nak buat kad kat mama

 I LOVE U .. 

majlis yang simple tapi meriah.. 

yang failed nya majlis tak dan selesai lagi, makcik dah terbaring dalam klas chewi.. pening dan tak larat hahahhaha... demi mu anak rela kutempuh segala onak duri...cheewahhhh


eh apsal post kali ni lebih keibuan ..kan ? hahha
















agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com