Thursday, 22 August 2013

Datanglah wahai semangat menghupdate

sambungan Dapur hari tu ;)

fuhh memang lama tak update blog, smp kawan kita comment suh sambung update pasal Kitchen Cabinet yg buat hari tu..huhuhuhuh.. alhamdulillah kabinet tu memang dah siap sebelum puasa, dan alhamdulillah dapat la dimanafaatkan sepanjang ramadhan hari tu..huuuuuuuhh ayat 'manafaat' tu macam hari2 dapur berasap masak lauk..padahal masak kat pasar ramadhan je..kuang3.ekceli, x de la siap sampai 100% sebab kabinet atas tak buat lagi..bajet dah abis, tunggu bonus la pulak en soulmate kata.., kos yang bawah saja termasuk pintu, tiles dan dapur pon dah dekat2 10k.. Hari tu tanya la jugak yang kabinet atas, kedai bg harga lebih kurang dekat 3k jugak, memandangkan bajet pon ciput, tambah plak nk puasa dan raya, so , kita postpone dlu..



serius memang puas hati sebab tengok table top tu macam guna solid surface/granite kan..nipis je..padahal buat dengan tiles je, uncle tukang tu memang terbaik, nampak anak buah dia buat tak kemas, dia bukak balik, buat sendiri...
yang tingkat2 kat tepi tu tambah rm400 pulak 


 ni bila dah taruk pintu... makcik guna pintu putih sebab tiles lantai makcik dah kaler hitam, nanti kabinet atas tu pintu nak buat kaler hitam..


masih bersepah macam ni la gayanya selagi tak buat yang atas.. pastu pulak duk berangan nk beli set tupperware untuk bekas2 gula, milo bagai tu semua... banyak jugak makcik duk berangan nk suh dapur nampak cantik, tapi memandangkan keciputan bajet lepas raya ni, so makcik pendamkan dulu hasrat di hati, sebab kalau ikut dapur ni makcik nk buat ala-ala inggeris sket..huuu verangannnnn gituuu




agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Post a Comment

ahli mesyuarat tingkap mengumpat

 
Blogger design by suckmylolly.com