Tuesday, 3 November 2015

time running so fast

long long longgggg time...

assalamualaikum...

kekok rasa bila dah lama x update blog, nothing important to share.. just few pictures je nak kongsi kan ..even tak de orang pon baca blog ni, tapi blog ni salah satu diari peribadi selain dari instagram...

skejap je masa berlalu ... 2nd doter pon lagi beberapa hari nak masuk 2 tahun dah... salah satu sebab tak dan nak update blog sebab budak kecik tu la... ohhh so tired rupanya nk uruskan budak yang tantrum ni... dulu masa kakak tak de la tantrum.. 

                                                     mama yang beranak dua  hihihihih





bagi yang masih kenal ngan makciklezz.. kalau nak ngusha teh latest picture boleh la jumpa makcik kat instargram.. nurhaslizakamaruddin
agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

Tuesday, 31 March 2015

2015

Bismillah...

2015

Tetiba rasa nak bukak blog, ni kalau rumah ni kalau setahun tak bukak rasanya dah berhabuk bersawang dah, silap2 hantu jin jembalang pon tumpang menetap skali...

Assalamualaikum
0
nammmmmhhppaaakkkkk (gaya Raja Azura cakap)

punya la nak kata busy dengan tugas harian as a housewife sampai blog pon tak dan nk bukak, fb tu selalu la hupdate sebab on ngn hanfphone,. kalau bab blog ni x best bukak ngn handphone, maklumle ip4s tu dah ketinggalan zaman, nk menaip pon selalu typing error sebab keypad kecik sangat, sekarang dahberkembang pesat, handphone semua screen gedabap besornyee..makcik je duk terkehel2 ngn ip4s tu lagi... en soulmate ada je offer nk belikan note hari tu... tp memandangkan anak2 pon selaras dengan teknologi yg tengah membangun secara pesat makanya makcik postpone la dulu nak bergadjet canggih sebab nya ip4s ni pon kekadang seolah-olah sebutir batu yang dilemparkan dengan sekuat hati dan sanubari  untuk menghalau seekor hanjing...means...  kerap la hanndphone tu menghala ke dinding dan jugak ke lantai, so far alhamdulillah masih bernyawa....

so.. brenti bebel... even tak de follower makcik gigih jugak ye nak update blog.. sebab sekarang rasanya lapang sket bila budak tecik tu tido.. sekarang dah tak kecik.. dah nak masuk 16 bulan... dan kakak pon dah masuk darjah 1...Maka job makcik as mama dan housewifwe skrg pon dah bertambah.. handle dua anak perempuan sometimes memang mencabar jiwa dan sanubari, ditambah pulak soulmate yang serah 95% kat makcik..ye lahhh i'am SUPERMAMA(sambil kipas2 rambut) ..

Farah.. semenjak Hana dah ada akal nih, perangai dia pon semacam.. kekadang makcik hilang sabar... selalu ngadu kat ma makcik, maka si opah pon mesti laa backup cucu.. huh.. ada btol opah kata, maybe sebab jarak mereka 5 tahun buat si kakak rasa terancam dari segi perhatian, kalau dulu 100% perhatian kat dia, sekarang dah semakin menyusut.. Apa yang makcik tengok sekarang ni ada saja dia nak cari kesalahan adik, si adik pulak saja nak kasi kaka marah, then kakau kakak hukum dia mula laa ngadu kat papa  pastu bila kakak kena marah, nampak muka puas hati diaa.. padannn mukaa.. tapi sometimes diorang berdua akrab sangat, sejukkk hati tengok masa diaorang main sesama, makan sesama... betol laa org kata air dicincang takkan putus..Maklum le makcik tak penah dapat rasa camtu.. anak tunggal. :( ... Makcik harap anak2 makcik teguh kasih sayang antara mereka hingga hujung nyawa... membahagiakan makcik dan soulmate di dunia dan akhirat...







agak-agak kalau tak termuntah baca entry makcik sudi-sudikan lah mengomen

 
Blogger design by suckmylolly.com